ΤΖΟΝ ΖΑΧΑΡΙΑ: ΣΤΑ 12 ΜΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ

«Η έλξη προς τα αγόρια, απόρριψη της μάνας και η τόλμη να λέει αυτό που είναι!»

 «24 ΩΡΕΣ» με τον Τζον – Ζαχαρία που σε ηλικία 12 χρόνων διαπιστώνει ότι είναι ομοφυλόφιλος!

Η εκπομπή «24 ΩΡΕΣ» του ALPHA Κύπρου, αυτό το Σάββατο φέρνει στο προσκήνιο μια διαφορετική ιστορία. Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου ξεδιπλώνει με σεβασμό την τραυματική ιστορία του Τζον – Ζαχαρία Θεοφάνους ο οποίος απόλυτα συνειδητοποιημένος τολμά να μιλήσει για την ομοφυλοφιλία, την απόρριψη από την μητέρα του, για την Κυπριακή κοινωνία αλλά και τους απανωτούς θανάτους στην οικογένεια του που του καθόρισαν την πορεία της ζωής του.

 

Παιδί Κυπρίων της Νοτίου Αφρικής έχει με την οικογένεια του μια φυσιολογική ζωή όταν στα 12 του ανακαλύπτει ότι είναι διαφορετικός από τα άλλα παιδιά της ηλικίας του. Ξαφνικά, νιώθει έλξη για τα υπόλοιπα αγόρια και διαπιστώνει πως είναι ομοφυλόφιλος. Κρύβει μέσα του το μεγάλο μυστικό και στην πορεία του χρόνου βασανίζεται για το πως θα εξωτερικεύσει τα συναισθήματα του καθώς η “γνώμη των άλλων” κυριαρχεί μέσα στην ίδια του την οικογένεια.

 

Μετά από χρόνια η μητέρα του στο άκουσμα της εξομολόγησης του παιδιού της, ξεσπά σε κλάματα και δεν αποδέχεται την “αλήθεια” του.  Στη συνέχεια, ένα τραγικό συμβάν με το θάνατο του αδελφού του και μια ασθένεια του πατέρα του, οδηγεί την οικογένεια στο δρόμο της επιστροφής στα πάτρια εδάφη και συγκεκριμένα στην Πάφο.  Ο θάνατος παραμονεύει και πάλι και ο πατέρας του λίγο πριν ξεψυχήσει λέει στον Ζαχαρία πως γνωρίζει την αλήθεια και του δηλώνει τη στήριξη του… το θανατικό όμως δεν τελειώνει εκεί,  από τη ζωή φεύγει και η μητέρα του, αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς με το παιδί της.

 

Μόνος και στο πουθενά επιχειρεί να βάλει τέλος στη ζωή του… Μετά και από αυτό, ο Ζαχαρίας κάνει την προσωπική του επανάσταση…

 

Τελικά είναι όλοι οι άνθρωποι ίσοι;

 «24 ΩΡΕΣ»: Σάββατο 16 Μαρτίου στις 21.15 στον ALPHA Κύπρου.