ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ: ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ!!

Περιλήψεις και φωτογραφικό υλικό επεισοδίων 49-52 (06.01.20-10.01.20)

Επεισόδιο 49:

Υπόθεση: Ο πόλεμος ανάμεσα στον Δούκα και την Ελένη δείχνει να τελειώνει με νικητή… τον Δούκα. Η απαλλοτρίωση είναι προ των πυλών και η Ελένη θ’ αναγκαστεί να δώσει τα χωράφια της είτε στο κράτος, είτε σε κάποιον αγοραστή. Παράλληλα η Ανέτ αποφασίζει να μάθει ποια είναι η γυναίκα για την οποία ο Μιλτιάδης έφυγε στο μέτωπο και συγκρούστηκε με τον πατέρα τους, ενώ η Πηνελόπη παίρνει μια σημαντική απόφαση για τον επερχόμενο γάμο της με τον Κλεομένη. Την ίδια ώρα ο Κυπραίος βάζει την Μυρσίνη μεσάζοντα για τον εκβιασμό που θέλει να κάνει στον Δούκα με σκοπό να του δώσει αυτά που θέλει, διαφορετικά θα τον καταδώσει για τον φόνο του Γιάννου. Πώς θα το χειριστεί η Μυρσίνη; Ο Λάμπρος κάνει μια σημαντική ανακοίνωση στη Θεοδοσία για το μέλλον του γάμου τους που θ’ αλλάξει όλα τα δεδομένα… Μία συζήτηση της Ελένης και της Ασημίνας για το ένοχο μυστικό του φόνου που διαπράξανε θα φτάσει στα αυτιά κάποιου επικίνδυνου άντρα… Ο Νικηφόρος βρίσκεται ανάμεσα στη γυναίκα του και στον πατέρα του για το θέμα των χωραφιών προσπαθώντας μάταια να κρατήσει τις ισορροπίες. Η ψυχολογική πίεση που νιώθει  θα τον οδηγήσει σε ένα τεράστιο λάθος και θα φέρει την αρχή των κακών… για όλους.

 

Επεισόδιο 50

 

Ο Κυπραίος έχει μάθει ποιος πραγματικά δολοφόνησε τον Σέργιο και είναι σοκαρισμένος. Ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του τώρα που γνωρίζει την αλήθεια; Ο Νικηφόρος και η Δρόσω γεμίζουν ενοχές μετά την ερωτική τους συνεύρεση και αποφασίζουν να το ξεχάσουν παρόλο που η Δρόσω φαίνεται να έχει δυνατά αισθήματα για τον άντρα της αδερφή της. Ο Μιλτιάδης αναγκάζεται να ομολογήσει στην Ανέτ το απαγορευμένο πάθος του με τη μητέρα των αδερφών Σταμίρη αλλά κι ένα ακόμα ένοχο μυστικό που έχει να κάνει με τον θάνατό της. Το ίδιο βράδυ, ο Προύσαλης πληροφορείται απ’ τα κεντρικά ένα σημαντικό στοιχείο για το παρελθόν του Κυπραίου. Ο Δούκας συναντάει τον Κυπραίο, ο οποίος τον εκβιάζει για τον θάνατο του Γιάννου, προκειμένου να του κλείσει οριστικά το στόμα, όμως ο Κυπραίος κρατάει κρυφά χαρτιά στο μανίκι του. Η Ελένη, εγκλωβισμένη στον έρωτά της για τον Λάμπρο αλλά και ηττημένη απ’ τα σχέδια του Δούκα, παίρνει μια σημαντική απόφαση για τη ζωή της. Μόνο που η Θεοδοσία θ’ ανατρέψει γι’ ακόμα μια φορά τα σχέδια του Λάμπρου.

 

Επεισόδιο 51

 

Ο Δούκας και ο Κυπραίος έρχονται αντιμέτωποι, όμως την τελευταία λέξη σ’ αυτήν τη διαμάχη, την έχει ο Κυπραίος. Η Ρίζω λέει τα ευχάριστα νέα για την εγκυμοσύνη της Θεοδοσίας στον Λάμπρο και τον Μιλτιάδη. Ο Λάμπρος, σε απελπιστική θέση, δεν ξέρει πώς να χειριστεί την κατάσταση. Θα πει την αλήθεια στην Ελένη ή θα χωρίσει τη μητέρα του παιδιού του; Μια γυναίκα έρχεται στο χωριό και το ταράζει καθώς αποκαλύπτεται ότι κάποιος ζούσε διπλή ζωή.  Ο Κλεομένης συνεχίζει να πιέζει τον Δούκα, λέγοντας πως θα πάρει την Πηνελόπη και θα επιστρέψουν στο Λονδίνο. Η Πηνελόπη προσπαθεί να το αποφύγει και ο Μελέτης κάνει τα πάντα για να την κρατήσει κοντά του. Ο Νέστορας ανακαλύπτει στοιχεία για το παρελθόν του Κυπραίου και αποφασίζει να τον αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο. Ο Κυπραίος βρίσκεται στριμωγμένος.  Η Ανέτ με την Αγορίτσα συνεχίζουν να ψάχνουν τα χαρτιά του πατέρα Σεβαστού και κάνουν μια σημαντική ανακάλυψη. Θα καταφέρουν να δικαιώσουν τον Μιλτιάδη;

 

Στον ρόλο της Μαρίκας η Αθανασία Κουρκάκη

 

Επεισόδιο 52

 

Ο Κυπραίος αναγκάζεται να ομολογήσει στον Νέστορα τους λόγους που ήρθε στο Διαφάνι. Η Ελένη, σοκαρισμένη από το νέο της εγκυμοσύνης της Θεοδοσίας, ζητάει από τον Λάμπρο να γυρίσει κοντά στη γυναίκα του και εκείνη να την ξεχάσει οριστικά. Η εμφάνιση της Μαρίκας θα φέρει κι άλλες αποκαλύψεις για το παρελθόν του Κυριάκου που θα ωθήσουν την Ουρανία να τον διώξει από το σπίτι.  Η Μυρσίνη ζητάει από τον Κυπραίο να μάθει για τη σχέση της Δρόσως με τον Γιάννο, πεπεισμένη πως ο Γιάννος ήταν υποχείριο των τριών αδερφών. Κι ενώ η Ελένη είναι έτοιμη να δεχτεί την πρόταση του Δούκα, η Ασημίνα κρυφακούει τα  πραγματικά του σχέδια και την αποτρέπει. Η Ανέτ, σίγουρη πια για την απάτη του Δούκα με τη διαθήκη, αποφασίζει να τον αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο.