Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΤΗΣ ΠΟΡΝΗΣ ΣΤΙΣ 24 ΩΡΕΣ

Τα ναρκωτικά, οι φυλακές και η ψυχολογική κατάρρευση σε ηλικία 13 χρόνων

Συγκλονιστική από κάθε άποψη αναμένεται η επόμενη εκπομπή «24 ΩΡΕΣ» με τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου που θα προβληθεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 21.15 από τον ALPHA Κύπρου. 

 

Ο Γιώργος, γνωστός στην πιάτσα ως «Στρούθος», είναι το βιολογικό παιδί της Ελένης της πόρνης, γνωστής στη Λευκωσία και ως “Νιτσού”. Ο Γιώργος αποτελεί ένα παράδειγμα ενός ανθρώπου που η παιδική του ηλικία καταρρέει όταν ενημερώνεται για το ποια είναι η πραγματική του μητέρα, κάτι το οποίο καθόρισε την μετέπειτα ζωή του, μεταξύ ναρκωτικών και Κεντρικών Φυλακών.

 

Η ιστορία του θα μπορούσε να ήταν σενάριο ταινίας… ο Γιώργος, υιοθετήθηκε από τις πρώτες μέρες της γέννησης του από μια οικογένεια στην Αγλαντζιά μη γνωρίζοντας μέχρι τα 13 του ποια ήταν η βιολογική του μητέρα. Αυτή η γυναίκα εμφανίστηκε ξαφνικά στη ζωή του ζητώντας του να τον συναντήσει σε ένα πάρκο της γειτονιάς του. Ένα παιδί 13 ετών βρέθηκε απέναντι από μια πανέμορφη γυναίκα, περιποιημένη, που φορούσε γούνα και χρυσαφικά η οποία του συστήνεται ως η μάνα που τον έφερε στον κόσμο. Δίπλα της ένας περίεργος άντρας που παρακολουθεί διακριτικά. Όταν ο Γιώργος καταλαβαίνει τον λόγο της συνάντησης καταρρέει ο ψυχικός του κόσμος. Η “Νιτσού” ήθελε απλά να γνωρίζει ποιος είναι ο Γιώργος και ο Γιώργος αυτήν, ώστε να μην τύχει να βρεθεί ποτέ στον οίκο ανοχής ως “πελάτης” της ίδιας του της μάνας.

 

Από εκείνη τη μέρα βίωσε και την υποτίμηση καθώς από γιος της Παρασκευούς έγινε στα μάτια της κοινωνίας ο γιός μιας Ιερόδουλης. Πάλεψε να πείσει την “Νιτσού” να σταματήσει την πορνεία αλλά μάταια. Ευάλωτος πλέον έπεσε στον ιστό των ναρκωτικών περνώντας από όλα τα στάδια. Προσπάθησε να ξεφύγει όταν γνώρισε μια κοπέλα με την οποία παντρεύτηκε και απέκτησε έναν γιο. Αλλά τελικά η εξάρτηση τον νίκησε.

 

Εδώ και λίγο καιρό βγήκε εκτός φυλακής και αναπνέει αέρα ελευθερίας. 41 ετών πλέον, συνεχίζει να βιώνει την απόρριψη και ζητά μια δεύτερη ευκαιρία. Ο Γιώργος σε μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής, αποκαλύπτει πτυχές της ζωής της Ελένης της πόρνης “Νιτσούς”, η οποία δε ζει πλέον, περιγράφει τη ζωή στις Κεντρικές Φυλακές και όλα όσα βίωσε, καθώς και πτυχές του σκοτεινού κόσμου των ναρκωτικών.

 

«24 ΩΡΕΣ»  Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 21:15 στον Alpha Κύπρου