ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΧΙΛΛΕΩΣ

Ο Γιώργος Αχιλλέως παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο “In Joy” στη Γκαλερί Κυπριακή Γωνία από τις 9/10/2020 μέχρι 24/10/2020.  Η έκθεση ανοίγει την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου.

Στα πλαίσια της ευρύτερης προσπάθειας λήψης μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Κορωνοϊού Covid – 19,  δεν θα πραγματοποιηθεί τελετή εγκαινίων.

 

   Την έκθεση επιμελείται ο  ζωγράφος Ανδρέας Παρασκευά ο οποίος θα παρουσιάσει και  το έργο του καλλιτέχνη σε προγραμματισμένες συναντήσεις στην Γκαλερί, τo Σάββατο 10 και  την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 το απόγευμα (για κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  επικοινωνήσουν με την Γκαλερί τηλ. 24621109)

    Σχολιάζοντας το έργο του καλλιτέχνη ο συγγραφέας  Κώστας Μαννούρης αναφέρει:   Ο Γιώργος Αχιλλέως έχει από χρόνια δώσει με σαφήνεια το δημιουργικό του στίγμα, καταφέρνοντας, μαζί με την αξιοσημείωτη εξέλιξή του, να διατηρήσει μια σταθερή φυσιογνωμία που καθιστά τα έργα του αναγνωρίσιμα. Αυτό είναι, θα έλεγα, περισσότερο στοιχείο του περιβλήματος. Η ουσία είναι ότι, το έργο ενός καλλιτέχνη όπως ο Αχιλλέως μπορεί να συνομιλήσει δυναμικά με το εκάστοτε κοινωνικό και ιστορικό συγκείμενο. Αξίζει, λοιπόν, να εστιάσουμε στη συνομιλία της τελευταίας εσοδείας του καλλιτέχνη με την τρέχουσα συγκυρία. Είμαι σχεδόν βέβαιος πως ο Αχιλλέως, αποφασίζοντας να εκθέσει τώρα τα συγκεκριμένα έργα, στοχεύει σε μια τέτοια διασύνδεση. Το 2020 είναι χωρίς αμφιβολία -σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο – ένα έτος κλυδωνισμού των βεβαιοτήτων, μια περίοδος όπου η επιβίωση κατέστη εκ νέου το κυρίαρχο ζητούμενο με όλα τα υπόλοιπα να έρχονται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Είναι η χρονιά της ακύρωσης, της απώλειας και της ανατροπής. Ποιος είναι ο ρόλος της τέχνης σ’ αυτό το δυσμενές κοινωνικό και ψυχολογικό περιβάλλον; Η τέχνη είναι αδιαμφισβήτητα ο κομιστής της ελπίδας και της πεποίθησης ότι η κακότητα δεν μπορεί και δεν πρέπει να μακροημερεύσει. Θα ανθίσει προϊόντος του χρόνου η χαρά σαν ένα ακριβό άνθος που καταδέχεται όσους έχουν την υπομονή και τη θέληση να το προσδοκούν. Με τα ευφρόσυνα χρώματά του και τα παιγνιώδη του σχήματα ο Αχιλλέως καλλιεργεί μέσα μας αυτή την αναπαλλοτρίωτη πίστη στην επερχόμενη ευδαιμονία. Με την υψηλή του τέχνη, αλλά και με κοπιώδη προσπάθεια, εικονογραφεί για εμάς ένα σωστικό παραμύθι, καλώντας μας να κάνουμε ένα άλμα προς τη χαρά. Ένα άλμα που οφείλουμε πριν και πάνω απ’ όλα στον ίδιο μας τον εαυτό. Διότι είμαστε άνθρωποι, είμαστε συνάνθρωποι, και δεν θα γίνουμε βορά σε καμία λύπη.