Ο ΙΟΥΛΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΙΓΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ

Τιγράκια, καμηλοπαρδάλεις και άλλα άγρια ζώα είναι η μεγάλη αγάπη και ο τρόπος ζωής του Κύπριου Ιούλιου Χριστοφόρου.

Μπορεί μικρός να ονειρευόσουν να πηγαίνεις σε σαφάρι ή να έπαιζες με παιχνίδια τα οποία είχαν να κάνουν με ζούγκλες και άγρια ζώα. Ο Ιούλιος Χριστοφόρου, δεν έμεινε μόνο στα παιχνίδια αφού έκανε τα θέλω του τρόπο ζωής.

ioulios agria zwa1

Ο κτηνίατρος του Pafos Zoo βρίσκεται καθημερινά σε επαφή με καμηλοπαρδάλεις, ελέφαντες, τίγρεις, λιοντάρια και άλλα τόσα ζώα που εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους.

ioulios agria zwa2

«Το να φροντίζεις άγρια ζώς δεν είναι δουλειά αλλά τρόπος ζωής. Μπορεί να ακούγεται εντυπωσιακό, που είναι βέβαια, όμως την ίδια στιγμή είναι κουραστικό και χρονοβόρο. Είναι αρκετά απαιτητικό αλλά δεν θα το άλλαζα για καμιά δουλειά στον κόσμο. Είναι ένας χώρος που απαιτεί μελέτη και περισσότερη εμπειρία».

ioulios agria zwa3

Στο Pafos Zoo που θα βρεις τον Ιούλιο Χριστοφόρου, υπάρχουν περισσότερα από 1000 ζώα και πτηνά.

«Το κάθε ένα από τα 1000 ζώα και πτηνά που έχουμε στο Pafos Zoo είναι ξεχωριστό, έχει τις προτιμήσεις και ιδιαιτερότητες του. Είναι δύσκολο το έργο μας καθημερινά για να τα φροντίζουμε ανάλογα με τις ανάγκες τους. Το να δουλεύω με αυτά τα ζώα με κάνει καλύτερο άνθρωπο. Είναι όλα «παιδιά» μας. Τώρα στην ερώτηση για το τι κατοικίδιο έχω στο σπίτι, έχω έναν γάτο, τον Dexter και βεβαίως όλα τα ζώα του κήπου».