ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΣΑΡΡΗ: Η ΓΝΩΣΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΤΡΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δημιουργεί τις πιο εντυπωσιακές προτάσεις για τις γυναίκες που ετοιμάζονται να παντρευτούν! Σχεδιάζει τα ιδανικά φορέματα για κάθε σημαντικό γεγονός της ζωής μας!

Γιατί κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή και η Βικτώρια Σαρρή ξέρει τι να σχεδιάζει για να βγάζει προς τα έξω τον καλύτερο, δυναμικό και πιο σεξι εαυτό μας! 

 

Λατρεύει το επάγγελμα της και αυτό φαίνεται σε κάθε ιδανική πρόταση που δημιουργεί για την κάθε γυναίκα που την επισκέπτεται! Σε κάνει να αισθάνεσαι μοναδική και θα λατρέψεις κάθε στιγμή που θα περάσεις στο ατελιέ της! Η Κύπρια σχεδιάστρια Βικτώρια Σαρρή σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Dolce!  

 

Συνέντευξη στη Μαρίνα Αβραάμ

Φωτογραφίες: Αντρέας Αντρέου

Μακιγιάζ: Αναστασία Βανέλλη

Η φωτογράφηση έγινε στους χώρους του Home & Deco

 

Αποθεώνεις καθημερινά τη γυναίκα. Είναι πρόκληση για σένα αυτό;

Είναι φυσικά μεγάλη πρόκληση γιατί κάθε γυναίκα που κλείνει ραντεβού στο ατελιέ Βικτώρια Σαρρή έχει ξεχωριστή προσωπικότητα. Η πιο μεγάλη πρόκληση, είναι να καταφέρεις εκτός από τα αυτονόητα να κολακέψει η δημιουργία το σώμα, να αναδείξει τα χρώματα της, να αντανακλάται και η προσωπικότητα της. Και αυτό είναι το σημαντικότερο της δουλειάς γιατί μόνο έτσι θα πεις εάν ένα φόρεμα ή όχι. Η γυναίκα που το φορά να το στηρίζει. Από τον καιρό που άρχισα να δουλεύω με γυναίκες, ξεκίνησα να τις θαυμάζω ακόμη περισσότερο. Θεωρώ ότι η γυναίκα, καθημερινά πρέπει να παίξει τόσους πολλούς ρόλους που είναι πραγματικό αξιοθαύμαστο πόσες πολλές γυναίκες καταφέρνουν να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Είναι αδερφές, φίλες, σύζυγοι, επιχειρηματίες, πετυχημένες, εργαζομενες. Και πάνω απ όλα δεν παύουν να είναι γυναίκες.

 

Θηλυκό είναι το μίνι, είναι το μάξι, το μίντι;

Θηλυκό είναι ότι αντιπροσωπεύει τι γυναίκα που το φορά. Υπάρχει γυναίκα που μπορεί να φορέσει μάξι και να φαίνεται το απόλυτο θηλυκό και άλλη που μέσα στο μάξι θα χάνεται.

Πώς η μόδα άλλαξε τη δική σου ζωή;

Καταρχάς η ενασχόληση με τη μόδα ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα στη ζωή μου. Το λέω και το ξαναλέω πάντα πώς όταν ακολουθείς τα όνειρα σου δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχεις, φτάνει να ξέρεις ότι πρέπει να δουλέψεις σκληρά. Η ενασχόληση μου με αυτό το κομμάτι, με απελευθέρωσε από πολλά ταμπού και ανασφάλειες που είχα για τον εαυτό μου και για το που μπορώ να φτάσω και τι μπορώ να πετύχω. Και δεύτερο, είναι ένα τόσο δημιουργικό κομμάτι που αισθάνομαι πως όσες ώρες και να δουλέψω, δεν νιώθω πως ότι κουράζομαι. Γιατί ξυπνώ και θέλω να πάω στη δουλειά γιατί το αγαπώ.

 

Έχεις καταφέρει να πετύχεις και να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των γυναικών που δεν είναι απλό θέμα στην Κύπρο! Ήταν δύσκολο;

Γενικότερα δεν είχα επενδύσει στη διαφήμιση για να βγω μαζικά προς τα έξω. Όταν άρχισαν να με εμπιστεύονται οι πρώτες γυναίκες, έπειτα από στόμα σε στόμα έκλειναν κι άλλες ραντεβού είτε για νυφικό, είτε για φόρεμα. Νομίζω έτσι έκτισα με σταθερά βήματα και το όνομα μου.

