ΑΝΝΑ ΜΑΡΚΟΥ: Η ΚΥΠΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΑΚΙΓΙΕΖ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΥΦΕΣ!

Είναι εκπληκτικό το τι θαύματα γίνονται όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και αυτό με το οποίο καταπιάνεσαι.

Ιδιαίτερα, όταν οι γυναίκες σε εμπιστεύονται για τις πιο σημαντικές στιγμές στη ζωή τους, εκεί όπου θα τις δει και θα τις θαυμάσει αρκετός κόσμος, όπως για παράδειγμα το μακιγιάζ για τη μέρα του γάμου τους.

 

Η επαγγελματίας μακιγιέζ Άννα Μάρκου κατάφερε να ξεχωρίσει και αυτό γιατί με επαγγελματισμό και απόλυτη αφοσίωση στην κάθε γυναίκα ξεχωριστά «ακούει» τις ανάγκες και τα θέλω της με αποτέλεσμα τα εντυπωσιακά μακιγιάζ τα οποία συχνά θαυμάζεις!

 

Συνέντευξη στη Μαρίνα Αβραάμ

Φωτογραφίες: Βαρβάρα Πουρούτη

Παίρνει τα πινέλα της και «μεγαλουργεί». Γιατί το μακιγιάζ είναι μια τέχνη και στις μέρες μας έχει μέγιστη σημασία αφού μπορεί να αναδείξει τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά της κάθε γυναίκας.

 

Η μητέρα, επαγγελματίας μακιγιέζ και πάνω απ’ όλα γυναίκα Άννα Μάρκου, ξέρει πολύ καλά πώς να κάνει καθημερινά την κάθε γυναίκα να φαίνεται πανέμορφη!

 

Ο χώρος του μακιγιάζ κρύβει μια μαγεία. Πώς θα περιέγραφες εσύ όλο αυτό που βιώνεις με τις γυναίκες καθημερινά;

Είναι σημαντικό οι γυναίκες να σε εμπιστεύονται για τις σημαντικότερες στιγμές στη ζωή τους. Συμβάλλεις κι εσύ για να γίνει ο γάμος τους ή το κάθε τι ξεχωριστό που τις αφορά, αξέχαστο. Το μακιγιάζ έχει μέγιστη σημασία για την κάθε γυναίκα. Σίγουρα κρύβει μια μαγεία κι όταν βρεθείς σε αυτό το χώρο σε κάνει να εξωτερικεύεις τον εαυτό σου.

Τι κάνει ένα μακιγιάζ ξεχωριστό ή μια γυναίκα να δείχνει πιο όμορφη;

Καταρχήν το σημαντικότερο είναι να αισθάνεται ο εαυτός της. Είναι δουλειά του κάθε επαγγελματία μακιγιέζ, να εντοπίζει τα όμορφα χαρακτηριστικά της και να εστιάζει σε αυτά. Το απλό μακιγιάζ πάντοτε δίνει το εκπληκτικό αποτέλεσμα που η κάθε γυναίκα θέλει να δει στον καθρέφτη. Δηλαδή το αποτέλεσμα να τονίζει το όμορφο πρόσωπο της και να μην το αλλοιώνει. Αυτό που ίσχυε πάντα, ισχύει και τώρα, η φυσική ομορφιά είναι το παν!

 

Μακιγιάρεις νύφες και αυτό από μόνο του είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο. Πώς αρχίζουν όλα;

Η κάθε νύφη έχει μέγιστη σημασία για μένα. Έτσι, είναι σημαντικό να της αφιερώσω χρόνο, να την γνωρίσω, να δούμε μαζί τι της ταιριάζει, τι της αρέσει, τι την εκφράζει και τι όχι. Αρχικά θα απολαύσουμε τον καφέ μας και θα συζητήσουμε για να δω κι εγώ στοιχεία της προσωπικότητας της. Υπάρχουν γυναίκες ρομαντικές, νύφες πιο δυναμικές. Ο χαρακτήρας αντιπροσωπεύει και το μακιγιάζ μια γυναίκας. Επίσης έχει σημασία τι νυφικό θα φορέσει, πώς θα είναι η διακόσμηση του γάμου. Για να υπάρχει μια γενικότερη αρμονία για το μέγιστο αποτέλεσμα.

