5 ΚΥΠΡΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ: ΕΙΜΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΕΧΩ ΦΩΝΗ

Μια διαδικτυακή συζήτηση από την οποία θα κερδίσουμε απόψεις, εμπειρίες, προτάσεις

Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας με την ευκαιρία της ημέρας της Γυναίκας που ήταν στις 8 Μαρτίου, διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο «Είμαι Γυναίκα, Έχω Φωνή». Σκοπός της συζήτησης είναι η ενημέρωση των γυναικών σε θέματα που αφορούν τη βία, τα δικαιώματα, τις πολιτικές για την ισότητα καθώς και τα μέσα που μπορούν να αξιοποιήσουν για να έχουν φωνή.

Η συζήτηση θα γίνει την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 στις 5:30μμ μέσω της πλατφόρμας zoom και θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω της σελίδας του Συλλόγου στο Facebook.

Τη συζήτηση θα συντονίζει η πρόεδρος του Συλλόγου κα Άννα Κοσμά.

Πρόγραμμα:

  • Καλωσόρισμα – εισαγωγή Άννα Κοσμά Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών
  • Ο ρόλος του ΣΠΑΒΟ Ξάνθη Μιχαήλ λειτουργός στο Κέντρο Άμεσης βοήθειας και συμβουλευτικής για θύματα
  • Εργασιακά δικαιώματα των Γυναικών . Παγώνα Λίγγου HR & CSR Expert, CSO
  • Ισότητα των Φύλων και Εξωτερική Πολιτική, Τζόζη Χριστοδούλου, Σύμβουλος Υπουργού Εξωτερικών για την Ενσωμάτωση της Διάστασης του Φύλου στην Εξωτερική Πολιτική.
  • Μαρίνα Αβράαμ, δημοσιογράφος του digital περιοδικού Dolce.com.cy

 

Δήλωση Προέδρου Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας:

Πολλές γυναίκες φοβούνται να μιλήσουν ή νιώθουν πως κανείς δεν νοιάζεται για εκείνες. Όμως με τη σιωπή δεν μπορούμε να νικήσουμε κάθε μορφής βία και παρενόχλησης στο χώρο εργασίας, στο σπίτι μας, στην κοινωνία. Είναι καιρός να αλλάξουμε αντιλήψεις και να γκρεμίσουμε στερεότυπα που έχουν βαθιές ρίζες. Ελάτε να μιλήσουμε για το πως θα δυναμώσουν οι φωνές, πως θα δώσουμε φωνή εκεί που δεν υπάρχει, πως θα στηρίξουμε τις γυναίκες που νιώθουν ότι δεν τις ακούει κανείς.