ΡΑΝΤΙΝΑ ΚΑΜΕΝΟΒΑ: Η CHOCOLATIER ΤΗΣ BONBERRY!

Η chocolatier Ραντίνα Καμένοβα, έκανε την αγάπη της για τις φράουλες και τη σοκολάτα, τέχνη.

Οι εντυπωσιακοί πύργοι/τούρτες φράουλες, οι εύγεστες μπάρες, τα ευφάνταστα σοκολατάκια με λεπτομέρειες, κατατάσσουν τη Ραντίνα ως μια αληθινή πρωταγωνίστρια δημιουργό, σε ότι έχει να κάνει με τις ολόφρεσκες με επικάλυψη φράουλες και τις σοκολατένιες δημιουργίες που γαργαλούν και ξετρελαίνουν τον ουρανίσκο μας!

 

Συνέντευξη στη Μαρίνα Αβραάμ

Φωτογράφος: Μιχάλης Κυπριανού

Ενδυματολόγος: Δέσποινα Σάσλογλου

Μακιγιάζ: Έλενα Αντωνίου

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Q Gardens για την ευγενική παραχώρηση του χώρου κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης μας.

Η Ραντίνα φορά φούστα και τοπ από Marks & Spencer και φόρεμα από προσωπική συλλογή.

Βρίσκουμε πάντοτε ευκαιρία να απολαύσουμε τα Bonberry, όμως τώρα με τις πασχαλινές μέρες, τα σοκολατένια αυγά έχουν την τιμητική τους. Ποιες είναι οι δικές σας γλυκές προτάσεις;

Για τις μέρες του Πάσχα, ετοιμάσαμε 3 διαφορετικά μεγέθη σε πασχαλινά αυγά. Εντυπωσιακά, με γέμιση σοκολάτας, φρέσκες φράουλες και άλλα καλά που αγαπούν να απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι. Και αυτός είναι σε κάθε περίπτωση ο στόχος μας: Να δημιουργούμε επιλογές που εντυπωσιάζουν τους πάντες. Δεχόμαστε καθημερινά παραγγελίες και παραδίδουμε άμεσα τα πακέτα μας σε όλη την Κύπρο.

 

Τα Bonberry όμως πάνε ένα βήμα παραπέρα, αφού άνοιξαν φτερά και για το εξωτερικό. Μήπως ήρθε η ώρα να μας αποκαλύψετε τα νέα σας πλάνα;

Φέτος, το Bonberry γιορτάζει τα 4 του χρόνια. Ξεκινήσαμε πολύ δειλά, όμως ποιος μπορεί να αντισταθεί στη σοκολάτα; Και κάθε χρόνο, προσπαθούσαμε με καθημερινό ψάξιμο, μελέτη και πρακτική να εξελισσόμαστε. Το επόμενο βήμα είναι τα Masterclass. Κάτι που συνδυάζω τόσο με την αγάπη μου για τη σοκολάτα, όσο και με τα ταξίδια. Σε πρόσφατο ταξίδι μου στην Ιταλία, συζητήσαμε και οργανώνουμε τα μαθήματα σοκολάτας. Επόμενος σταθμός, είναι το Dubai. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρω πώς συμβαδίζουμε και με τα θέλω της εποχής, οπόταν στην Bonberry, δεχόμαστε και πληρωμές μέσω Crypto!

 

Ποια χώρα σε εμπνέει περισσότερο σε αυτό τον τομέα;

Αγαπώ και μαθαίνω πολλά και με τα ταξίδια μου στην Ιταλία καθώς βεβαίως και τη Γαλλία. Δυστυχώς οι πτήσεις από Κύπρο δεν είναι πάντοτε εύκολες και παίρνουν περισσότερο χρόνο από όσα χρειάζεται, όμως στο τέλος της μέρας, όλα γίνονται.

Είσαι πλέον και επίσημα chocolatier που ετοιμάζεται να μεταδώσει τις γνώσεις, το πάθος και την αγάπη της για τη σοκολάτα!

Ναι και είναι κάτι που μελετώ και εξελίσσω καθημερινά. Αφιερώνω αρκετό χρόνο τόσο στα υλικά όσο και στη δημιουργία, σε νέες τεχνικές και μεθόδους.

 

Τι θα έλεγες πως χρειάζεται κάποιος για να είναι chocolatier;

Είναι πολύ απλό! Να είναι λάτρης της σοκολάτας, να έχει πάθος για τη δημιουργία και να μην επαναπαύεται! Και να γνωρίζει πως συχνά, ξεχνά να κοιτάξει και το ρολόι του,

 

Η σοκολάτα είναι μεγάλη πρόκληση σε ένα νησί όπως η Κύπρος;

Είναι αλήθεια πως πρόκειται για μεγάλη πρόκληση. Η Κύπρος φημίζεται για τις ψηλές θερμοκρασίες της, τις περισσότερες μέρες του χρόνου! Είναι όμως πανέμορφα εδώ, ενώ έχουμε και αρκετούς υποστηρικτές οι οποίοι μας παραγγέλνουν με κάθε ευκαιρία και κάθε σημαντικό τους event. Υπάρχουν επίσης φρέσκα υλικά, οπόταν κάθε σεζόν σημαντικό μέλημα μας είναι να ανεβάζουμε τον πήχη.

 

Πώς μπορεί κάποιος να παραμένει υγιής χωρίς να στερείτε την αγαπημένη του σοκολάτα;

Αν μιλήσουμε για τη μαύρη σοκολάτα, είναι ευρύτερα γνωστές οι ευεργετικές ιδιότητες της. Επίσης, το κακάο θεωρείτε αντιοξειδωτικό καθώς και πηγή ενέργειας. Κάτι που όλοι χρειαζόμαστε σε μια γεμάτη, απαιτητική μέρα. Νομίζω πως με μέτρο, ο κάθε ένας μπορεί να απολαμβάνει αυτά που αγαπά!

Τα Bonberry πρωταγωνιστούν και σε ξεχωριστές περιπτώσεις όπως γενέθλια, βαφτίσεις, εταιρικά parties.

Μας προσεγγίζουν συχνά για private parties, events, γενέθλια, γεννητούρια και και βαφτίσεις. Υπάρχει γκάμα επιλογών.   

Εντυπωσιακοί, μεγάλοι πύργοι με φράουλες και επικάλυψη. Πες μας λίγα λόγια για αυτό.

Για γάμους αλλά και γενέθλια, μας παραγγέλνουν συχνά τους πύργους από φρέσκες φράουλες. Ανάλογα με το concept του event, βάζουμε την συγκεκριμένη επικάλυψη και λεπτομέρειες στην κάθε φράουλα ξεχωριστά. Είναι όντως εντυπωσιακό το αποτέλεσμα.