ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΙΜΗΣ: ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Ο Διαιτολόγος/Διατροφολόγος Γιάννης Κερίμης, μοιράζεται μαζί μας πολύτιμες συμβουλές για το πως η διατροφή, έχει καθοριστικό ρόλο για νεανικό, όμορφο, ξεκούραστο, λαμπερό δέρμα.

Καθημερινά έχουμε απώλεια υγρών της τάξης των 2-4 λίτρων τα οποία θα πρέπει να αναπληρώνονται με επαρκή πρόσληψη νερού (8-10 ποτήρια) για  μείωση της λιπαρότητας, την απομάκρυνση τοξινών και της σωστής ενυδάτωσης του δέρματος.

 

Η αυξημένη κατανάλωση νερού, η μειωμένη κατανάλωση κορεσμένων (ζωικών) λιπαρών, αλατιού σε συνδυασμό με μασάζ και γυμναστική που αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, μπορεί να μειώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας που είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετές γυναίκες.

 

Κάποια άλλα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται για την αντιγήρανση του δέρματος είναι ορισμένες αντιοξειδωτικές ουσίες όπως η Βιταμίνη Α και η Βιταμίνη C που βρίσκεται σε εσπεριοειδή, καρπούζι, βερίκοκα και κάποια χρωματιστά λαχανικά.

 

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες  προστατεύουν το γενετικό μας υλικό (DNA) και εξουδετερώνουν κάποιες βλαβερές ουσίες στον οργανισμό που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες.

 

Η Βιταμίνη  C  προάγει την δημιουργία κολλαγόνου και βοηθά στην αντιγήρανση του δέρματος.

 

Οι καπνιστές θα πρέπει να καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C απ’ οτι οι μη καπνιστές.

 

Μια άλλη  αντιοξειδωτική ουσία είναι και η Βιταμίνη Ε που βρίσκεται στα σκουρόχρωμα πράσινα λαχανικά, τα σπόρια και σε κάποια φυτικά έλαια όπως το ελαιόλαδο και μειώνει τυχόν εγκαύματα που προέρχονται από την έκθεση του δέρματος στον ήλιο.