Πώς να είστε ευτυχισμένοι εάν δεν κάνετε σεξ με τον σύντροφό σας

Τι γίνεται αν ο σύντροφός σας δεν ενδιαφέρεται πλέον για το σεξ; Η εάν είστε εσείς αυτοί που λέτε όχι;

Σύμφωνα με τους ειδικούς όλα τα ζευγάρια περνάνε μια περίοδο ξηρασίας στον ερωτικό τομέα. Η αλήθεια είναι ότι το σεξ είναι σημαντικό, μπορείτε όμως να είστε ευτυχισμένοι με κάποιον που έχει χαμηλή λίμπιντο;

 

Καταρχάς να αναφέρουμε ότι μια ποικιλία θεμάτων μπορεί να οδηγήσει στη μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας όπως είναι οι μεταβολές των ορμονών, η κατάθλιψη, η αύξηση του βάρους, το στρες, η κόπωση, ο φόβος εγκυμοσύνης και άλλα πολλά. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για αυτό.

 

Αποδεχτείτε τη μείωση της λίμπιντο. Ακόμα και τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια θα περάσουν μια φάση στη ζωή τους που δεν θα σκέφτονται το σεξ. Σίγουρα στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ένας από τους δυο θα το θέλει περισσότερο, όμως πρέπει να κάνει υπομονή και να σεβαστεί το γεγονός ότι ο σύντροφός του περνάει μια περίεργη κατάσταση. Δεν χρειάζεται να ρίχνετε τις ευθύνες κάπου, γιατί κανείς δεν έχει σφάλει. Απλά είναι μια φάση που θα περάσει.

 

Προσδιορίστε και θεραπεύστε τα ιατρικά θέματα, εφόσον υπάρχουν. Όταν οι άντρες αποφεύγουν το σεξ, συνήθως υποβόσκει κάποιο ιατρικό θέμα, όπως δυσκολία στο να έχουν στύση. Ευτυχώς υπάρχουν πολλές αποτελεσματικές θεραπείες, αρκεί να απευθυνθείτε σε έναν εδικό. Όσο αφορά τις γυναίκες, μπορεί αν αποφεύγουν την επαφή λόγω της ξηρότητας του κόλπου. Και εδώ μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα αγοράζοντας τα κατάλληλα λιπαντικά.

 

Να είστε ήρεμοι. Αν είστε αναστατωμένοι επειδή ο σύντροφός σας έχει χάσει τη σεξουαλική του επιθυμία, μπορεί να επιδεινώσετε την κατάσταση. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τον αφήσετε να μοιραστεί τα συναισθήματά του μαζί σας χωρίς να τον διακόψετε και χωρίς να τον κρίνετε.

 

Προσέξτε τον σύντροφό σας. Εάν δεν δείχνετε σεξουαλικό ενδιαφέρον στο σύντροφό σας, τότε δεν πρόκειται να ανταποκριθεί ούτε εκείνος.

 

Φροντίστε τον εαυτό σας. Εάν θέλετε μια υγιή σεξουαλική ζωή πρέπει πρώτα να νιώθετε εσείς καλά με τον εαυτό σας.

 

Δείτε έναν θεραπευτή. Αν διαπιστώνετε ότι η κατάσταση χειροτερεύει αντί να καλυτερεύει, τότε αναζητήστε τη βοήθεια ενός επαγγελματία ψυχικής υγείας που μπορεί να σας προτείνει τις κατάλληλες λύσεις, ώστε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Πηγή: http://www.govastileto.gr/sexylife/pos-na-iste-eftixismeni-ean-den-kanete-seks-me-ton-sintrofo-sas/