ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΠΑΤΑΛΗΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ

Οι κινήσεις που θα σε βοηθήσουν να μην σπαταλήσεις όλα σου τα χρήματα στις διακοπές σύμφωνα με experts

Εκεί που τα ρολόγια δεν έχουν τόση σημασία, εκεί που η ηρεμία της σιωπής έχει τον πρώτο λόγο και η θάλασσα είναι η μοναδική παρέα, ξεκινούν οι καλοκαιρινές διακοπές.

 

Εχουν έναν μοναδικό τρόπο να μας κάνουν να ξεχνάμε την αίσθηση της ευθύνης, της υποχρέωσης και του επείγοντος.

 

Ενα χρηματικό ποσό είναι απαραίτητο: για την διαμονή, την διατροφή, τις μετακινήσεις μας.

 

Είναι σύνηθες φαινόμενο, η επιστροφή από τις διακοπές να συνοδεύεται από έναν «πονοκέφαλο»: όχι λόγω ταλαιπωρίας, αλλά λόγω των εξόδων που έχουν μεσολαβήσει.

 

Αν δεν υπάρχει συγκεκριμένο διαθέσιμο budget, τότε, δεν είναι απίθανο να προκύψουν σπατάλες.

 

Σε άρθρο του self.com διαβάσαμε συμβουλές από experts σε ταξιδιωτικά θέματα που έχουν σκοπό να βάλουν σε τάξη τα οικονομικά μας στις διακοπές.

 

Ποιες είναι οι 6 κινήσεις που θα μας βοηθήσουν να μην σπαταλήσουμε όλα μας τα χρήματα στις διακοπές;

1) To budget: Μην ξεκινήσετε από το σπίτι σας, αν πρώτα δεν προσδιορίσετε ένα συγκεκριμένο ποσό για τα έξοδα των διακοπών (την διαμονή, την διατροφή, τις μετακινήσεις σας). Αν δεν συμβεί αυτό, τότε μπορεί να κάνετε περισσότερα έξοδα από όσα αντέχει το πορτοφόλι σας.

 

2) Αποφύγετε το «Θα το πάρω εκεί»: Φτιάξτε μια λίστα με όλα όσα ξέρετε ότι σας χρειάζονται για την καθημερινή προσωπική σας υγιεινή, τις εμφανίσεις σας, τις ώρες που θα βρίσκεστε στην παραλία (πχ, αντηλιακό-πετσέτες).

 

Αν έχετε το σκεπτικό «Δεν το παίρνω μαζί μου, θα το αγοράσω εκεί», ετοιμαστείτε για μεγάλα έξοδα.

 

3) Αναμνηστικά και δώρα: Πολλές φορές, δημιουργείται η ανάγκη της αγοράς σουβενίρ και δώρων για αγαπημένα πρόσωπα -ιδίως όταν επισκεπτόμαστε έναν προορισμό για πρώτη φορά. Η χαρά της στιγμής μπορεί να «μεταλλαχθεί» σε άγχος, όταν διαπιστώσουμε ότι ένα σημαντικό ποσό σπαταλήθηκε σε λίγα λεπτά, την στιγμή που θα μπορούσε να διατεθεί σε ένα πάγιο έξοδό μας, κατά την επιστροφή μας από το ταξίδι.

 

4) Σύγκριση τιμών: Μην βιαστείτε να αγοράσετε αγαθά από το πρώτο μαγαζί που θα βρείτε μπροστά σας. Κάντε πρώτα μια έρευνα για να δείτε πού κυμαίνονται οι τιμές σε γενικότερο πλαίσιο και κάντε την πιο συμφέρουσα επιλογή για το πορτοφόλι σας.

 

5) Do it yourself: Αν το μέρος της διαμονής σας, σάς παρέχει την δυνατότητα να ετοιμάσετε το αγαπημένο σας ρόφημα ή το γεύμα σας μόνες σας, κάντε το! Θα εξοικονομήσετε ένα σημαντικό ποσό.

 

6) Αποφύγετε την λογική «της τελευταίας στιγμής»: Κάντε από νωρίς πλάνο για τα εισιτήρια και το μέρος της διαμονής σας. Αν κανονίσετε τα πάντα την τελευταία στιγμή, κανείς δεν σας εγγυάται ότι θα βρείτε τις πιο συμφέρουσες επιλογές.

Πηγή: https://www.bovary.gr/