ΘΗΛΑΣΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΕΧΤΗΚΕ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ!

Μητέρα και bodybuilder δέχτηκε mom shaming γι’ αυτή τη φωτογραφία -Θήλαζε το μωρό της μετά από αγώνα

Ο θηλασμός δεν είναι εύκολη υπόθεση για τις μαμάδες: μπορεί να γίνει πολύ δύσκολος, απαιτητικός αλλά και εξοντωτικός (ψυχικά και σωματικά).

 

Εκτός αυτού, οι μητέρες έχουν να αντιμετωπίσουν και κάτι χειρότερο: την κριτική.

 

«Δεν θηλάζεις πολύ». «Θηλάζεις πολύ». «Δεν το κάνεις με τον τρόπο που πρέπει», είναι μερικές από τις ατάκες που οι μαμάδες ακούνε συχνά.

 

Αγγλιστί mom shaming.

 

Αυτό αντιμετώπισε μια μητέρα, η Jordan Musser: η personal trainer και coach διατροφής από την Πενσιλβάνια συνδυάζει δύο πράγματα που ο κόσμος θεωρεί ότι δεν πάνε μαζί: τον θηλασμό και το bodybuilding.

 

Όταν η Musser ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram μια φωτογραφία που θηλάζει την κόρη της έξω από την αίθουσα όπου κέρδισε δύο διαγωνισμούς bodybuilding, τα περισσότερα σχόλια ήταν θετικά.

 

Ωστόσο, υπήρξαν και εκείνοι που την κατηγόρησαν ότι βάζει σε κίνδυνο την υγεία του παιδιού της. Άλλοι είπαν ότι «φρίκαραν».

«Ακόμη και κάποιοι από την ομάδα είπαν ότι ήταν περίεργο και ανθυγιεινό. Ότι είχα κάνει κάτι εκτός πραγματικότητας», ανέφερε η ίδια στην HuffPost.

 

Μπορεί και να έκανε κάτι εξωφρενικό, αλλά δούλεψε: η Musser κέρδισε τα τρόπαιά της, ενώ, η κορούλα της ταΐστηκε και ήταν χαρούμενη. Και το πιο σημαντικό, η μητέρα, δεν έχασε το αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς της και της ευτυχίας της.

Η Musser όταν έμαθε ότι ήταν έγκυος, έβαλε στην άκρη τα όνειρά της για το επαγγελματικό bodybuilding αλλά συνέχισε τις προπονήσεις, σηκώνοντας βάρη για να έχεις μυική δύναμη όσο μεγάλωνε η κοιλιά της.

 

Μετά τη γέννηση της κόρης της, το όνειρό της επανήλθε. Έχασε τα κιλά της εγκυμοσύνης, μπήκε πάλι σε πρόγραμμα. Το μόνο πρόβλημα ήταν το εξής: Θήλαζε και δεν είχε σκοπό να το σταματήσει.

 

«Το υπερβολικό fitness και ο θηλασμός σπανίως πάνε μαζί», ανέφερε η ίδια. «Είναι αντικρουόμενα μεταξύ τους. Το ένα προϋποθέτει σκληρότητα και επιθετικότητα ενώ το άλλο ζεστασιά, ζωτικότητα και θηλυκότητα».

Μπορεί πολλές μητέρες να μην ταυτιστούν με την ιστορία της μαμάς-Bodybuilder, ωστόσο το νόημα πίσω από αυτή είναι το ίδιο. Ενώ οι μαμάδες κάνουν πάρα πολλά για να παρέχουν τα πάντα στα μωρά τους, δεν πρέπει να θυσιάσουν αυτό που είναι και αυτό που αγαπούν.

 

Ακόμη, δεν πρέπει κανείς να τις κατακρίνει κάνοντάς τους κανενός είδους shaming καθώς μόνο αυτές ξέρουν τι περνούν και πώς τα αντιμετωπίζουν όλα.

Πηγή: https://www.bovary.gr/