Οι «24 ΩΡΕΣ» διεισδύουν στη σκληροπυρηνική εκπαίδευση των ΛΟΚ

Άνθρωποι που αισθάνονται σε κάθε κύτταρο του σώματός τους τη φράση «Ο Τολμών Νικά!» και δεν διστάζουν να αφοσιωθούν ψυχή τε και σώματι στη σκληρή εκπαίδευση και την απόλυτη πειθαρχία, να ανεβάσουν ψηλά τον πήχη και να ορθώσουν υπερήφανα το κεφάλι!

 

Γράφει η Εύη Παπανικολάου

 

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Καταδρομείς, άνδρες και γυναίκες του Λόχου Ορεινών Καταδρομών (Λ.Ο.Κ.)έρχονται σε πρώτο πλάνο μέσα από το οδοιπορικό της εκπομπής-ντοκιμαντέρ «24 ΩΡΕΣ» του ALPHAΚύπρου, με σημείο έναρξης το Σταυροβούνι και πορεία μέχρι την Αεροπορική Βάση Ανδρέας Παπανδρέου. Η εκπομπή θα μεταδοθεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 21.15 και υπόσχεται να καθηλώσει τους τηλεθεατές, όχι μόνο με τα πλούσια εξωτερικά εναλλασσόμενα πλάνα, αλλά και με τις προσωπικές εξομολογήσεις των ανθρώπων που φορούν και τιμούν κάθε ώρα και λεπτό τη στολή των Καταδρομέων.

 

Για πρώτη φορά εκπομπή της κυπριακής τηλεόρασης διεισδύει στα άδυτα των Λ.Ο.Κ., καταγράφοντας συγκλονιστικές εικόνες και ανατριχιαστικούς ήχους από την καθημερινή εκπαίδευση και εξασφαλίζοντας αποκλειστικά και εντυπωσιακά πλάνα από πτώσεις αλεξιπτωτιστών και ασκήσεις με πραγματικά πυρά εντός και εκτός στρατοπέδου.

 

Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου δανείζεται για 24 ώρες ένα σακάκι παραλλαγής και μπαίνει στο Στρατόπεδο μαζί με την ομάδα του, έχοντας ένα και μοναδικό σκοπό: να παρουσιάσει λεπτό προς λεπτό τη δύσκολη καθημερινότητα των Λ.Ο.Κ., να συνομιλήσει μαζί με τον κάθε ένα ξεχωριστά σε ήπιους τόνους και να συλλέξει τα ποικίλα συναισθήματα που τους δημιουργούνται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από κάθε σκληρή εκπαίδευση.

 

Πίσω από τις ριψοκίνδυνες ασκήσεις και τα καμουφλάζ παραλλαγής κρύβονται πρόσωπα ανθρώπων που δεν παύουν να έχουν όνειρα, αξίες, ιδανικά και διατηρούν -πάνω απ’ όλα- άσβεστο τον πόθο τους για απελευθέρωση των τουρκοκρατούμενων εδαφών της Κύπρου!

 

Με υπερηφάνεια, οι «24 ΩΡΕΣ» αποδεικνύουν ότι η συνταγή για μία άκρως επιτυχημένη εκπομπή-ντοκιμαντέρδεν είναι καθόλου τυχαία. Η συμμετοχή επαγγελματιών, η ορθή έρευνα, ο σεβασμός απέναντι στον τηλεθεατή, η διακριτική και ανθρώπινη προσέγγιση κάθε θέματος και φυσικά η αριστουργηματική πινελιά του σκηνοθέτη Γιώργου Νταούλη, καθώς και το εμπνευσμένο μοντάζ του Ανδρέα Ιωάννου, είναι τα στοιχεία που έχουν αναγάγει μία εκπομπή έρευνας σε ένα από τα πιο ποιοτικά τηλεοπτικά προϊόντα της κυπριακής τηλεόρασης!

 

«24 ΩΡΕΣ»: Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 21.15 από τον ALPHA Κύπρου.