ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: ΟΙ 4 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΓΑΜΟΙ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ

Οι 4 πιο συνηθισμένοι λόγοι που οι γάμοι διαλύονται, σύμφωνα μ’ έναν έμπειρο δικηγόρο

Photo 

Στην αναζήτηση απαντήσεων πάνω σε ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις, απευθυνόμαστε κυρίως σε ανθρώπους που ξέρουν να λύνουν προβλήματα: σύμβουλους γάμου, ψυχοθεραπευτές κ.ο.κ. Εξίσου βοηθητική, ωστόσο, μπορεί να είναι και η πείρα όσων μπαίνουν στη ζωή των ζευγαριών που έχουν ήδη αποφασίσει να χωρίσουν: των δικηγόρων. Ένας δικηγόρος με δεκαετή εμπειρία στα διαζύγια, o Andrew Vaughn, γράφει για τους πιο συνηθισμένους λόγους διάλυσης ενός γάμου.

Η πρόληψη είναι, λένε, η καλύτερη θεραπεία.

 

Άρνηση του ζευγαριού να απευθυνθεί σε ειδικό

 

Από την κακή διαχείριση αρνητικών συναισθημάτων ως την κατάθλιψη, υπάρχουν πολλές συναισθηματικές καταστάσεις που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε μόνοι. «Έρχονται άνθρωποι στο γραφείο μου που, αν είχαν επισκεφτεί έναν ειδικό έξι μήνες νωρίτερα, δεν θα απευθύνονταν ποτέ σε ‘μένα.», λέει ο Vayghn. Οι άντρες αρνούνται συχνά από εγωισμό να αναζητήσουν βοήθεια, προσθέτει και συνεχίζει «οι άντρες τείνουν να μην διαχειρίζονται το στρες, γιατί έχουν μάθει να πιστεύουν ότι πρέπει να είναι και να δείχνουν σκληροί».

 

Οικονομικές δυσκολίες και άγχος

 

Το να μη σου φτάνουν τα λεφτά είναι από μόνο του ένα σημαντικότατο πρόβλημα. Τα οικονομικά προβλήματα, όμως, μπορεί να κάνουν ακόμα μεγαλύτερη ζημιά, αν επιτρέψουμε στον εαυτό μας να καταβληθεί απ’ το στρες ή/και να βρει καταφύγιο στην κοινωνική απομόνωση, το αλκοόλ κ.λπ. Σύμφωνα με τον πεπειραμένο δικηγόρο, οι άντρες, επιφορτισμένοι με τον ρόλο του «κουβαλητή», διαλύονται όταν διαπιστώνουν ότι τα οικονομικά τους προβλήματα είναι μεγάλα και η ποιότητα ζωής της οικογένειάς τους μειώνεται. Το άγχος και η απελπισία που μπορεί να προκαλέσουν τα οικονομικά ζητήματα καθώς και η κακή διαχείριση αυτής της άσχημης συναισθηματικής κατάστασης, μπορεί να οδηγήσουν μια σχέση στο τέλος της.

 

Απιστία

 

Κι εσείς που μας διαβάζετε κι εμείς που το γράφουμε, ξέρουμε καλά ότι η απιστία δεν θα μπορούσε να λείπει από μια λίστα συχνών αιτιών διαζυγίου. Όταν έχει συμφωνηθεί μεταξύ των συζύγων -ρητά ή άρρητα- ότι η σχέση είναι μονογαμική κι ένας εκ των δύο παραβεί τη συμφωνία αυτή, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ο χωρισμός. «Ο ένας εκ των δύο συζύγων πίνει, κάνει μια ανοησία και μετά τίποτα δεν μπορεί να διορθώσει το λάθος», λέει ο Vaughan.

 

Eξαρτήσεις

 

Δεν γίνεται να είσαι επαρκής σύζυγος και γονιός, αν εξαρτάσαι από ουσίες και βρίσκεις παρηγοριά σε εξαρτήσεις που λίγο-λίγο σε καταστρέφουν. «Αντιμετωπίζουμε συχνά ανθρώπους που μας λένε ότι αγαπούν βαθιά τους συζύγους τους, αλλά δεν μπορούν να διαχειριστούν το πρόβλημά τους με το αλκοόλ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος. «Εάν εσείς ή ο σύντροφός σας αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα εξάρτησης, πρέπει να αναζητήσετε βοήθεια τώρα!», συμπληρώνει.

 

Πηγή: fatherly.com , mama365.gr