ΑΝΝΙΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΛΩΔΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ!

Μαμά δύο παιδιών, σύζυγος, μαέστρος παιδικής χορωδίας, δασκάλα φωνητικής και τραγουδίστρια…

Μία γυναίκα που αντλεί έμπνευση από το επάγγελμά της, αλλά αποτελεί και παράδειγμα για τις σύγχρονες γυναίκες που επιθυμούν ένα άριστο συνδυασμό καριέρας και οικογένειας!

 

Το Dolce.com.cy συνάντησε την Αννίτα Κωνσταντίνου στο Down Town Live όπου μας μίλησε για όλους τους δημιουργικούς και όμορφους ρόλους που εμπλουτίζουν υπέροχα τη ζωή της, μη μπορώντας, φυσικά, να κρύψει τον έρωτά της για τη μουσική και το τραγούδι.

Αναμένοντας την επίσημη κυκλοφορία του νέου της τραγουδιού, μοιράζεται μαζί μας τα χαριτωμένα σχόλια που εισπράττει από τα παιδιά της όταν τραγουδά, καθώς και τα συναισθήματα που την πλημμυρίζουν κάθε φορά που ερμηνεύει ένα κομμάτι.

 

Μία συνέντευξη που αποδεικνύει ότι η Αννίτα είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος με ήθος και σεβασμό απέναντι σε κάθε της συνεργασία και μία γυναίκα που θα μπορούσε να εκπροσωπήσει, επάξια, την Κύπρο στο εξωτερικό!

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους φωτογράφους: Κυριάκο Πισιόφτα, Σταύρο Χριστοδούλου, Χρίστο Κωνσταντίνου, Κική Χατζηγεωργίου 

Μαέστρος παιδικής χορωδίας, δασκάλα φωνητικής και εκπληκτική τραγουδίστρια…

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα όμορφά σου λόγια. Το σίγουρο είναι πως ό,τι κάνω, το κάνω με αγάπη, σεβασμό και υπευθυνότητα.

 

Ποιος τίτλος έχει τη μεγαλύτερη θέση στην καρδιά σου (μαέστρος παιδικής χορωδίας/ δασκάλα φωνητικής/τραγουδίστρια);

Θεωρώ ότι και οι τρεις τίτλοι αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της ζωής μου και της προσωπικότητάς μου. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να συγκρίνω τον ένα με τον άλλο, γιατί είναι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους. Ο κάθε ένας έχει τα υπέρ και τα κατά του και όλοι είναι πολύ σημαντικοί για μένα. Η διδασκαλία φωνητικής ίσως είναι αυτό που μπορώ να ξεχωρίσω ελάχιστα από τα άλλα. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις τους άλλους να εξελίσσονται μέσα από σένα και να μπορείς να μοιράζεσαι γνώσεις και εμπειρίες με άτομα που σε εμπιστεύονται ως Δάσκαλο/Coach. Το συναίσθημα που νιώθω όποτε ακούω τους μαθητές που να τραγουδούν, είναι απερίγραπτο!

Ξεκίνησες το τραγούδι από αρκετά μικρή ηλικία…

Ναι, είναι οι περιπτώσεις όπου το ίδιο το μέλλον σου σε διαλέγει. Είμαι πολύ τυχερή και ευγνώμων γι’ αυτό. Μεγάλωσα (από αρκετά μικρή ηλικία) μέσα στη μουσική και αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που μου χάρισαν οι γονείς μου.

Μετά από 18 χρόνια πορείας στα μουσικά δρώμενα, φέτος σε βλέπουμε σε ένα concept που δεν σε έχουμε συνηθίσει…