Σου έχουν τύχει νύφες που θέλουν υπερβολές;

Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο διάστημα όχι τόσο. Οι κοπέλες θέλουν και προτιμούν να είναι ο εαυτός τους και αυτό μέσα από τη μέχρι σήμερα εμπειρία μου, δίνει πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα

 

Μοιραστείτε μαζί μας ένα μυστικό για το καλοκαιρινό μακιγιάζ το οποίο αξίζει να υιοθετεί η κάθε γυναίκα;

Για το βραδινό μακιγιάζ και τις εξόδους μας σε παραλιακά μπαράκια, τότε προτείνω οπωσδήποτε τις Jennifer Lopez βλεφαρίδες. Αφήνουν μια φυσική αίσθηση και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Συνδύασε τις με κοραλί κραγιόν στα χείλη και λίγο ρουζ. Είναι το κατάλληλο μακιγιάζ για όλες τις ώρες

Πλέον αρκετές γυναίκες μακιγιάρονται για να πάνε παραλία. Τι προτείνεις σε αυτή την περίπτωση για να μην το παρακάνουν;

Μια αντιηλιακή με χρώμα και να εμπιστευτούν και πάλι το κοραλλί κραγιόν. Επίσης να μην ξεχάσουν να περάσουν την αγαπημένη τους, αδιάβροχη μάσκαρα.

 

Ποια είναι τα χρώματα που ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες;

Τα γήινα όπως και το απαλό ροζ.

 

Τι θέλουν περισσότερο οι γυναίκες στις μέρες μας;

Λάμψη και πάλι λάμψη!

Ποιο είναι το δικό σας συμπέρασμα; Κάθε γυναίκα είναι όμορφη;

Κάθε γυναίκα διαθέτει τη δική της ομορφιά. Θα πρέπει να εντοπίσει τα δυνατά της σημεία και να τα τονίσει. Όλες κάτι έχουμε που μας αρέσει και δεν μας αρέσει. Καλύτερα να εστιάζουμε σε αυτά που μας αρέσουν.

 

Ποια είναι τα δυο do’s και don’t που προτείνετε στο μακιγιάζ;

Να είναι φυσικές. Να επιλέγουν πάντοτε foundation στο χρώμα της επιδερμίδας τους και να μην υπάρχει μεγάλη αντίθεση με το πρόσωπο και το λαιμό. Να χρησιμοποιούν πάντοτε αντιηλιακό αφού ζούμε στην όμορφη Κύπρο μας και να μην ξεχνούν ποτέ να ενυδατώνουν το πρόσωπο. Επίσης, να μην μακιγιάρονται έντονα τις πρωινές ώρες

Ποιο είναι το μυστικό για να δείχνει ένα κουρασμένο πρόσωπο λαμπερό; Σε όλες μας συμβαίνει να έχουμε κάπου να πάμε και να νιώσουμε ότι το πρόσωπο δείχνει κουρασμένο.

Σε αυτή την πρόταση οφείλουμε να έχουμε στο σπίτι μια καλή μάσκα για το πρόσωπο. Μέσα σε 10λεπτά μπορεί να μας το ανανεώσει και να το τονώσει.

 

Υπάρχει το κατάλληλο μακιγιάζ για κάθε ηλικία;

Βεβαίως. Για τις γυναίκες άνω των 40 καλό προτείνω να αποφεύγουν το βαρύ μακιγιάζ και τις έντονες σκιές. Για παράδειγμα το μπλε σκούρο, είναι σκληρό χρώμα και δεν θα μας δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Καλύτερα να επιλέγουμε αποχρώσεις που μας ταιριάζουν σε κάθε ηλικία.

 

Που μπορεί να σας βρει μια γυναίκα που θέλει να επικοινωνήσει μαζί σας για ραντεβού;

Στο επαγγελματικό μου τηλέφωνο που είναι 99118660. Θα κλείσουμε το ραντεβού μας, θα τα πούμε από κοντά, θα κάνουμε πρόβα και θα καταλήξουμε στο τέλειο μακιγιάζ για την κάθε γυναίκα ξεχωριστά.