ΕΝΑΝ ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙ ΠΟΥ ΣΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΥΠΡΙΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΦΙΛΟΖΩΟΥ

Μακάρι να σταματήσουν να υπάρχουν αδέσποτα. 

Μακάρι να εφαρμοστούν οι νόμοι και όπως έγινε και με τα προστίματα με τις κάμερες, οι Κύπριοι, να αλλάξουμε νοοτροπία και στο θέμα για το πως αντιμετωπίζουμε τη φύση και τα ζώα.

Μακάρι αυτό το νησί με τις τόσο προοπτικές, να γίνει το πρώτο νησί στον κόσμο, χωρίς αδέσποτα.

Εθελοντές και φιλόζωοι υπάρχουν πολλοί. Το θέμα είναι και οι αρμόδιες αρχές να κρατούν μια σωστή γραμμή, να υπάρχουν νόμοι αλλά και ποινές οι οποίες θα τηρούνται. Και η ευθανασία, να μην είναι λύση. 

Υπάρχουν τρόποι να λυθεί το θέμα με τα αδέσποτα. Μιλώντας με αριθμούς, στην Κύπρο, υπάρχουν καθημερινά μέχρι και 75 αδέσποτα. Ενώ μέσα σε 3 χρόνια, στάλθηκαν 10000 αδέσποτα για υιοθεσία στο εξωτερικό.

Τραγικοί αριθμοί, δεν συμφωνείτε;

Σώζωντας ένα αδέσποτo, παίρνεις απεριόριστη χαρά, γεμίζει το μέσα σου. Και η ανιδιοτελής αγάπη που χαρίζουν οι σκύλοι, είναι από τα καλύτερα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει ο άνθρωπος στη ζωή του.

 

Γράφουμε αυτό το κείμενο για να σας παρουσιάσουμε την Aqua η οποία βρέθηκε στο σταυροδρόμι Τόχνης Ψεματισμένου. Εάν βοήθησαν οι αρμόδιες αρχές; Όχι… Ανταποκρίθηκε όμως ένας πολύ καλός άνθρωπος, ο οποίος καθημερινά, τρέχει ακούραστα να βοηθά τα αδέσποτα σε μια προσπάθεια να αλλάξουν τα πράγματα. Η Aqua όπως βλέπετε είναι ήρεμη με τα άλλα σκυλάκια – επίσης αδέσποτα – και λατρεύει το νέρο. Και βλέποντας το καλό που κάναμε σε μια προσπάθεια, η δική μας χαρά, είναι πολύ μεγαλύτερη.