ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΒΑΡΟΣ

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, είναι η εποχή που η σοκολάτα δαιμονοποιείται και μπαίνει στο wishlist του φθινοπώρου.

Τώρα αν εμείς σου πούμε ότι η πρώτη σου αγάπη μπορεί να βάλει φωτιά στο λίπος καινα το κάνει στάχτη και μπούρμπερη θα το πιστέψεις; Πες ΝΑΙ στη μαύρη σοκολάτα, αλλά με σύστημα. Τι θα πει αυτό; σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το  «International Archives of Medicine», όταν η σοκολάτα συνδυάζεται με άσκηση και μείωση των υδατανθράκων, μπορεί να δράσει ως επιταχυντής απώλειας βάρους. Ιδανικά προτίμησε σοκολάτες με περιεκτικότητα σε κακάο μεγαλύτερη του 70%.

 

Το πείραμα έγινε ως εξής: Οι ερευνητές αρχικά χώρισαν εθελοντές ηλικίας 19-67 σε τρεις ομάδες. Η πρώτη ομάδα ακολούθησε μια αυστηρή δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες, η δεύτερη ακολούθησε δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες καταναλώνοντας επιπλέον 42 γρ. μαύρη σοκολάτα (81%) την ημέρα, και τέλος μια ομάδα ελέγχου ακολούθησε εξίσου τη διατροφή τους.

 

Οι επιστήμονες σύγκριναν τα αποτελέσματα και  διαπίστωσαν ότι η ομάδα των χαμηλών που κατανάλωνε λιγότερους υδατάνθρακες έτεινε να χάνει βάρος σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου. Περιέργως όμως, η ομάδα που ακολούθησε χαμηλή σε υδατάνθρακες δίαιτα με το συνδυασμό της σοκολάτας ομάδα έχασε 10% περισσότερο βάρος από τις υπόλοιπες ομάδες. Το πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η απώλεια βάρους παρέμεινε στους προαναφερθέντες, σε σύγκριση με την ομάδα των χαμηλών υδατανθράκων (χωρίς προσθήκη σοκολάτας), η οποία είδε την επιστροφή του βάρους τους μετά από τρεις εβδομάδες. Η ομάδα (dream team) με τη σοκολάτα ανέφερε επίσης καλύτερο ύπνο και περισσότερη ευεξία, και τέλος τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα τους μειώθηκαν σημαντικά!

Πηγή: https://www.marieclaire.gr/