H ΦΙΛΗ “ΦΙΔΑΚΙ” ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ

Αν δεν την έχεις δει να τρυπώνει στη δική σου παρέα, τότε κάπου αλλού θα την έχεις συναντήσει να περιφέρεται περπατώντας και όχι έρποντας.

Εύκολα μπορείς να την ονομάσεις και τρικέφαλο φίδι, έλα όμως που ένα το έχει και είναι και ανεμαλλιασμένο και απεριποίητο. Κυκλοφορεί σχεδόν αχτένιστη, με τη μοναδική εξαίρεση ότι πάντα κάνει ένα μπανάκι πριν βγει έξω μαζί σας ή πριν πάει στη δουλειά της.

 

Το στόμα της φυσικά δεν το “πλένει”. Για να μην αναφερθώ στις γιγαντιαίες ατάκες μίσους που εκσφενδονίζει καθώς κλιμακώνει την κακία και το θυμό που αναβράζει μέσα της σαν αναμμένο ηφαίστειο. Τα λόγια που ξεστομίζει είναι πιο καυτά και από λάβα, γι’ αυτό καλά κάνεις να κρατάς μια λογική απόσταση όταν σε πλησιάζει (6χλμ).

 

Όλοι και όλες τις φταίνε. Για όλους έχει ένα κακό λόγο, ένα άσχημο χαρακτηρισμό και μία απαξιωτική ατάκα. Τη λες και μηδενίστρια, αλλά θα αρκεστώ στο να τη χαρακτηρίσω σαν σπάνιας μορφής φίδι που δεν αγαπήθηκε και δεν θα προσπαθήσει ποτέ μα ποτέ να αγαπηθεί.

 

Δεν εξηγείται με ανθρώπινη λογική η οργή που μαζεύει για πρόσωπα του περιβάλλοντός της, ακόμα και για άτομα με τα οποία έζησε όμορφες στιγμές. Νομίζω, για να μην σου πω ότι είμαι και απολύτως βέβαιη, ότι είναι μία εμφανώς ζηλιαρόγατα, αλλά και πάλι θα πέσω κάπου έξω. Οι γατούλες όταν ζηλεύουν βγάζουν νυχάκια, αλλά τρίβονται και επάνω σου για να τις χαϊδέψεις. Αυτή δεν ξέρει τι πάει να πει γλυκύς λόγος και παίζει να μην βούτηξε ποτέ το δάκτυλό της σε κανένα βαζάκι μαρμελάδας, ούτε καν μερέντας.

 

Ξεκινά τη συζήτηση ρωτώντας σε, αρχικά, τι νέα έχεις, για να σε γράψει κανονικότατα στα ανύπαρκτα “φρύδια” της, και περιμένει πώς και πώς τη στιγμή που θα σε διακόψει. Βλέπεις, έχει ένα συμπιεσμένο φορτίο μένους, ακόμα και για την άγνωστη που πέρασε από δίπλα της και έκανε το λάθος να φορέσει γόβα, να χρησιμοποιήσει προϊόντα μακιγιάζ και να αξιοποιήσει τη χρήση της βούρτσας μαλλιών. Δεν θέλει και μην τολμήσεις εσύ που διαβάζεις αυτό το κείμενο να βγεις έξω κουκλίτσα, γιατί θα γίνεις (για να μην σου πω ότι ήδη έγινες) ο χειρότερος εχθρός της. Θέλει και απαιτεί, μάλλον, ο κόσμος που περιστρέφεται γύρω της να μοιάζει σαν την ίδια… σαν σκούπα που ξεχάστηκε και στο πέρασμα του χρόνου έγινε ένα με τους ιστούς της αράχνης.

 

Δεν είναι άσχημη κοπελιά, ζηλιάρα, κακιά και μηδενίστρια είναι. Μόνο. Τώρα, αν θες να συνεχίσεις να συναναστρέφεσαι μαζί της, μάλλον σου αρέσει να μαζοχίζεσαι, διότι εγώ προσωπικά θα δηλώσω ότι απουσιάζω στο Βόρειο Πόλο, την επόμενη φορά που θα με καλέσετε να μπω στην παρέα σας για να την ομορφύνω!

 

Σε αφήνω τώρα, διότι έχω κλείσει spa περιποίησης από την κορφή μέχρι τα νύχια, διότι τις προάλλες η άγνωστη γυναικάρα που πέρασε από μπροστά της και την εξόργισε, ήμουν ΕΓΩ!