Ο ΜΟΛΙΣ 3 ΕΤΩΝ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΟΖΑΡΕΙ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΦΙΔΙΑ!

«Η φύση είναι η ζωή του. Ξέρει σχεδόν όλα τα ζώα και τρέφει απέραντη αγάπη για τη φύση και τα ζώα. Ξεκίνησε να κρατά φίδια από την ηλικία των 10 μηνών. Τώρα είναι 3 χρόνων».

Ο γιατρός στο επάγγελμα Μάριος Θεοδώρου μένει μαζί με την οικογένειά του στο Πολέμι της επαρχίας Πάφου.

Πρόσφατα ανέβασε φωτογραφίες και βίντεο στο Facebook με τον μόλις 3 ετών γιο του, Περικλή, να κρατά στα χέρια του έναν ξυλόδροπη (ο οποίος ως γνωστό αποτελεί ένα από τα 8 προστατευόμενα φίδια της Κύπρου).

Το εν λόγω φίδι το βρήκε στο σπίτι ενός συγχωριανού του. «Παρά το μικρό του μέγεθος, δεν είναι νεαρό», μας λέει ο Μάριος. «Το συγκεκριμένο catsnake, όπως επίσης λέγεται ο ξυλόδροπης, είχε μέγεθος περίπου 60 εκατοστά.

Διαθέτει δηλητήριο αλλά είναι οπισθόγλυφο, κάτι που σημαίνει πως δεν είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο.

Το δηλητήριο το έχουν στα πίσω δόντια, για τη λεία τους. Όπως και η σαΐτα. Μόνο η φίνα είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο.

Όλα τα υπόλοιπα κυπριακά φίδια είναι εντελώς ακίνδυνα».

Εκτός από τη φίνα, οτιδήποτε άλλο κι αν σε δαγκώσει δεν πας νοσοκομείο, ούτε πρέπει να κάνεις κάτι άλλο εκτός από το να βάλεις λίγο αντισηπτικό, συμπληρώνει ο Μάριος.

«Τα φίδια επιτίθενται και φοβούνται όταν νιώσουν ότι απειλούνται.

Όπως το κρατά το μωρό, για παράδειγμα, το φίδι δεν απειλείται».

Η κυπριακή νοοτροπία

«Πρέπει ο κόσμος να μάθει να ξεχωρίζει τα φίδια και να μη φοβάται. Μόνο αν τα πειράξεις θα σε πειράξουν.

Επίσης, δεν πάμε στο καππάρι με τα σανδάλια. Φοράμε μπότες. Η φίνα δεν μπορεί να δαγκώσει πιο πάνω από το γόνατο, όσο μεγάλη εκτίναξη κι αν κάνει. Το ξύλο το κρατάμε για να το κτυπούμε κάτω έτσι ώστε από τους κραδασμούς να απομακρύνονται τα φίδια και όχι για να τα σκοτώνουμε αν τα βρούμε. Πριν σκύψω στην ‘καππαρκά’, κοιτάζω πρώτα με το ξύλο και μετά να μπω μέσα.

Η φίνα είναι ενδημικό είδος της Κύπρου! Μόνο εδώ τη συναντάμε και πρέπει να την προστατέψουμε και όχι να την εξαφανίσουμε».

Ο Περικλής απελευθερώνει έναν δεύτερο ξυλόδροπη

Για την ιστορία, να πούμε και τα δύο φίδια των βίντεο απελευθερώθηκαν στο ίδιο σημείο. Το ένα ήταν αρσενικό (ξυλόδροπης) και το άλλο θηλυκό, οπότε αφέθηκαν στο ίδιο σημείο για να ζευγαρώσουν.

Τέλος, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ο Μάριος διευκρινίζει πως επειδή ο μικρός Περικλής δεν είναι ακόμα σε θέση να ξεχωρίζει τα διάφορα φίδια, γνωρίζει πως για να πιάσει ένα φίδι πρέπει απαραίτητα να είναι εκεί ο πατέρας του για να του το δώσει ο ίδιος

Πηγή: https://city.sigmalive.com/