ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΟΡΦΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ; 4 ΚΥΠΡΙΕΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ

Όμορφο είναι απλά ένα πρόσωπο; Είναι η προσωπικότητα; Ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τη ζωή;

Ρωτήσαμε 4 Κύπριες, εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, να μας απαντήσουν τι σημαίνει για τις ίδιες η λέξη «Ομορφιά».

 

tonia georgiou omorfia article

ΤΟΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, TATTOO ARTIST

Η έννοια ομορφιά για μένα είναι πολύ αντικειμενική. Είναι σίγουρα πολλά περισσότερα από ότι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στον καθρέφτη μας. Είναι το ειλικρινές χαμόγελο, η αυτοπεποίθηση, η ψυχική ηρεμία…

 

natasa kapitzi omorfia article

ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΠΙΤΖΙΗ, LIFE COACH

Ομορφιά για μένα, είναι η αντανάκλαση του μέσα προς τα έξω. Είναι η βαθιά αγάπη, η αυτοεκτίμηση, ο σεβασμός που έχουμε για τον εαυτό μας και μόνο αυτό αποτυπώνεται με ένα φωτεινό χαμόγελο, με ένα λαμπερό βλέμμα, με μια θερμή αύρα. Η εξωτερική ομορφιά, είναι η πραγματική αποκάλυψη της όμορφης ψυχής. Το εσωτερικό φως!

 

rania kokkonia omorfia article

ΡΑΝΙΑ ΚΟΚΚΟΝΙΑ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Θα ήταν υποκριτικό από μια γυναίκα που ασχολείται με την εμφάνισή της να ισχυριζόταν ότι η εξωτερική ομορφιά είναι υπερτιμημένη, παρόλα αυτά κατά την άποψή μου εξωτερική ομορφιά χωρίς καλλιέργεια χαρακτήρα, προσωπικότητα και καλοσύνη είναι άνευ ουσίας γιατί η εξωτερική ομορφιά είναι κάτι το παροδικό, που φθείρεται. Το μέγιστο για μένα είναι η ομορφιά της ψυχής, η οποία όταν υπάρχει αντικατοπτρίζεται στο πρόσωπο των ανθρώπων. Όπου είναι απούσα, αυτό με απωθεί, όσο όμορφος κι αν είναι εμφανισιακά κάποιος άνθρωπος. Ακόμα κάτι που με απωθεί, είναι οι πλαστικές επεμβάσεις, και η μονομανία του να μοιάσω σε κάτι που δεν είμαι ή που θεωρείται ιδεατό με βάση τα εκάστοτε πρότυπα ομορφιάς με αποτέλεσμα την παραμόρφωση. Ενώ είναι απόλυτα θεμιτό να κάνει κάποιος προσπάθειες αυτοβελτίωσης, το θεωρώ παράλογο για μια γυναίκα να παίρνει τα εύσημα για κάτι που δεν είναι.

 

xenia aresti omorfia article

ΞΕΝΙΑ ΑΡΕΣΤΗ, EVENT PLANNER

Ομορφιά είναι το συναίσθημα που σου βγάζει ο άνθρωπος που έχεις απεναντί σου. Είναι το χαμόγελο που εισπράττεις από πρόσωπα που είναι χαρούμενα και με θετική διάθεση. Είναι τα χρώματα στα λουλούδια που σου ξυπνούν διάφορες αναμνήσεις. Ομορφιά για μένα, είναι ότι με γεμίζει, με ηρεμεί και μου δίνει έμπνευση για δημιουργια. Ομορφιά είναι η διακόσμηση ενός σημαντικού για τον κάθε ένα μας γεγονός που θα τον ταξιδεύει στο δικό του παραμύθι.