ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ

Η φιλία είναι ελεύθερος, σταθερός δεσμός μεταξύ δυο ή περισσοτέρων ανθρώπων στηριζόμενη στην αμοιβαία αναγνώριση της αγάπης, της ελευθερίας, της ειλικρίνειας και διαφέρει από τη φιλία η οποία προέρχεται από αποτέλεσμα υλικού κέρδους, από συμφέρον ή εκμετάλλευση.

Αν θέλετε να μάθετε αν σας περιτριγυρίζουν ψεύτικοι φίλοι, διαβάστε παρακάτω μερικά χαρακτηριστικά τους.

 

Προσπαθούν να αλλάξουν το χαρακτήρα σας. Οι ψεύτικοι φίλοι θα προσπαθήσουν να σας μετατρέψουν σε κάτι που δεν είστε, μόνο και μόνο επειδή δεν ταιριάζει με το σκοπό τους. Δεν ενδιαφέρονται ποιο είστε, ούτε θέλουν να σας βοηθήσουν να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο εαυτός τους.

 

Ζηλεύουν. Η ζήλια πολλές φορές είναι καταστροφική και επικίνδυνη. Οι ψεύτικοι φίλοι ζηλεύουν και το μόνο που θέλουν είναι να σας χρησιμοποιήσουν για να πετύχουν το σκοπό τους.

Σας ανταγωνίζονται. Εάν προσπαθήσετε να τους βελτιώσετε θα νευριάσουν γιατί νομίζουν ότι τους επιτίθεστε. Δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι μπορεί να είστε σε κάποια πράγματα καλύτερα από εκείνους.

 

Δεν χαίρονται με την επιτυχία σας. Οι ψεύτικοι φίλοι καταφέρνουν να κρύψουν τα αληθινά τους συναισθήματα και χαίρονται ψεύτικα. Όταν πετυχαίνετε κάτι σας βλέπουν σαν εχθρό. Οι ψεύτικοι φίλοι δεν θα γιορτάσουν τις νίκες σας επειδή τις βλέπουν ως κάτι κακό.

Πηγή: http://www.govastileto.gr/