«Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες», του Leonard Gershe από μαθητές του Λυκείου Ιδαλίου

Συμμετοχή του Λυκείου Ιδαλίου στους 29ους Παγκύπριους Αγώνες Σχολικού Θεάτρου.

Σημείωμα σκηνοθέτη Γιάννη Λαζάρου (Μαθηματικός, Λύκειο Ιδαλίου)

 

Η επιλογή του συγκεκριμένου έργου έγινε γιατί αγγίζει πολλά από τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι μας. Εφηβικές ανησυχίες, ανεξαρτητοποίηση από το σπίτι, αυτοπεποίθηση, ερωτικές απογοητεύσεις, ομοφοβία, είναι θέματα που απασχολούν ειδικά τους μαθητές του Λυκείου και έτσι οι μαθητές μπορούσαν να ταυτιστούν σε μεγάλο βαθμό και να αποδώσουν τους ρόλους που τους ανατέθηκαν.

Είναι η πρώτη φορά που κλήθηκα να ασχοληθώ σκηνοθετικά με το σχολικό θέατρο, μια εμπειρία πρωτόγνωρη, δύσκολη αλλά συνάμα τόσο μαγευτική και γεμάτη εμπειρίες και όμορφα συναισθήματα. Με τους μαθητές μου φτιάξαμε μια δυνατή ομάδα που παρ’ όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μας, βρήκαμε και αρκετό χρόνο για το πάθος μας, το θέατρο.

parastasi sxoleio2

Υπόθεση:

Νέα Υόρκη τέλη δεκαετίας του ’60. Ο Ντον Μπέηκερ είναι ένας υπέροχος τύπος. Έξυπνος, μορφωμένος, εμφανίσιμος και πολύ καλός μουσικός. Επίσης είναι τυφλός. Έχει πρόσφατα μετακομίσει από το μικρό ήσυχο προάστιο στο οποίο ζούσε με την υπερπροστατευτική μητέρα του, στη μεγαλούπολη. Στο ακριβώς διπλανό διαμέρισμα μένει η Τζιλ, μια νεαρή φέρελπις ηθοποιός που αντιπαθεί τις δεσμεύσεις. Οι δυο νέοι θα γνωριστούν και θα φλερτάρουν, μέχρι την απρόσμενη έλευση της μητέρας του Ντον την πλέον ακατάλληλη στιγμή…

Το έργο «Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες» του Leonard Gershe, υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του Broadway κάνοντας πάνω από 1100 παραστάσεις. Μέσα από ένα πανέξυπνο και διαπεραστικό χιούμορ, προσεγγίζει τα ζητήματα του αυτοπροσδιορισμού, του έρωτα, του θάρρους και της αλληλοκατανόησης.

Μια ζεστή, αισιόδοξη και εξόχως πνευματώδης κομεντί, που σε μια περίοδο που τα πάντα τριγύρω μας δείχνουν σκοτεινά, αφήνει να φανεί μια χαραμάδα φως.

parastasi sxoleio3

Σκηνοθεσία/Σκηνικά: Γιάννης Λαζάρου. Παίζουν: Απόστολος Καζαμίας, Έλενα Μανώλη, Έλια Χρίστου, Αντρέας Καζαμίας.

 

Παραστάσεις:

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου (πρεμιέρα)

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου

Παρασκευή, 2 Μαρτίου και

Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018.

Ώρα: 8:00 μ.μ. στο Κλειστό Αμφιθέατρο Λυκείου Ιδαλίου. Για κρατήσεις, στο τηλέφωνο 99555676