Ναι, είναι αρκετά μεγάλη αλλαγή. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχω τραγουδήσει πολλά και διαφορετικά είδη. Τα τελευταία χρόνια ερμηνεύω πιο acoustic ρεπερτόριο με τη συνοδεία ενός πιάνου. Δεν μου αρέσει καθόλου να επαναπαύομαι και να «κατηγοριοποιούμαι», αλλά αντίθετα, να πειραματίζομαι με τη μουσική και τη φωνή μου, και κατ’ επέκταση να γνωρίζω καινούργιες πτυχές του εαυτού μου. Όταν με πήρε τηλέφωνο ο Νικόλας να μου προτείνει να συνεργαστώ με τους Prospectus, στην αρχή ήμουν λίγο διστακτική γιατί δεν ήξερα αν θα τα καταφέρω σε αυτό το είδος και αν θα μπορέσω να βγάλω ένα καλό αποτέλεσμα… Ακούω ροκ μουσική από μικρή και την αγαπώ ιδιαίτερα, αλλά δεν ήξερα αν θα μπορέσω να ερμηνεύσω με το δυναμισμό και το ηχόχρωμα που απαιτείται από το συγκεκριμένο ύφος. Προσπαθώ να βγάλω ένα καλό και decent αποτέλεσμα, να εξελιχθώ όσο περισσότερο μπορώ και να δέσω ομοιόμορφα με την υπόλοιπη μπάντα.

 

Αναμένουμε την κυκλοφορία του νέου σου τραγουδιού…

Αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες μέχρι σήμερα με το θέμα της επίσημης κυκλοφορίας, επειδή δεν είναι ολοκληρωμένη δουλειά και είναι ένα τραγούδι single. Οπότε, για ένα νέο καλλιτέχνη, αυτό είναι πρόβλημα! Το τραγούδι όμως υπάρχει στοYouTube για αυτούς που θέλουν να το ακούσουν. Ονομάζεται “Επτά” και τη μουσική έχει γράψει η αγαπημένη μου Μάρα Φιλίππου και τους στίχους ο Σταύρος Σταύρου.

 

Με ποιους καλλιτέχνες διεθνούς φήμης θα ήθελες να συνεργαστείς;

Με πάρα πολλούς! Θεωρώ όμως ότι δεν είναι κάτι εφικτό, γιατί υπάρχουν εκατομμύρια σπουδαίοι μουσικοί και καλλιτέχνες στον κόσμο, και είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις και να πετύχεις μεγάλες συνεργασίες με καλλιτέχνες διεθνούς φήμης. Και είναι βέβαια ακόμα πιο δύσκολο όταν κατάγεσαι από ένα μικρό νησί και όχι από κάποια μεγαλούπολη που έχει σαφέστατα τεράστιες ευκαιρίες.

Όταν παίρνεις το μικρόφωνο στο χέρι σου, ποια συναισθήματα σε πλημμυρίζουν;

Καλή ερώτηση! Είναι αρκετά πολύπλοκο και σύνθετο… Η φωνητική είναι μια τέχνη πολύ βαθιά και ουσιαστική, η οποία μέσα της εμπεριέχει πάρα πολλά στοιχεία τεχνικής και έκφρασης συναισθημάτων. Σίγουρα νιώθω ευθύνη κάθε φορά που έχω στα χέρια μου ένα μικρόφωνο. Ευθύνη απέναντι στον εαυτό μου -να μπορώ κάθε φορά να είμαι καλύτερη από την προηγούμενη φορά-, ευθύνη απέναντι στους δημιουργούς των τραγουδιών -έτσι ώστε να αποδίδω μουσικά και στιχουργικά το κάθε τραγούδι, με σεβασμό και υπευθυνότητα- και τέλος ευθύνη απέναντι στους ακροατές -έτσι ώστε να μπορώ κάθε φορά να τους ταξιδεύω και να τους δημιουργώ εικόνες και συναισθήματα μέσα από τη μουσική.

 

Εμφανίζεσαι σε κάποια μουσική σκηνή;

Εμφανίζομαι κάθε Σάββατο με τους Prospectus στη μουσική σκηνή “Down Town”. Είμαστε και σε συζητήσεις για ένα καινούργιο acoustic project στη Λευκωσία που θα περιλαμβάνει πιάνο – φωνή. Σύντομα θα έχω περισσότερες πληροφορίες για να σας ανακοινώσω.

