ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ Η PURPOSE COMMUNICATIONS

Επίσημη έναρξη των εργασιών της Purpose Communications στην Κύπρο

Η νέα εταιρεία επικοινωνίας επιδιώκει μέσω της ανάπτυξής της να συμβάλει στρατηγικά έτσι ώστε οι πελάτες της να επωφεληθούν από τη μεταβαλλόμενη ζήτηση της αγοράς για εταιρείες με θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Η Purpose Communications, το νέο, ανεξάρτητο γραφείο στρατηγικής επικοινωνίας έκανε και επίσημα την έναρξη των εργασιών του στην κυπριακή αγορά. Με ένα εκτενές δίκτυο συνεργατών ανά το παγκόσμιο, η νέα είσοδος στον κλάδο είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ του γνωστού συμβούλου επικοινωνίας Δημήτρη Ιωαννίδη και ενός από τα μεγαλύτερα διαφημιστικά γραφεία της Κύπρου, DELEMA Communication. Ενώνοντας την εκτενή εμπειρία τους στον κλάδο της επικοινωνίας, αλλά και έχοντας στο ενεργητικό τους συνεργασίες με εταιρείες κολοσσούς, εντός και εκτός Κύπρου, η ομάδα της Purpose Communications στοχεύει να προσφέρει στο πελατολόγιό της μια διαφορετική προσέγγιση στη στρατηγική επικοινωνία, επιδιώκοντας την τοποθέτησή τους στην αγορά, με γνώμονα τον αυθεντικό τους προορισμό και τον επαναπροσδιορισμό του πραγματικού τους σκοπού, επιτυγχάνοντας μετρήσιμα αποτελέσματα.

Στη σημερινή διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά, οι καταναλωτές επιζητούν περισσότερα από τις εταιρείες που υποστηρίζουν. Η παροχή ενός εξαιρετικού προϊόντος ή υπηρεσίας δεν είναι πλέον αρκετή. Αντίθετα, το κοινό θέλει να γνωρίζει την ευθύνη μιας εταιρείας απέναντι στους ανθρώπους της, την κοινωνία και το περιβάλλον. Θέλουν να γνωρίζουν τι πραγματικά πρεσβεύει και στηρίζει μια επιχείρηση. Το ουσιαστικό αυτό σημείο έρχεται να αναδείξει η Purpose Communications, καλύπτοντας στρατηγικά τις ανάγκες των επιχειρήσεων που είναι έτοιμες να ανταποκριθούν σε αυτή τη νέα ζήτηση και ανάγκη των καταναλωτών. Η νέα εταιρεία επικοινωνίας, επιδιώκει να καλύψει το κενό στην κυπριακή αγορά, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, για επικοινωνίες με γνώμονα τον σκοπό, που θα διαμορφώσει τις πιο σημαντικές και ουσιαστικές συζητήσεις της καθημερινότητάς μας.

 

«Στον κλάδο μας, μελετώντας και συμβουλεύοντας εκατοντάδες οργανισμούς τις τελευταίες δεκαετίες, έχουμε αναθεωρήσει πολλές “δηλώσεις σκοπού” και αποστολής», δηλώνει ο Δημήτρης Ιωαννίδης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Purpose Communications. «Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των εταιρειών εφαρμόζει αυτό που ονομάζουμε “βολικό σκοπό”. Μιλούν για “σκοπό”, αλλά ενεργούν για αυτόν μόνο με επιφανειακούς τρόπους. Είναι πλέον αποδεδιγμένο πως οι εταιρείες που τηρούν τις αξίες τους και συνδυάζουν τα λόγια τους με πράξεις, θεωρούνται πιο έμπιστες, αξιόπιστες και, τελικά, πιο σχετικές. Αυτό, με τη σειρά του βοηθά στην επίτευξη πραγματικών επιχειρηματικών αποτελεσμάτων».

 

«Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με τον Δημήτρη Ιωαννίδη στη δημιουργία της Purpose Communications, καθώς έχουμε μια κοινή φιλοσοφία. Οι σημερινές ανάγκες και προσδοκίες των καταναλωτών έχουν αλλάξει. Περιμένουν από τις εταιρείες που επιλέγουν να είναι πιο υπεύθυνες. Το ESG, για παράδειγμα, δεν είναι απλώς μια πιασάρικη ορολογία, αλλά κάτι πάνω στο οποίο πρέπει να δουλέψουν και να πιστέψουν οι εταιρείες», δήλωσε από την πλευρά της η Δέσπω Λευκαρίτη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της DeLeMa και Διευθύντρια στη Purpose Communications.

Ως πρωταγωνιστές του κλάδου στην κυπριακή αγορά, η ομάδα που στελεχώνει τη Purpose Communications προσφέρει μια οικεία και ολοκληρωμένη στρατηγική προσέγγιση στην επικοινωνία με γνώμονα τον πραγματικό σκοπό μιας επιχείρησης και πως αυτός καθορίζει το αποτύπωμα της στην κοινωνία, στο πλαίσιο της ανάπτυξης. Με την Purpose Communications στην ομάδα των συνεργατών τους, οι πελάτες θα κληθούν να επαναξιολογήσουν τον ρόλο τους στο ευρύτερο κοινωνικό σύστημα και να ξεκινήσουν αυτές τις συνομιλίες που θα έχουν πραγματική απήχηση, ενισχύοντας τη φήμη της εταιρείας τους στο κοινό-στόχο μέσω μιας αποτελεσματικής επικοινωνίας που στηρίζεται σε γνήσιες ενέργειες και δεσμεύσεις.

 

Η Purpose Communications προσφέρει μια ποικιλία εξατομικευμένων υπηρεσιών, όπως Corporate Reputation & Brand Purpose, Executive Profiling & Thought Leadership, ESG & Sustainability, Strategic Media Relations, Multi-platform brand storytelling & messaging, Advocacy & Campaigning, Stakeholder engagement, Specialised Events, Insight & Analysis. Προσαρμοσμένες για να ταιριάζουν στις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε πελάτη, οι εν λόγω υπηρεσίες, βάζουν τις επιχειρήσεις στο επίκεντρο της διαμόρφωσης των πιο σημαντικών συζητήσεων του σήμερα, με πραγματικό αντίκτυπο μέσω του σκοπού τους.