ΔΟΜΝΙΚΗ ΠΑΦΙΟΥ: TIPS ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΤΟ ΧΩΡΟ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

Το να κινείσαι σε έναν χώρο που σε αντιπροσωπεύει, την ίδια στιγμή σου προσφέρει ηρεμία, ασφάλεια και παράλληλα σε εμπνέει, είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που ο κάθε ένας μπορεί να προσφέρει στον εαυτό του.  

Ιδιαίτερα τις μέρες που διανούμε.

 

Υπάρχουν τόσα πολλά για να γεμίζεις το χρόνο σου και οι μέρες καραντίνας να δουλεύουν υπέρ σου. Ένα από αυτά, είναι η ανανέωση που ήθελες στο χώρο σου και τόσο καιρό αμελούσες λόγω έλλειψης χρόνου.

 

Το Dolce.com.cy επικοινώνησε με την επαγγελματία και τόσο αγαπημένη μας interior designer Δομνίκη Πάφιου, η οποία μοιράστηκε μαζί μας  5 σημαντικές συμβουλές για ανανέωση του σπιτιού μας!

🏠Βάλτε στο σπίτι σας φυτά και λουλούδια, έχουν την δύναμη να μεταμορφώνουν πλήρως έναν χώρο. Βρείτε λοιπόν τα βάζα σας και βάλτε φρέσκα λουλούδια με ωραία χρώματα και αρώματα, όπως μικρά και μεγάλα φυτά σε γουστόζικα καλάθια και γλάστρες.

🏠Ένας χώρος για να αποκτήσει περισσότερο ενδιαφέρον πρέπει να δημιουργούνται σκιές.

 

➡Το style δεν το πετυχαίνεις από το κεντρικό φως αλλά από τις σκιές και αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε με πολλούς τρόπους φωτισμού, όπως φωτιστικά δαπέδου ή διάφορα επιτραπέζια φωτιστικά σε διάφορες γωνιές.

🏠Τα έργα τέχνης, φωτογραφίες κτλ, ωραία είναι να τα τοποθετούμε σε τοίχο. Ο σωστός τρόπος για να κρεμάσουμε ένα πίνακα είναι το κέντρο του πίνακα απο το πάτωμα να έχει απόσταση 1.50cm και όχι παρά πολύ ψηλα.

 

🏠Στην περιοχή που είναι το καθιστικό το μεγαλύτερο coffee table το επιλέγουμε να είναι από εκεί που αρχίζουν τα μπράτσα κατά μήκος του καναπέ και όχι μεγαλύτερο και το μικρότερο κάπου στην μεση του καναπέ μας.

🏠Ένα λάθος που κάνουμε πολύ συχνά είναι να κολλάμε τους καναπέδες στους τοίχους για να κερδίσουμε χώρο, δεν κερδίζουνε τίποτα. Ο σωστός τρόπος είναι να αφήνουμε 10-15cm απόσταση από τον τοίχο γιατί με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε φωτοσκιάσεις στον χώρο και με αυτόν τον τρόπο φαίνεται μεγαλύτερος ο χώρος μας.