Ο Κύπριος επιχειρηματίας που «έχτισε» αυτοκρατορία φιλοξενίας στη Νέα Υόρκη.
Μεγάλωσε στο χωριό Άγιος Τύχωνας στη Λεμεσό, δουλεύοντας από μικρός στην οικογενειακή τους επιχείρηση, τους ιππικούς στάβλους.
«Εργαζόμασταν κι εγώ και ο αδερφός μου από μικρή ηλικία. Αυτή η πρώιμη εμπλοκή, μας δίδαξε την αξία της σκληρής δουλειάς και μας επέτρεψε να διαπρέψουμε στα ιππικά αθλήματα».

Προσηλωμένος πάντοτε στη αξία της οικογενειακής θαλπωρής, συγκεντρωμένος στα μαθήματα και τους στόχους του, το μέλλον του φάνταζε λαμπρό, όμως ακόμη, δεν το γνώριζε.
Όπως ο ίδιος μας είπε: «Έγινα επιτυχημένος αθλητής στην ιππική δεξιοτεχνία, κερδίζοντας τον τίτλο του κορυφαίου ιππέα της Κύπρου για πολλά χρόνια. Παράλληλα, ισορροπούσα το πάθος μου για την ιππασία με την εκπαίδευσή μου, χτίζοντας ισχυρές σχέσεις και φοιτώντας στο σχολείο. Μετά την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής διετούς στρατιωτικής μου θητείας στην Κύπρο, αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο Φρέντερικ με πτυχίο στη Ναυτιλιακή Διοίκηση».

Ξεκίνησε να εργάζεται σε ναυτιλιακή εταιρεία, αρχικά στο τμήμα ποιότητας και αργότερα στις επιχειρήσεις, με ισχυρή εστίαση στην ποιότητα και την ασφάλεια. Το καλοκαίρι του 2008, γνώρισε τη γυναίκα του, —μισή Κύπρια, μισή Αμερικανίδα—που επισκεπτόταν την οικογένειά της στην Κύπρο. Ερωτεύτηκαν και έτσι, το 2009 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να είναι μαζί της. Και κάπως έτσι, η ζωή, ξεκίνησε να του ξεδιπλώνει τα δώρα της. Απέκτησαν τρία υπέροχα παιδιά.

«Στη Νέα Υόρκη, άλλαξα καριέρα και βρέθηκα στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, όπου εργάστηκα για επτά χρόνια. Μέχρι το 2016, το επιχειρηματικό μου αίμα έβραζε, ωθώντας με να ξεκινήσω κάτι δικό μου. Μετά από εξερεύνηση διάφορων κλάδων, επέλεξα τη φιλοξενία. Αγόρασα μια εταιρεία με το όνομα Sweet Mama’s, ένα αυθεντικό αμερικανικό diner της δεκαετίας του 1950 που προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία κλασικών πιάτων, από πλούσια πρωινά όπως αυγά, τηγανίτες και βάφλες μέχρι κλασικά μεσημεριανά όπως ζουμερά μπιφτέκια από μοσχαρίσιο κρέας Angus. Το Sweet Mama’s διαθέτει επίσης το δικό του παγωτατζίδικο, όπου οι πελάτες μπορούν να προσαρμόσουν τα δικά τους milkshakes και να απολαύσουν νοσταλγικές λιχουδιές. Ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα είναι το Funky Monkey, ένα επιδόρπιο με Nutella, μια σοκολατένια αλοιφή που μου φέρνει αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία στην Κύπρο».

Αυτή ήταν μόνο η αρχή, αφού η ανταπόκριση του κόσμου, τους ώθησε να ανοίξουν και σε δεύτερη τοποθεσία.
«Ενθαρρυμένοι από αυτό, επεκταθήκαμε στον κλάδο των sports bar, αξιοποιώντας τη ζωντανή αθλητική κουλτούρα της Νέας Υόρκης. Ανοίξαμε το The Bench Bar and Grill, ένα ζωντανό sports bar με 56 τηλεοράσεις που απευθύνεται σε αμερικανικές οικογένειες που θέλουν να απολαύσουν μια διασκεδαστική έξοδο ή να παρακολουθήσουν έναν αγώνα—είτε πρόκειται για μπέιζμπολ, NFL, ποδόσφαιρο, λακρός ή άλλα. Το αστέρι του μενού είναι οι φτερούγες κοτόπουλου μας, διαθέσιμες σε πέντε διαφορετικές γεύσεις, μαζί με τις χαρακτηριστικές μας flatbreads—μια αμερικανική εκδοχή της πίτσας με επιλογές όπως buffalo chicken και meat lovers, καθεμία φτιαγμένη με μοναδικό στυλ. Ανοίξαμε επίσης το Country Corner, ένα dive bar σε στυλ Βερμόντ στο Λονγκ Άιλαντ, που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία με πάνω από 20 διαφορετικές γεύσεις μπύρας, φέρνοντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στους πελάτες και δημιουργώντας ένα ζεστό, φιλόξενο περιβάλλον».
Σήμερα, κατέχουν περήφανα έξι εστιατόρια ενώ έχουν επενδύσει σε τρία επιπλέον εγχειρήματα, επεκτείνοντας περαιτέρω την παρουσία τους στον κλάδο αυτό.

Και γεμάτος εμπειρίες, δεν ξεχνά ποτέ το που μεγάλωσε.
«Κοιτάζοντας μπροστά, ο τελικός μου στόχος είναι να επιστρέψω στην πατρίδα μου, στην Κύπρο. Αυτή τη στιγμή, αναπτύσσουμε ένα έργο εκεί, με σχέδια να φέρουμε μια πινελιά από την εμπειρία μας στη φιλοξενία στο νησί, συνδυάζοντας τις ρίζες μου με τις εμπειρίες που έχω αποκτήσει».
Αναμένουμε και ανυπομονούμε να δούμε το έργο που ετοιμάζουν στο νησί μας.
