ΑΣΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΖΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Η μεγαλύτερη παγίδα για τους περισσότερους, είναι που κάπου στο μυαλό έχουν την αίσθηση ότι όσα υπάρχουν γύρω μας, θα συνεχίσουν να είναι τα ίδια στο πέρασμα του χρόνου.

Νομίζουν και θέλουν να πιστεύουν ότι τίποτα δεν θα αλλάξει και θα έχουμε για πάντα τους ανθρώπους της ζωής μας. Βιάζονται να κλείσουν το τηλέφωνο για να συνεχίσουν να μιλούν στα social media, να δουν κάποιο video, να κολλήσουν σε μια οθόνη. Και οι ώρες παιρνούν μπροστά σε μια μικρή ή μεγάλη οθόνη που ουσιαστηκά, δεν έχει τίποτα περισσότερο να σου δώσει εάν βεβαίως δεν την αξιοποιείς σωστά και με μέτρο. Και στις μέρες μας, το ξέρεις πολύ καλά, το βιώνεις και ο ίδιος κάθε μέρα, το μέτρο στα μέσα κοινωνικής διχτύωσης είναι ανύπαρκτο.

Ζήσε τους ανθρώπους της ζωής σου και δημιούργησε μαζί τους αναμνήσεις που θα περιγράφεις για πάντα. Από αυτές που σου έλεγαν ξανά και ξανά οι γιαγιάδες και οι παππούδες σου με τόση αγάπη. Από αυτές που δυναμώνουν τους δεσμούς με τους ανθρώπους που αγαπάς.

Δεν θα ζούμε για πάντα. Κι αυτό αξίζει να το συνειδητοποιήσεις νωρίς. Γιατί τότε και μόνο τότε θα θέσεις νέες προτεραιότητες στη ζωή σου. Χαμογέλα στους περαστικούς, βοήθησε μια ηλικιωμένη στο δρόμο, σήκωσε το τηλέφωνο και οργάνωσε επιτέλους αυτή τη συνάντηση με το φίλο ή τη φίλη σου που μιλάτε τόσο συχνά στο chat. Η Ζωή είναι τώρα, δίνεται και δεν επιστρέφεται. Μην χάνεις άλλο πολύτιμο χρόνο και δημιούργησε εμπειρίες. Που δεν θα έχουν να κάνουν απλά με μια οθόνη κινητού. Υπάρχουν και μπορείς πολλά περισσότερα. Αυτά που τα έχεις για δεδομένα, για συνηθισμένα, για σίγουρα, δεν φαντάζεσαι πόσο γρήγορα μπορεί να τα χάσεις… Εκτίμησε τα και δείχνε το κάθε μέρα.