4 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ 20, ΣΤΑ 30, ΣΤΑ 40 ΚΑΙ ΑΝΩ

Η ζωή έχει να προσφέρει πολλά στον κάθε άνθρωπο. Αλλιώς βλέπεις τα πράγματα στα 20, αλλιώς αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις στα 30, αλλιώς απολαμβάνεις τη ζωή στα 40 και τόσο πιο συνειδητοποιημένα στα 50!

Σημασία δεν έχει ο χρόνος που περνά, αλλά πως φροντίζεις να τον γεμίζεις. Και αυτές οι γυναίκες, μοιράζονται σήμερα μαζί μας στο Dolce.com.cy σημαντικές συμβουλές και βιώματα. Γιατί το πάθος για ζωή, είναι πάντα ανεξάντλητο!

georgia nicolaoy new article 1

ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, FASHION BLOGGER (22 ετών) 

Είμαι στα 22. Πιστεύω πως, ανεξαρτήτου ηλικίας, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αρκεί να υπάρχει θέληση και πάθος. Ζούμε σε μια εποχή με πολλές ευκαιρίες, ιδιαίτερα για τους νέους που φέρνουν και καινοτόμες ιδέες. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως ως νέα γενιά έχουμε μεγάλο καθήκον.

 

melina achilleos photo new

ΜΕΛΙΝΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ, BRAND MANAGER ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ (30 και κάτι ετών)

Μα τι θες να πεις; Πώς δεν είμαι στα 20;! Ωραία χρόνια. Φοιτήτρια στην Αθήνα και μετά εργαζόμενη. Αισθανόμουν ότι έχω όλη τη ζωή μπροστά μου και τον κόσμο στα πόδια μου. Λίγο αφελής όμως με ενθουσιασμό μικρού παιδιού που θέλει να δει τα πάντα, να κάνει τα πάντα. Στόχος μου να ανακαλύψω τι είναι αυτό που αγαπώ και να αρχίσω δουλειά. Καλοπέραση, ανεμελιά, βόλτες, ταξίδια, έρωτες και κλάματα, κάποιες αποτυχίες όμως τελικά, βρήκα τι ήθελα!

Μετά στα 30, άλλη μια ωραία δεκαετία. Κράτησα τον ενθουσιασμό, τη θετική μου διάθεση. Έγινα όμως πιο επιλεκτική, πιο ανθρωποκεντρική, πιο ώριμη. Σίγουρα μέσα σε μια δεκατία αλλάζουν πολλά, αλλάζουν και οι προτεραιότητες σου. Είναι σημαντικό για μένα να παραμένω δημιουργική, να καταφέρω να ολοκληρώσω το γύρω του κόσμου γνωρίζοντας και έχοντας πάντα δίπλα μου ανθρώπους που να επικοινωνούμε, να είναι για μένα πηγή έμπνευσης. Με λίγα λόγια, να με γεμίζουν και να τους γεμίζω.

 

despina article newq

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, BACK OFFICE MANAGER (40 ετών)

Θα αρχίσω λέγοντας πως την τρέλα και την αυθεντικότητα στον χαρακτήρα, την κουβαλάμε μια ζωή. Τι κι αν είσαι 20, τι 30, τι 40. Αυτό που διαμορφώνετε θα έλεγα πως είναι η προσωπικότητα μας. Αναλόγως βέβαια του πόσο καλοί δέχτες μπορούμε να γίνουμε με τα διάφορα ερεθίσματα που έχουμε. Ωριμότητα λοιπόν πια και αυτό, ίσως γιατί μεγαλώνοντας δεν έχεις και τόσο πολύ χρόνο αλλά ούτε και υπομονή για να φλυαρείς για άσκοπα πράγματα. Μεγαλύτερη σοφία γιατί ήρθαν και μας βρήκαν καταστάσεις όλων των ειδών τις οποίες φιλοσοφήσαμε. Ο χρόνος είναι σαν να μικραίνει απότομα και πατάς το φρένο και φαίνεται να μην πιάνει και τόσο καλά… Ενώ τότε θέλαμε τόσο πολύ να μεγαλώσουμε, να κατακτήσουμε τον κόσμο λες κι ο χρόνος δεν κυλά, δεν έχει να σου δώσει στεναχώριες. Θαρρείς πως όλα είναι δυνατά.

Μου αρέσει πολύ όμως το τώρα. Και ξέρω πως θα μου αρέσει κι άλλο τόσο το μετέπειτα γιατί την λατρεύω τη ζωή και ίσως να την εκτιμώ και να την σέβομαι περισσότερο. Φλερτάρω πολύ με τον χρόνο και αυτός μου φέρετε εξίσου καλά, δεν έχω παράπονο. Τώρα πια μπορώ να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!

 

olga potamitou

ΟΛΓΑ ΠΟΤΑΜΙΤΟΥ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ

Είμαι όσο φαίνομαι και όσο νιώθω. Άμα έχεις μέσα σου το Θεό, έχεις τα νιάτα. Είναι σημαντικό σε κάθε ηλικία βέβαια να μην καπνίζεις, να μην πίνεις αλκοόλ. Τα χρόνια δεν τα μετρώ με την ηλικία. Παίρνω τη ροή της ζωής όπως έρχεται. Να μην αγωνιάς, να μην αγχώνεσαι σε καμιά ηλικία. Να ζεις και να απολαμβάνεις αυτά που έχεις γιατί όταν κάνεις όνειρα, που είναι ωραίο να κάνεις όνειρα, ο Θεός γελά.  Ζω την κάθε ηλικία χωρίς άγχος, χωρίς να καταλαβαίνω ότι μεγαλώνω. Όταν είσαι ευχαριστημένος με τη ζωή, δεν αγχώνεσαι. Είμαι χαρούμενη με όσα έχω, τώρα απολαμβάνω και δισέγγονο! Άλλη ζωή, καινούρια.

Οι νέοι πρέπει να ακουν τις συμβουλές των «παλιών». Γιατί τους λείπει η εμπειρία.

Η ευτυχία είναι κάποιες ώρες, κάποιες μέρες, κάποια λεπτά. Να τα βλέπεις όλα με καλύτερο μάτι. Όσο μεγαλώνεις καταλαγιάζεις. Είμαι ευχαριστημένη να βλέπω τα παιδιά μου, το σπίτι, τους φίλους μου. Μέσα μου νιώθω παιδί. Δεν έχω όμως κάποιες δυνάμεις.

Είναι ανούσιο να στεναχωριέσαι που φεύγουν τα χρόνια. Δόξα το Θεό αφήνω πίσω έργο μεγάλο, καλλιτεχνικό. Έκανα πολλά πράγματα στη ζωή μου.

Όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση και την ομορφιά, η εσωτερική ομορφιά καθρεπτίζεται πάντοτε στο πρόσωπο. Η εξωτερική εμφάνιση φτιάχνεται, η εσωτερική ομορφιά είναι μέσα μας, η καλοσύνη, η καρδιά του ανθρώπου. Να βοηθάτε ό όσο μπορείτε στη ζωή σας.