8 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ! ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

8 λόγοι για τους οποίους πεινάς συνέχεια (ενώ μόλις έφαγες) -Τι λένε οι ειδικοί

Είναι γεγονός ότι το φθινόπωρο πεινάμε περισσότερο, επειδή η θερμοκρασία μειώνεται και η όρεξη για φαγητό μεγαλώνει.

 

Ωστόσο, και τους καλοκαιρινούς μήνες επειδή προσπαθούμε να προσέξουμε τη διατροφή μας λόγω παραλίας, έχουμε περισσότερες λιγούρες και πεινάμε αρκετά συχνά.

 

Η στέρηση φέρνει πείνα, λένε οι ειδικοί και όταν κάνουμε δίαιτα είναι αλήθεια ότι σκεφτόμαστε περισσότερο το φαγητό.

 

Συμβαίνει όμως συχνά, να πεινάμε πάλι παρόλο που έχουν περάσει μόλις δύο ώρες από το τελευταίο μας γεύμα.

 

Εχει τύχει να έχουμε φάει πρωινό πριν πάμε στο γραφείο και ενώ το ρολόι δεν έχει δείξει ακόμα 12, λιγουρευόμαστε το περιεχόμενο του τάπερ μας.

 

Η αλήθεια είναι ότι η πείνα είναι ένα αρκετά ενοχλητικό αίσθημα που απασχολεί τις περισσότερες απο εμάς και μας επηρεάζει στην καθημερινότητά μας. Δεν μπορούμε να συγκεντρωθούμε, δεν έχουμε ενέργεια και σίγουρα έχουμε εκνευρισμό.

 

Οταν πεινάμε συνέχεια, τσιμπολογάμε περισσότερο με αποτέλεσμα να αυξάνεται σταδιακά το βάρος μας. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;

Αν πιάνεις συνεχώς τον εαυτό σου να πεινάει και να λιγουρεύεται κάτι αλμυρό ή γλυκό, τότε μάλλον πρέπει να διαβάσεις τους παρακάτω 8 λόγους:

 

  1. Εχεις άγχος και στρες

 

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που σε στρεσογόνες περιόδους τρώνε παραπάνω. Αυτό αναφέρεται ως «συναισθηματική διατροφή», δηλαδή ξεσπούν στο φαγητό για να νιώσουν καλύτερα.

 

  1. Τα κυρίως γεύματά σου δεν είναι επαρκή

 

Οι δίαιτες πολύ χαμηλών θερμίδων είτε διατροφές που δεν περιλαμβάνουν λαχανικά και πρωτεϊνη μπορεί να δημιουργήσουν ένα συνεχές αίσθημα πείνας και κενού.

 

  1. Δεν πεινάς, διψάς

 

Οταν δεν πίνουμε αρκετό νερό έχουμε την αίσθηση ότι πεινάμε. Η αφυδάτωση πολλές φορές παρερμηνεύεται από τον εγκέφαλο σαν πείνα.

  1. Είσαι κουρασμένη

 

Κοιμάσαι καλά; Ο ύπνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην λειτουργία του οργανισμού. Οποιος δεν κοιμάται καλά την προηγούμενη μέρα έχει τάση να τρώει περισσότερο και να αναζητά τροφές που έχουν πολλές θερμίδες. Όσο λιγότερο κοιμάσαι, τόσο περισσότερο νιώθεις ότι πεινάς.

 

  1. Τρως βιαστικά

 

Μήπως τρως πολύ βιαστικά και δεν αφήνεις τον εαυτό σου να απολαυσει το γεύμα του; Πάρε το χρόνο σου, κάθισε κάτω και μάσησε αργά κάθε μπουκιά, ώστε να δώσεις χρόνο στον εγκέφαλό σου να στείλει μήνυμα στο σώμα ότι είναι γεμάτο.

  1. Δεν έφαγες πρωινό

 

Το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές αλλά ο καφές το πρωί δεν είναι πρωινό. Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Μην το παραλείπεις επειδή δεν έχεις χρόνο.

 

  1. Τρως επεξεργασμένες τροφές

 

Οι επεξεργασμένες τροφές επειδή περιέχουν ζάχαρη αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αυτό οδηγεί σε αύξηση της ινσουλίνης, η οποία με τη σειρά της εντείνει την αποθήκευση λίπους και αυξάνει την όρεξη.

  1. Βομβαρδίζεσαι από food porn

 

Με τις εικόνες των τροφίμων να περνούν από μπροστά σου 24 ώρες το 24ωρο δεν αποτελεί έκπληξη που λαχταράς συνεχώς να φας κάτι από αυτό που βλέπεις.

Πηγή: https://www.bovary.gr/