 

Τα μελλοντικά σου επαγγελματικά σχέδια είναι…

Η μουσική είναι απρόβλεπτη. Ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει και πού θα σε βγάλει. Η διδασκαλία της φωνητικής είναι σίγουρα μέσα στα μελλοντικά μου σχέδια, γιατί είναι κάτι που αγαπώ και με γεμίζει και ως καλλιτέχνη και ως άνθρωπο. Κατά τα άλλα, δεν μου έρχεται κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου, ούτε μου αρέσει να κάνω σχέδια. Μου αρέσει να αφήνω τα πράγματα να εξελίσσονται μόνα τους.

 

Η μαμά Αννίτα τραγουδά στα παιδιά της; Ποια σχόλια εισπράττει;

Ναι, συνέχεια! Δεν τους αρέσει και πολύ να σου πω την αλήθεια. Ξέρουν ότι η μουσική τούς στερεί πολλές ώρες από το χρόνο τους με τη μαμά τους. Ο μεγάλος μου γιος, συγκεκριμένα, επειδή απουσίαζα πολλές ώρες από το σπίτι (λόγω δουλειάς), όταν με άκουγε να μελετώ, μου έλεγε «Μαμά τραγουδάς χάλια… Δεν χρειάζεται να φύγεις να πας δουλειά» (αστειευόμενος). Νομίζω ότι και οι δύο έχουν ταλέντο. Είναι όμως μικροί ακόμα και αισθάνονται τη μουσική ανταγωνιστικά. Παρόλα αυτά, βλέπω ότι την αγαπούν πολύ και αυτό έχει σημασία.

 

Μητέρα δύο παιδιών, σύζυγος και καριέρα… Πως συνδυάζονται όλα αυτά μαζί;

Με πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία και κόπο. Το να έχεις δύο μικρά παιδιά είναι από μόνο του κάτι εξαιρετικά δύσκολο, γιατί θέλουν συνέχεια την προσοχή σου, φροντίδα και αφοσίωση. Είναι ένας καθημερινός αγώνας που χρειάζεται μέρα με τη μέρα να ξεπερνάς τον εαυτό σου και τα όριά σου. Είναι πάρα πολλές οι στιγμές μέσα στην εβδομάδα που αγγίζω τα όρια της εξάντλησης και που δυσκολεύομαι να αντεπεξέλθω λόγω έλλειψης ύπνου. Έχω έναν υπέροχο σύζυγο που βοηθά όσο περισσότερο μπορεί, γιατί λόγω δουλειάς ταξιδεύει πολύ και λείπει αρκετές μέρες από το σπίτι, και μια σπουδαία μητέρα που χωρίς τη βοήθειά της δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω. Προσπαθώ, όμως, όση κούραση και να έχω από τις πολλές μου δραστηριότητες, να είμαι αφοσιωμένη στα παιδιά μου και στον άντρα μου και οι ώρες που είμαστε μαζί να είναι ποιοτικές και ουσιαστικές.

 

Ποιες είναι οι μελωδίες που ομορφαίνουν τις μέρες ξεκούρασης σου;

Μου αρέσει πάρα πολύ η μουσική της Loreena Mckennitt, είναι η αγαπημένη μου καλλιτέχνις και επίσης μου αρέσει πάρα πολύ η instrumental μουσική. Για μένα χαλάρωση σημαίνει να αφήσω το μυαλό μου να ταξιδέψει μέσα από τις σκέψεις μου. Γι’ αυτό προτιμώ την instrumental μουσική έτσι ώστε οι στίχοι των τραγουδιών να μην με παραπέμπουν κάπου συγκεκριμένα. Ακούω όμως σχεδόν όλα τα είδη μουσικής, ανάλογα με την περίσταση. Δεν μου αρέσει να βάζω τη μουσική σε κουτάκια. Βασική προϋπόθεση είναι τα τραγούδια να είναι άρτια φτιαγμένα και εκτελεσμένα και να έχουν κάτι να μου πουν.

 

Ποιο τραγούδι θα αφιέρωνες στα παιδιά σου και ποιο στον σύζυγό σου;

Στον άντρα μου έχω τραγουδήσει και έχω αφιερώσει αμέτρητα τραγούδια, στα παιδιά μου αφιερώνω τραγούδια που τα συνθέτω εκείνη την ώρα που τους τα ερμηνεύω!