Συνδυάζεις τη νοσταλγία μιας άλλης εποχής με τις ανάγκες του σήμερα;

Γενικά είμαι νοσταλγός άλλων εποχών οπόταν αυτό αναπόφευκτα βγαίνει και στα σχέδια μου. Το να μπορείς να συνδυάσεις το ρομαντισμό του 30 ή του 50 με μοντέρνες γραμμές, είναι πάντα μια πρόκληση. Λόγω του ότι όμως η μόδα κάνει πάντα κύκλους, πλέον είναι εύκολα να συνδυάσεις στοιχεία.

Πώς μπορεί ο κάθε ένας να δώσει τη δική του ταυτότητα στις μέρες μας;

Ο κάθε ένας μας έχει ένα μοναδικό κομμάτι που είναι δημιουργικό. Είτε είσαι σχεδιαστής μόδας, είτε είσαι αρχιτέκτονας. Πάντα υπάρχει ένα στοιχείο το οποίο είναι η αιτία που ασχολήθηκες εξ αρχής με τον τομέα σου. Οπόταν, αυτό το μοναδικό στοιχείο, αν μπορείς να το αντανακλάς στα σχέδια σου, σου δίνει την ταυτότητα που έχεις.

Ποια είναι η συμβουλή σου προς τις γυναίκες;

Να αγαπούν τον εαυτό τους και να τον σέβονται. Να αγαπούν το σώμα τους γιατί είναι το μέσο το οποίο μας προσφέρει πολλά. Να ξεφύγουν από τα ταμπού του σωματότυπου και τους περιορισμούς. Κάθε σώμα είναι όμορφο. Κάθε σώμα μπορεί να αναδειχτεί με τον κατάλληλο τρόπο και να δείχνει πανέμορφο. Κάθε σώμα και κάθε γυναίκα έχει στοιχεία απαράμιλλης ομορφιάς και πρέπει να εστιάζουμε εκεί και όχι στα μειονεκτήματα.

Τι θα δούμε από σένα για την Άνοιξη Καλοκαίρι 2019;

Την καινούρια pret a porter που θα διατίθεται και διαδικτυακά. Επίσης, βρίσκομαι στην προετοιμασία για την ολοκλήρωση της καινούριας νυφικής συλλογής.

Ποιες είναι οι συμβουλές που δίνεις στις νύφες;

Πρώτα απ’ όλα τις συμβουλεύω να φτιάχνουν το νυφικό τους. Είναι σημαντικό να έχουν την τέλεια εφαρμογή, να κολακεύει το σωματότυπο τους για να αναδείξουν τα ωραία χαρακτηριστικά. Και επίσης πολύ σημαντικό είναι το νυφικό που θα φορέσουν να αντανακλά το ποιες είναι. Να μην φαίνεται ξένο.

 

Πώς μπορεί μια γυναίκα που ετοιμάζει το γάμο της να οργανώσει ραντεβού με το ατελιέ σου;

Μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο 25115324 και να οργανώσουμε μια συνάντηση για το τέλειο νυφικό! Η δουλειά γίνεται με τόση αγάπη και έμφαση στη λεπτομέρεια και θεωρώ ότι όλες οι γυναίκες αξίζουν τη μέρα του γάμου τους να έχουν απόλυτη αφοσίωση.

Εσύ έχεις ονειρευτεί το δικό σου νυφικό;

Εγώ επειδή ίσως είναι και η δουλειά μου, μου αρέσουν τόσα πολλά στυλ νυφικών! Οπόταν καμιά φορά, ακόμη κι εγώ μπορεί να μπερδεύομαι στο τι θα επιλέξω τελικά. Όμως για γενική ιδέα, την έχω.

Πώς είναι η Βικτώρια Σαρρή στην καθημερινότητα της;

Είμαι σπιτόγατος! Υπερδραστήρια την ίδια στιγμή όσον αφορά κυρίως τη δουλειά μου. Μου αρέσει να αφιερώνω χρόνο στην οικογένεια και τους φίλους μου. Μου αρέσει πολύ η Τέχνη και μπορώ να δουλεύω άπειρες ώρες ακούγοντας μουσική!