ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ

Μην το αρνηθείτε!

Στο βιβλίο του The Interpretation of Dreams, ο Σίγκμουντ Φρόνιτ μας έλεγε ότι η μετάφραση των ονείρων είναι στενά συνδεδεμένη με σεξουαλικά σύμβολα  μία άποψη που θεωρήθηκε ιδιαίτερα προκλητική την εποχή που κυκλοφόρησε.

 

Ωστόσο, η άποψη του αυτή διαψεύθηκε δεκαετίες αργότερα με περισσότερο αναλυτικές μεθόδους επεξήγησης των ονείρων.

 

Πρόσφατα ο καθηγητής Antonio Zadra από το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ και η ομάδα του ερεύνησαν το φαινόμενο των σεξουαλικών ονείρων και προσπάθησαν να το ερμηνεύσουν επιστημονικά. Για να το πετύχουν, μελέτησαν τα όνειρα 3600 αντρών και γυναικών, όπως τα είχαν καταγράψει στα ημερολόγια τους.

 

«Το περιεχόμενο είναι κοινό και για τα δύο φύλα: σεξουαλική επαφή με γνωστά και άγνωστα πρόσωπα, έντονες περιπτύξεις που μπορεί να φτάσουν σε ακραίες καταστάσεις, ανομολόγητες φαντασιώσεις. Μεγάλη συχνότητα εμφανίζουν τα όνειρα με πρώην και νυν εραστές, αλλά και επαγγελματικούς συνεργάτες! Τα περισσότερα μάλιστα από τα σεξουαλικά μας όνειρα λαμβάνουν χώρα σε δημόσιους χώρους, γραφεία και ξενοδοχεία, σύμφωνα με την έρευνα.

 

Ένα ακόμη εύρημα της έρευνας, είναι εκείνο πως τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες ονειρεύονται ότι κάνουν σεξ με διάσημα πρόσωπα. Διάσημους ηθοποιούς, τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές πρωταγωνιστούν σε πολλά  όνειρα. Μία από τις βασικές διαφορές που προέκυψε από την μελέτη των σεξουαλικών ονείρων είναι ότι οι άντρες τα θυμούνται ως μία θετική εμπειρία σε ποσοστό 44%, ενώ αντιθέτως οι γυναίκες δεν ξεπερνούν το 30 %! Ένα μάλιστα ποσοστό 4% και στα δύο φύλα, ομολογεί ότι βιώνει οργασμό κατά τη διάρκεια του ονείρου!

 

Αν πάντως νιώθετε ενοχές για τα όνειρα σας, μην το κάνετε! Όπως μας εξηγεί ο Antonio Zadra δεν υπάρχουν ακραία όνειρα

 

Σύμφωνα με τον καθηγητή οι ακραίες εικόνες είναι φυσιολογικές και συνήθως έχουν άμεση σχέση με τις φαντασιώσεις μας. Πολλές φορές το υποσυνείδητο μας μιλά με το δικό του τρόπο. Μας δείχνει τις βαθιές επιθυμίες που ίσως ντρεπόμαστε να εξομολογηθούμε», εξηγεί ο καθηγητής και προσθέτει: «Μόνο έτσι μπορούμε να οδηγηθούμε στην ευχαρίστηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία μας αρκετοί είναι εκείνοι που ξύπνησαν χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι επειδή τη νύχτα είδαν πως συμμετείχαν σε ερωτικές περιπτύξεις».

Πηγή: https://www.marieclaire.gr/