ΑΠΟΛΥΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΕΙΣ ΜΑΜΑ

Συχνά, η εικόνα που σχηματίζει κανείς στο μυαλό του για την εγκυμονούσα και έπειτα τη νέα μαμά, είναι η ευτυχία, η χαρά, τα χαμόγελα σε ένα τέλειο τακτοποιημένο σπίτι που δείχνουν όλα μαγικά οργανωμένα.

Αυτά βεβαίως, απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, αφού με το που θα επιστρέψει για πρώτη φορά στο σπίτι η γυναίκα με το μωρό της, θα δει ότι έχουν αλλάξει πολλά.

 

Καταρχήν, χρειάζεται χρόνο για να συνηθίσει στα νέα δεδομένα αφού όλα πλέον θα εξαρτώνται απο το μωράκι. Μητέρα και βρέφος χρειάζονται χρόνο προσαρμογής για να αρχίσει να μαθαίνει το ένα το άλλο. Η μητέρα μέρα με τη μέρα θα γνωρίζει ακόμη και το λόγο που κλαίει το μωρό της. Θα μπορεί να αντιληφθεί από τον ήχο, αφού είναι ο τρόπος επικοινωνίας των βρεφών, εάν θέλει φαγητό, εάν είναι κουρασμένο, εάν πρέπει να το αλλάξει ή αν έχει κουραστεί και χρειάζεται ύπνο.

 

Πολλά πράγματα θα γίνουν πολυτέλεια από τη στιγμή που φτάνει στο σπίτι το νεογέννητο με πρώτο και καλύτερο το θέμα ύπνος! Είναι ίσως κάτι πολύ δύσκολο ιδιαίτερα εάν θεωρείσαι υπναρού, όμως αυτό το θέμα θα πρέπει να το βάλεις σε μια μεγάλη παύση, αφού κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να ξυπνήσεις μέχρι και 3 φορές από το δυνατό κλάμα του μωρού σου.

Ο χρόνος στο μπάνιο θα παίρνει πλέον μόλις μερικά λεπτά, η απόλαυση του φαγητού θα γίνει δύσκολη υπόθεση για τη μαμά και βεβαίως ο ελεύθερος χρόνος θα είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Πολυτέλεια όμως θα είναι και ο πονοκέφαλος, οι ζαλάδες, το κρυολόγημα! Απαγορεύεται μανούλα να αρρωστήσεις με την ησυχία σου! Θα δεις αρκετές φίλες σου να απομακρύνονται ή και να μην δείχνουν κατανόηση όταν τους λες πως είναι αδύνατο να πάτε για φαγητό. Και κάπου εδώ, πρόσεξε μην πέσεις στην παγίδα να κλειστείς στον εαυτό σου αφού όλα χρειάζονται στην καθημερινότητα σου μόλις βεβαίως αρχίσεις να συνηθίζεις στα νέα δεδομένα.

Το σπίτι γεμίζει με όλα τα μωρουδιακά όπως μπιμπερά, πάνες, πιπίλες, σαλιαρίτσες, ρουχαλάκια, πολλά δώρα και προσπαθείς να βρεις μια άκρη για το πώς να τα βάλεις σε τάξη.

Το κεφάλαιο μαμά, χρειάζεται υπομονή και με τη σωστή οργάνωση θα δεις ότι θα καταφέρεις να βάλεις σε ένα πρόγραμμα το μωράκι σου πετυχαίνοντας σιγά σιγά να επανέρχεται. Εννοείται πως αυτό χρειάζεται καιρό, όμως πλέον είσαι μανούλα και ξέρεις πως αξίζει τα πάντα στον κόσμο αυτός ο σημαντικός ρόλος της ζωής σου.

ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΣ:

  1. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου
  2. Ζήτα βοήθεια από κάποιον δικό σου άνθρωπο
  3. Προσπάθα να μην ξεχνάς εσένα
  4. Κλάψε εάν αυτό θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα
  5. Θέσε προτεραιότητες
  6. Κράτα λίστα με τα σημαντικότερα που πρέπει να θυμάσαι
  7. Να σκέφτεσαι πως οι δύσκολοι πρώτοι μήνες, θα περάσουν…