9 ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΕΠΝΕΥΣΑΝ ΤΟ 2019

Η δύναμη τους αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για όλους μας.

Οι γνώσεις αλλά και η αγάπη τους για τη ζωή, για τον συνάνθρωπο, για έναν κόσμο καλύτερο, είναι για πολλούς το κίνητρο να πάρουν την απόφαση να αλλάξουν συνήθειες, να βελτιώσουν την καθημερινότητα, να πουν το Ναι για να ζήσουν μια γεμάτη ζωή.

Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2019, κάνουμε παύση και σημειώνουμε όλα όσα μας ενέπνευσαν το χρόνο που μας φεύγει δίνοντας μας το κίνητρο για ένα ακόμη καλύτερο και πιο γεμάτο 2020. Μια νέα δεκαετία γεμάτη από καινούριους στόχους.

ΜΑΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ακούραστα και ασταμάτητα, με απέραντη υπομονή βοηθα τα αδέσποτα και κατοικίδια μας. Ο κτηνίατρος Μαρίνος Νικολάου, είναι το παράδειγμα για τον κάθε ένα από εμάς, να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Δεν είναι λίγες οι φορές που θα ξυπνήσει μέσα στα άγρια ξημερώματα για να βοηθήσει ένα τετράποδο το οποίο το έχει απόλυτη ανάγκη. Και με την αγάπη για το λειτούργημα του κάνει καθημερινά καλύτερο τον κόσμο μας, δίνοντας σε όλους μας μαθήματα. 

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

Όταν θες κάτι πολύ, τότε μόνο ο εαυτός σου μπορεί να σταθεί εμπόδιο μπροστά στη θέληση και τη δύναμη ψυχής σου. Τέτοιο σπουδαίο παράδειγμα είναι και ο Σωτήρης Χριστοφόρου ο οποίος μπορεί να βρίσκεται σε τροχοκάθισμα όμως είναι ασταμάτητος δίνοντας έμπνευση σε όλους μας.

«Όλοι έχουμε κάτι που θέλουμε να αλλάξουμε. Μα δεν είναι στο χέρι μας. Το μόνο που μπορούμε να ελέγξουμε, είναι το πως το αντιμετωπίζουμε. Πιστεύω ότι έχουμε δύο επιλογές. Μπορούμε να κρυβόμαστε ή να σταθούμε στο ύψος μας. Θυμώνεις με τη σκληρή ζωή που σου τα έφερε όλα τόσο άδικα, τόσο δύσκολα. Και όμως η ευθύνη είναι όλη δική σου. Να μάθεις να αγαπάς τα σημάδια σου. Τα σημάδια είναι για να σου θυμίζουν πόσες φορές προσπάθησες μέχρι να τα καταφέρεις».

 

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΜΠΟΥ

Η Κύπρια «μπουζουξού» πέρασε πολλά όμως πάντοτε με αγάπη στη μουσική και όλα όσα την γεμίζουν, κατάφερε να ξεπεράσει κάθε δυσκολία. Η ίδια, μέσα από το προσωπικό της θέμα υγείας, δεν σταματά ποτέ να στέλνει καθημερινά μαθήματα δύναμης και αισιοδοξίας.

 

ΔΡ. ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΠΕΤΤΑΣ

Ο καρδιολόγος που είναι πρώτα απ΄όλα άνθρωπος. Ο Δρ. Νίκος Καρπέττας, έχει αποδείξει πόσο σημαντικό είναι να νοιάζεσαι για τον συνάνθρωπο σου και δεν ήταν λίγες οι φορές που βοήθησε κόσμο τιμώντας τον όρκο του Ιπποκράτη και δίνοντας σε κάθε περίπτωση τον καλύτερο του εαυτό.

 

ΔΡ. ΑΝΤΡΕΑΣ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ – ΔΡ. ΜΑΡΙΑ ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ

Το ζευγάρι γυναικολόγων που ακούραστα είναι πάντοτε δίπλα σε αρκετά ζευγάρια τα οποία δυσκολεύονται και επιθυμούν τόσο πολύ να αποκτήσουν ένα μωράκι. Η ανθρωπιά, η αγάπη για το λειτούργημα τους, οι γνώσεις τους ειναι η δύναμη για πολλούς συνανθρώπους μας 

 

ΜΑΡΟΥΛΑ ΚΑΜΕΡΗ

Η αγαπημένη μαία που μας δίδαξε πόση δύναμη ψυχής έχουν οι γυναίκες. Η Μαρούλα Καμέρη ήταν και συνεχίζει να είναι στο πλάι αρκετών γυναικών σε μια τόσο έντονη στιγμή, την ώρα που φέρνουν στον κόσμο μια νέα ζωή.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

Ο μαθηματικός που ο κάθε ένας θα ήθελε να έχει. Γιατί ο Γιάννης Λαζάρου, πλάθει μαζι με τους μαθητές του τα όνειρα τους, αποδεικνύοντας τους πως τίποτα δεν είναι ακατορθωτο!

 

ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΠΙΤΖΙΗ

Η σύμβουλος ζωής που άλλαξε τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας. Η γυναίκα που ξέρει τον τρόπο για να σε κάνει να πιστέψεις στον εαυτό σου, να αγκαλιάσεις τις αδυναμίες σου, να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου, να αποβάλεις την τοξικότητα, να κάνεις πραγματικότητα τα μεγαλύτερα όνειρα σου. Η Νατάσα Καπιτζιή, είναι ο άνθρωπος που ο κάθε ένας απο εμάς χρειάζεται στη ζωή του!