ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Κοίτα να δεις τελικά που το φλερτ είναι πιο εύκολο απ’ ότι πίστευες

Το φλερτ είναι πιο σημαντικό απ’ όσο νομίζεις. Δεν είναι απλώς το μέσο που θα σας φέρει αρχικά κοντά, αλλά είναι και ο ασφαλέστερος δρόμος για να παραμείνετε εκεί, στα καλά και στα δύσκολα. Το φλερτ δεν θα έπρεπε να τελειώνει ποτέ.

Όπως, όμως, όλα στη ζωή, έτσι και αυτό θέλει μια άλφα προσπάθεια. Ίσως και λίγη φαντασία. Κατά τ’ άλλα, το φλερτ είναι πιο εύκολο απ’ όσο πίστευες μέχρι τώρα. Αρκεί να έχεις τ’ αυτιά και τα μάτια σου ανοιχτά και να μην χαμογελάς πολύ πλατιά.

 

Κάνε λίγο παιχνίδι

Το παιχνίδι στο φλερτ χρειάζεται τρία βασικά πράγματα: φαντασία, τρόπο και ισορροπία. Γιατί μπορεί να είσαι ο πιο ευφάνταστος άνθρωπος αλλά να μην έχεις τον τρόπο να διατυπώσεις αυτά που σκέφτεσαι. Η ισορροπία είναι εξίσου σημαντική. Πρέπει πάντα να προσέχεις να μην το παρακάνεις με τα σχόλια, τα «πειράγματα» και τα κομπλιμέντα. Να θυμάσαι ότι μπορείς πάντα να είσαι λίγο πιο διαχυτικός, αρκεί να μην ξεχνάς να τηρείς τους κανόνες ευγένειας. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο μερικοί από τους μεγαλύτερους καρδιοκατακτητές, όπως ο Marlon Brando ή ο Steve McQueen, δήλωναν ότι σημασία έχει πάντα ο τρόπος που λες και κάνεις κάτι – το «πώς».

 

Μη διστάζεις, λοιπόν, να πεις αυτό που σκέφτεσαι. Αρκεί να ξέρεις πότε πρέπει να τραβάς και να χαλαρώνεις τα γκέμια. Με αυτό τον τρόπο και εκδηλώνεις το ενδιαφέρον σου για εκείνη και δεν γίνεσαι βαρετός.

 

Ξέχνα τα χαμόγελα «διαφημιστικού»

Ξέρεις πολύ καλά ποια χαμόγελα εννοούμε. Εκείνα που μια οικογένεια χαζοχαίρεται μόνη της επειδή τρώει μια σαλάτα ή ένα γιαούρτι και από το χαμόγελο τους τυφλώνεται μέχρι και ο ίδιος ο ήλιος. Ξέχασέ το. Η έρευνα της dating ιστοσελίδας OKCupid, αναφέρει ότι οι άντρες που χαμογελούν διάπλατα σαν να ποζάρουν για διαφημιστικό περιοδικού, δεν έχουν την ίδια επιτυχία με όσους αρκούνται σε ένα απλό μειδίαμα. Θέλεις επειδή το τελευταίο αφήνει ένα μυστήριο; Θέλεις επειδή πουλάει περισσότερο αυτή την εποχή στο Hollywood; Ό,τι κι αν είναι, δουλεύει. Οπότε, αν επιδιώκεις να εκφράσεις τα συναισθήματα σου με χαμόγελο, προσπάθησε να το περιορίσεις λίγο. Δεν είναι κακό να την αφήσεις να αναρωτιέται τι σκέψεις υπάρχουν πίσω από αυτό το χαμόγελο.

 

Να θυμάσαι τα μικρά πράγματα

Πως πίνει τον καφέ της. Που της αρέσει να κάνει βόλτα όταν νιώθει προβληματισμένη. Ή εκείνη την παρουσίαση που είχε στη δουλειά. Όταν θυμάσαι όλες εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες, δείχνεις σε έναν άνθρωπο ότι τον προσέχεις. Ότι σε νοιάζει η ζωή του. Οι προβληματισμοί του, οι έννοιες του, τα μικρά πράγματα που τον καθιστούν αυθύπαρκτη, ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Και το να κάνεις έναν άνθρωπο να αισθανθεί ξεχωριστός μέσα από αυτά τα απλά καθημερινά πράγματα, είναι πιο εύκολο απ’ όσο πιστεύεις. Χρειάζεται απλά λίγη προσπάθεια. Είναι ωραίο να βλέπεις κάποιον να σου χαμογελάει με έκπληξη λέγοντας: «Το θυμάσαι;».

 

Απόφυγε τα κλισέ κομπλιμέντα

Ναι, οκ, υπάρχουν γυναίκες που τους αρέσει το παραμύθι και η υπερβολή. Που φτιάχονται όταν ακούνε ότι τα μάτια τους φεγγίζουν σαν τ’ αστέρια και πως το χαμόγελο τους είναι αγγελικά πλασμένο. Η ζωή ωστόσο δεν είναι σενάριο του Hollywood. Είναι πιο απλή, πιο σκληρή και σίγουρα πιο γήινη. Όταν, λοιπόν, απευθύνεσαι σε εκείνη και έχεις την ανάγκη να της πεις κάτι όμορφο, μην στολίσεις το σχόλιο με δέκα χιλιάδες υπερβολές. Μην ξεκινήσεις τις παρομοιώσεις και τις πομπώδεις ατάκες. Μείνε στα βασικά. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να πεις «είσαι πολύ όμορφη σήμερα» ή «μ’ αρέσουν έτσι τα μαλλιά σου». Η ευθύτητα δεν σηκώνει ποτέ παρεξήγηση.

Πηγή: https://gr.askmen.com/