ΤΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Πόσες φορές να ακούσω η έρημη ότι μίλησες χθες με τη φίλη σου τη Χριστίνα, προχθές με τη φίλη σου την Ασημίνα, το βράδυ με τη φίλη σου τη Θεώνη, το πρωί με τη φίλη σου την Ελένη και το μεσημεράκι με τη φίλη σου την Κλεονίκη…

Ούτε κι εσύ δεν ξέρεις πόσες φίλες έχεις και αναρωτιέμαι με πόση ευκολία κάθεσαι και τις αποκαλείς όλες φίλες σου. Α, να μην ξεχάσω και το άλλο. Το διατυμπανίζεις δεξιά και αριστερά, μπας και το άκουσε κανείς και δεν το εμπέδωσε.

 

Θα σου μιλήσω με ειλικρίνεια. Με φοβίζει πολύ η ιδέα ότι έχεις τόσες πολλές γυναίκες φίλες στη ζωή σου. Είναι πλήρως αποδεχτό ότι ζούμε στο έτος 2018 και είμαστε και δηλώνουμε προχωρημένα άτομα, αλλά όχι και τόσο πολύ…

 

Εκμυστηρεύεσαι σχεδόν τα πάντα σε αυτές, οικογενειακά, επαγγελματικά… γκομενικά. Θέλω να μου εξηγήσεις γιατί το κάνεις αυτό… Ανοίγεις το στοματάκι σου και αδειάζεις τα πάντα σε κοπέλες που μερικές είναι και αποδεδειγμένα κουτσομπόλες, άλλες λιγάκι ζηλιάρες, άλλες μερικώς μηδενιστικές, άλλες σκαλίζουν και την παραμικρή πληροφορία και άλλες διαλύουν κάθε τι όμορφο, γλυκό ή και αθώο που μπορεί να σου συμβεί.

 

Για να είμαι και σωστή απέναντί σου, έχεις και υπέροχες φίλες, αλλά είναι λίγες και μάλιστα μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού σου… αλλά δεν παίρνεις την απόφαση να κάνεις μία μίνι “εκκαθάριση” από τη λίστα των αγαπητών φιλενάδων σου. Είμαι σίγουρη ότι δεν τις χρειάζεσαι όλες, απλώς σου έχουν γίνει είτε συνήθεια είτε μπελάς που δεν μπορείς να “απαλλαγείς”.

 

Κάποιες, βρε φίλε, έχουν γαντζωθεί κυριολεκτικά επάνω σου και περιμένουν λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις της ζωής σου, μέχρι και ποια ώρα κοιμάσαι, κάθε πότε πλένεις το αυτοκίνητό σου… μέχρι και τι έφαγες χθες αργά το βράδυ όταν σε έπιασε ξαφνική λιγούρα. Εσύ φταις για αυτό και το ξέρεις πολύ καλά. Εσύ τους έχεις δώσει τόσο θάρρος και εσύ είσαι ο μοναδικός άνθρωπος που είναι σε θέση να βάλει μία bold τελεία σε αυτή την κατάσταση που… μεταξύ μας έχει ξεφύγει.

 

Δεν γίνεται αυτό. Πρέπει να αραιώσεις τα πάρε δώσε με όλη αυτή τη γυναικεία στρατιά αν θες να σε βρει η κατάλληλη γυναίκα και να μη φοβηθεί να μπει στη ζωή σου. Μία γυναίκα δεν μπορεί να αισθάνεται ότι ο σύντροφός της και η προσωπική τους ζωή γίνονται κεντρικό θέμα συζήτησης τρίτων προσώπων που τοποθετούνται και δίνουν εκ του ασφαλούς -και ποικίλου χρώματος- συμβουλές.

 

Μπες στη θέση της υποψήφιας συντρόφου σου. Αποκλείεται να ήθελες να έχεις ένα άνδρα που οι σκέψεις του, οι κινήσεις του, ακόμα και οι ανάσες του εξαρτώνται από τις απαντήσεις των φιλενάδων του.

 

Δεν είναι λογικό να κρατούν αυτές το μοχλό των σκέψεών σου και να μην έχεις δικές σου πρωτοβουλίες, απόψεις και πάνω απ’ όλα δική σου κρίση. Να μπορείς να κρίνεις εσύ και μόνο μία κατάσταση, να αποφασίσεις χωρίς τη συμμετοχή άλλων ανθρώπων και να κάνεις σημαντικά βήματα στη ζωή σου… με τη χρήση του δικού σου μυαλού και τον παλμό της δικής σου καρδιάς.

 

Σκέψου μόνο πόσο πολύ πιο γοητευτικός θα είσαι στα μάτια μίας γυναίκας που σε ενδιαφέρει αν αντιληφθεί ότι δεν ήσουν και δεν θα είσαι ποτέ άμεσα εξαρτημένος από τις απόψεις γυναικών που αποκαλείς φίλες…

 

Κι εδώ που τα λέμε, αν είσαι γυναίκα και σε ενδιαφέρει ένας άνδρας… θα τον βάλεις στο μυαλό σου είτε έχει είτε δεν έχει πολλές φίλες. Αν όμως, συνεχίσει αυτό το “βιολί” με τις πολλές φίλες ακόμα και όταν θα είστε οι δυο σας σε σχέση, πολύ φοβάμαι ότι θα ξενερώσεις σύντομα…