ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ: ΠΗΓΑΜΕ, ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Η ιππασία δεν είναι απλώς ένα χόμπι. Είναι τρόπος ζωής, ένα lifestyle που ξεδιπλώνει καινούριες δυνατότητες. 

Το να κάνεις βόλτα με το άλογο είναι ένα πράγμα. Το να μαθαίνεις όμως να ιππεύεις, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Τελευταία, βλέπουμε όλο και περισσότερες celebrities του εξωτερικού, όπως για παράδειγμα η Bella Hadid και Kendall Jenner, να μοιράζονται μαζί μας αυτή την τόσο όμορφη δραστηριότητα τους: Το χρόνο που αφιερώνουν συχνά στο αγρόκτημα, ιππεύοντας τα άλογα τους. Και αξίζει να αντιγράψουμε αυτή τη συνήθεια τους που μόνο θετικά έχει να μας χαρίσει. 

 

Η ιππασία, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι, εάν επιθυμείς μια δραστηριότητα που θα σε βγάζει από τη  ζώνη ασφαλείας σου. Η επαφή με τα άλογα έχει θετική επίδραση σε μικρούς και μεγάλους. Χρειάζεται συγκέντρωση, τεχνική, πρακτική, ισορροπία, σεβασμό προς το άλογο, σύνδεση μαζί του. Το σημαντικότερο απ΄όλα, είναι το γεγονός ότι εστιάζεις στη στιγμή, αφήνοντας πίσω περισπασμούς, τεχνολογία, οτιδήποτε σε απασχολεί. Το άλογο και η ψυχική σου ηρεμία, γίνονται το απόλυτο κέντρο της προσοχής σου. 

 

Η ιππασία, γίνεται για πολλούς λόγους τρόπος ζωής. Καταρχάς, μας φέρνει σε επαφή με τη φύση, μακριά από την έντονη καθημερινότητα. Και αυτό, είναι κάτι που το έχουμε απόλυτη ανάγκη. 

 

Πώς ξεκίνησαν όλα; Κλείσαμε μάθημα στο Amathus, στο χωριό Παρεκκλησιά. Η οικογένεια του αγροκτήματος εκεί, διδάσκει ιππασία εδώ και πολλά χρόνια. Ο χώρος τους είναι πραγματικά εντυπωσιακός και σε βάζει αμέσως σε άλλη ψυχολογία. Αφού υπογράψαμε τις απαραίτητες φόρμες, επιλέξαμε τον εξοπλισμό μας και κατευθυνθήκαμε στο σημείο που μας περίμεναν οι εκπαιδευτές μας με τα άλογα Gigi και Garfield. Ξεκίνησαν να μας δείχνουν τα μυστικά για το πώς να ανεβαίνουμε στο άλογο και έπειτα σε πλήρη αρμονία και συνεννόηση μαζί με τα άλογα, κάτι που ειλικρινά θα σας εντυπωσιάσει, ξεκίνησε το μάθημα. Υπάρχει σωστή τεχνική για το πώς να κρατάς τα λουριά, για το πώς να είναι η στάση σώματος. Και θα εκπλαγείς ευχάριστα με κάθε νέο που θα μαθαίνεις εκεί. Στο πρώτο μάθημα, δόθηκε έμφαση στο “trot”, το γρήγορο δηλαδή περπάτημα του αλόγου στο οποίο εσύ θα νομίζεις ότι τρέχει. Το σώμα, κινείται στο ρυθμό του αλόγου και εσύ, πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος.

 

Το μάθημα διήρκησε 30 λεπτά, οι εκπαιδευτές έδειξαν αρκετή κατανόηση και ήταν πολύ ευγενικοί. Και κάπως έτσι, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το δεύτερο μας μάθημα.