ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙΣ ΤΥΧΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΜΕ 3 ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ

Πώς να προσελκύσετε την τύχη στη ζωή σας με 3 μικρά βήματα για να είστε μαγνήτης του καλού

Για να προσελκύσεις την τύχη και τη θετική ενέργεια στη ζωή σου, πρέπει να μάθεις να αφήνεις πίσω σου το παρελθόν και να επικεντρώνεσαι στο παρόν και το μέλλον.

 

Για να μπεις στο μονοπάτι της καλοτυχίας πρέπει να θυμάσαι πως «η καλή τύχη δεν είναι τυχαία», όπως τονίζουν οι ειδικοί.

 

Όταν μιλάμε για τύχη στην ουσία δεν εννοούμε κάτι άλλο από τις ευκαιρίες που εμείς δίνουμε στον εαυτό μας να αξιοποιήσει, και όχι κάτι που συμβαίνει έξω από εμάς.

 

Η τύχη δεν λειτουργεί όσο τυχαία νομίζουμε. Η τύχη μπορεί να γίνει μια ισχυρή δύναμη, αλλά πρόκειται για μια δύναμη με την οποία πρέπει να αλληλεπιδρούμε, να τη διαμορφώνουμε και να την καλλιεργούμε.

 

Δεν είναι τίποτα άλλο από τη στάση ζωής, τον τρόπο δράσης και αντίληψης που εφαρμόζουμε καθημερινά.

 

Ενα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως όταν είμαστε αισιόδοξοι, νιώθουμε περισσότερο ενεργητικοί, δυνατοί και περισσότερο τυχεροί και τότε η τύχη μας χαμογελά. Ενώ, όταν σκεφτόμαστε απαισιόδοξα, νιώθουμε άτυχοι.

 

Αν θέλεις πραγματικά να προσελκύσεις την τύχη σου, θα πρέπει να παρακολουθείς τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις τα πράγματα.

 

Γιατί όταν σκεφτόμαστε αρνητικά, λειτουργούμε και αρνητικά, ενώ η έλλειψη αυτοπεποίθησης, μας δημιουργεί ανασφάλεια μήπως και από-τύχουμε. Έτσι μένουμε στάσιμοι και εγκλωβισμένοι.

Για να δούμε όμως τα 3 μικρά βήματα που θα μας βοηθήσουν να προσελκύσουμε την τύχη μας:

 

  1. Η τύχη βοηθά τους τολμηρούς

 

Θα το έχεις σίγουρα ακούσει ότι η τύχη βοηθά τους τολμηρούς. Αυτό σημαίνει ότι στη ζωή μας πρέπει να βγαίνουμε από τη ρουτίνα μας και από το λεγόμενο comfort zone και να παίρνουμε μικρά ρίσκα. Αν δεν αλλάξεις το πρόγραμμά σου, δεν θα μπορέσεις ποτέ να φέρεις νέες ευκαιρίες στη ζωή σου. Τι να κάνεις ; Πες ναι σε πράγματα που συνήθως αποφεύγεις και κυρίως ξεβολέψου και απάντα σε προκλήσεις είτε επαγγελματικές είτε προσωπικές. Η τύχη με την έννοια των ευκαιριών υπάρχει και πρέπει να προσπαθούμε και να διεκδικούμε αυτά που θέλουμε. Να πηγαίνουμε ένα βήμα παραπέρα και σίγουρα η τύχη θα μας χαμογελάσει.

 

  1. Να αναγνωρίζετε τα καλά στοιχεία ακόμη και σε πολύ δύσκολες καταστάσεις

 

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μάθεις να βλέπεις τα πράγματα από άλλη σκοπιά και ν’ αναγνωρίζεις τα καλά στοιχεία ακόμη και σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Μια δουλειά πήγε απίστευτα στραβά και απολύθηκες; Λοιπόν, αντί να σκέφτεσαι ότι έχεις κακή τύχη, να θυμάσαι ότι τώρα έχεις την ευκαιρία να κοιτάξεις για κάτι καλύτερο. Επίσης, την επόμενη φορά που θα χρειαστείς να αντιμετωπίσεις κάτι, μην φοβηθείς την αποτυχία και αν τυχόν προκύψει μην τη βιώσεις σαν προσωπική απειλή. Άλλαξε εστίαση, αξιολόγησε τι δεν πήγε καλά και βρες μια νέα ευκαιρία για να πετύχεις το στόχο σου.

 

  1. Δείχνε την ευγνωμοσύνη σου για ό,τι έρχεται στη ζωή σου

 

Πες ειλικρινά ευχαριστώ σε όσους σε έχουν βοηθήσει και γενικά κάνε πράγματα χωρίς να σκέφτεσαι τα ανταλλάγματα που θα κερδίσεις. Το καλό έλκει το καλό. Αν ξεκινήσεις από τώρα να ευχαριστείς για κάθε καλό που υπάρχει ή έρχεται στη ζωή σου, θα δεις ότι σε δύο μήνες η κατάσταση των πραγμάτων που σε αφορούν, θα έχει αλλάξει. Κι αυτό, γιατί θα έχεις βάλει σε κίνηση τον πνευματικό νόμο που λέει ότι όσο περισσότερη ευγνωμοσύνη εκφράζεις, τόσο πιο πολλά πράγματα θα σου δίνονται.

Πηγή: https://www.bovary.gr/