Τα Μεγάλα Μπαλέτα υπόσχονται ένα μοναδικό υπερθέαμα χορού

Ένα μαγευτικό υπερθέαμα κλασσικού και σύγχρονου χορού, απαράμιλλης ομορφιάς, με καλλιτέχνες διεθνούς ακτινοβολίας και διακεκριμένους Κύπριους χορευτές παρουσιάζει ο Δήμος Λεμεσού, στο πλαίσιο της κορυφαίας πολιτιστικής διοργάνωσης «Τα Μεγάλα Μπαλέτα».

Τις παραστάσεις του αριστουργηματικού Γκαλά Μπαλέτου που φέρει τον τίτλο “Belong”, θα φιλοξενήσει το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού στις 21 και 22 Ιουλίου 2018, στις 20:30 και την καλλιτεχνική διεύθυνση της παραγωγής ανέλαβε ο διεθνώς καταξιωμένος χορευτής και χορογράφος Λάμπρος Λάμπρου.

Στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου για την επίσημη εξαγγελία των παραστάσεων των Μεγάλων Μπαλέτων, τονίστηκε η παρουσία σημαντικών καλλιτεχνών από το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας, το Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου και το Κρατικό Μπαλέτο της Βιέννης.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης υπογράμμισε στην ομιλία του ότι φέτος τα Μεγάλα Μπαλέτα παρουσιάζουν μια νέα ξεχωριστή διάσταση και καινοτόμο προσέγγιση, καθώς προβάλλουν επί σκηνής διακεκριμένους Κύπριους χορευτές που διαπρέπουν στη Γερμανία, Βέλγιο, Τσεχία, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισραήλ. Η μοναδική αυτή συνύπαρξη αξιόλογων Κυπρίων καλλιτεχνών με χορευτές από το παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα, αποτελεί αναγνώριση και επιβράβευση για το ταλέντο και την ευαισθησία τους στην τέχνη του χορού, επεσήμανε ο Δήμαρχος Λεμεσού, ο οποίος πρόσθεσε ότι η φετινή διοργάνωση έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Τα Μεγάλα Μπαλέτα ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης έχουν καταστεί θεσμός για το Δήμο Λεμεσού από το 2000 και έχουν καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα ολόκληρης της Κύπρου, που στοχεύει στην καλλιέργεια κουλτούρας για την τέχνη του χορού και παράλληλα στην ανάδειξη μοναδικών στιγμών της πλούσιας ιστορίας μιας κλασικής μορφής σκηνικής τέχνης.

Οι διοργανωτές υπόσχονται ένα ονειρικό ταξίδι που αποθεώνει την τέχνη του χορού.

Σκηνικός πλούτος, τόλμη, απέριττη ομορφιά, μέγιστη έμπνευση και 25 σπουδαίοι χορευτές συνωμοτούν επί σκηνής σε μια παράσταση συναρπαστική, που όμοιά της δεν έχει ποτέ ξανά εκκολαφθεί.

 

Για πρώτη φορά εμφανίζονται στην Κύπρο σε ντουέτο, ο κουβανικής καταγωγής Καναδός Cesar Corrales πρώτος σολίστ του Royal Ballet μαζί με την Ουκρανή Kateryna Khaniukova – σολίστα του English National Ballet, καθώς και ο Ουκρανός Denys Cherevychko και η Ρωσίδα Maria Yakovleva – σολίστες της Κρατικής Σκηνής Χορού της Βιέννης (Wiener Staatsballett). Σημαντικές είναι και οι παρουσίες των χορευτών Abby Mattox και Adam Aidazzouzene, Ναστάζια Φιλίππου και Anthony Bachelier, Αναστασίας Πασχάλη και Claudio Cangialosi, Άννας Μαρίας Παπαϊακώβου και Σωτήρη Παναγούλια, Jean-Blaise Druenne και Ναταλίας Κρέκου, Μελίνας Σοφοκλέους και Πάνου Μαλακτού, οι οποίοι θα μαγέψουν το κοινό στα Love Duets. Στο Bolero εμφανίζονται οι ταλαντούχοι χορευτές Αλεξάνδρα Πολίτη, Δημήτρης Χαραλάμπους, Γιάννης Οικονομίδης, Ήβη Χατζηβασιλείου, Κατερίνα Τυλληρίδου, Μελίνα Σοφοκλέους, Νικόλας Σίκκης, Πάνος Μαλακτός, Ρεγγίνα Μαρκίδου, Σαμάνθα Μωυσή, Σωτήρης Παναγούλιας και Βίκυ Κάλλα.

Για πληροφορίες και εισιτήρια: 25377277, www.pattihio.com.cy και www.soldoutticketbox.com.

Χορηγοί των Μεγάλων Μπαλέτων είναι: Χρυσός Χορηγός RCB BANK, Κύριοι Χορηγοί Cyprus Trading Corporation Plc και Leptos Group.