ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ: AVANT PREMIERE ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ OMEGA

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η avant premiere για τη νέα δραματική σειρά του OMEGA, «Το Κόκκινο Ποτάμι», στην κατάμεστη αίθουσα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το βράδυ της Τετάρτης 2/10.

Πλήθος κόσμου, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, αλλά και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και Ποντιακών συλλόγων, παρακολούθησαν το πρώτο επεισόδιο της σειράς, που βασίζεται στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη. Διηγείται μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης που εκτυλίσσεται στις αρχές του 20ου αιώνα, στα σκληρά χρόνια του διωγμού των Ποντίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ο ιδιοκτήτης του καναλιού OPEN, κ.Ιβάν Σαββίδης, μίλησε με λόγια καρδιάς για τη σειρά. Συναισθηματικά φορτισμένος ευχαρίστησε τον κ. Μανουσάκη, τονίζοντας: «Πάντα σκεφτόμουν ότι θα αισθανθώ πολύ ευτυχής όταν θα επενδύσω στη σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι». Θα είμαι τελικά ευτυχής όταν αισθανθώ ότι η σειρά πραγματικά υλοποιήθηκε, δηλαδή ο κόσμος την αποδέχθηκε. Εάν αυτή η σειρά προβληθεί σε χιλιάδες σπίτια, και όχι μόνο σε ελληνικά σπίτια, θα αισθανθώ πραγματικά πως μπορεί ένας άνθρωπος να είναι ευτυχής. Δεν είναι απλά μια τραγωδία ενός νεαρού ζευγαριού, αλλά η τραγωδία ολόκληρου του ελληνικού έθνους. Είναι αυτό που έχουμε περάσει ή, πιο σωστά, αυτό που έχουν περάσει οι πρόγονοί μας. Είναι πολύ δύσκολο να αναδειχθεί η τερατώδης τραγωδία που έχει συμβεί. Αυτό που έχουν βιώσει και αυτό που έχει αποτυπωθεί στο DNA μας».

Ο σκηνοθέτης της σειράς, Μανούσος Μανουσάκης, έδωσε έμφαση στην ιστορική διάσταση της σειράς και το μήνυμα που θέλει να περάσει. «Είναι χρέος μας, από την στιγμή που γεννιόμαστε μέχρι το τέλος μας να έχουμε σαφή στάση και άποψη. Και χρέος μας είναι να μην ξεχαστεί η φρικαλεότητα. Χρέος μας είναι να ταρακουνήσουμε την διεθνή κοινότητα ώστε να αναγνωριστεί η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού».

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Το Κόκκινο Ποτάμι», κ.Χάρης Τσιρκινίδης, έντονα συγκινημένος, εξήγησε πως την ιστορία που αποτύπωσε στις σελίδες του βιβλίου του, του την είχε διηγηθεί ένας καλόγερος όταν ήταν μόλις 10 ετών.

Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης χόρεψαν Σέρρα οι χορευτές από το Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, και έπαιξαν παραδοσιακή ποντιακή μουσική ο Γιώργος Θεoδωρίδης (λύρα) και Παύλος Μουρατίδης (νταούλι).

Το Κόκκινο Ποτάμι κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 6/10 στις 21.00 στο OMEGA.