ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 75 ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Καθημερινά στην Κύπρο, υπάρχουν από 25 μέχρι και 75 αδέσποτα. 

Μια και μόνο ματιά να ρίξει κάποιος σε σελίδες στα Μέσα Κοινωνικής Διχτύωσης, θα αντιληφθεί πώς κάθε λίγα λεπτά, ανεβαίνει και μια νεά ανακοίνωση για ένα σκυλί το οποίο έχει βρεθεί πεταγμένο και παραμελημένο σε κάποιο δρόμο και γειτονιές.

 

Οι φιλόζωοι έχουν μπουχτίσει, αφού σε αρκετές περιπτώσεις, οι ίδιοι αναλαμβάνουν με προσωπικά τους έξοδα και τη βοήθεια βεβαίως ευσυνείδητων κτηνιάτρων, να τα βοηθούν.

Οι αρμόδιοι, συνεχίζουν σε πολλές περιπτώσεις να κάνουν αυτό που γνωρίζουν πολύ καλά: Να έχουν ερμητικά κλειστά μάτια και αυτιά.

 

Η κατάσταση βγαίνει καθημερινά εκτός ελέγχου και μόνο στις μεμονομένες περιπτώσεις, βλέπεις πως ναι, υπάρχει ελπίδα. Με όλες τις προσπάθειες που πολίτες και καταφύγια πλέον αναλαμβάνουν να κάνουν από μόνοι τους. Χρειάζεται όμως να παρέμβουν οι αρμόδιες αρχές, να αρχίσουν να εφαρμόζονται αυστηρά οι νόμοι και να ξεκινήσει επιτέλους, να αλλάζει όλη αυτή η κατάσταση που επικρατεί με το θέμα των αδέσποτων. Το να παίρνει ο οποιοσδήποτε απλώς το όπλο του, χωρίς να τιμωρείται, δεν πρέπει να συνεχίσει να γίνεται αποδεκτό. Πόσο δύσκολο είναι πια, να αρχίσουν να αλλάζουν τα δεδομένα σε αυτό το θέμα;