ΑΣΤΡΑΦΤΕΡΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΜΕ 3D ΔΟΝΤΙΑ

Ξέχασε τα χαλασμένα δόντια και καλωσόρισε τη 3D τεχνολογία που ετοιμάζεται να μπει για τα καλά στο χώρο της οδοντιατρικής.

Ο καθηγητής Andreas Herrmann μαζί με τους πολύ καλούς του συνεργάτες στο Πανεπιστήμιο Groningen στην Ολλανδία ανακοίνωσαν σημαντικά νέα που ενθουσίασαν τους επαγγελματίες υγείας και τους fans του τέλειου υγιούς χαμόγελου.

Έφτιαξαν ένα νέο υλικό που καταστρέφει τα βακτήρια, χωρίς να προκαλεί κάποια βλάβη στα κύτταρα του ανθρώπου. Αν και πρόκειται για ένα εύπλαστο υλικό, εντούτοις προχωρά στο στάδιο της στερεοποίησης με τη χρήση του υπεριώδους φωτός. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα καινούργιο δόντι. Φανταστικό; Κι όμως, αυτό το καινοτόμο υλικό ενδέχεται να προκαλέσει πολλά και όμορφα χαμόγελα στο μέλλον.

Μην βιαστείτε να ψάξετε κάτι τέτοιο στην Κύπρο ή στο εξωτερικό, διότι οι εργαστηριακές έρευνες συνεχίζονται εντατικά.

Κι επειδή αρνούμαι να συμμαζέψω την περιέργεια μου, στο επόμενο ραντεβού μου στον οδοντίατρο, πέρα από τον καθιερωμένο καθαρισμό, βρήκα και το βασικό θέμα συζήτησης που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μου. Μην σου πω ότι ήδη άρχισα και τη διαδικτυακή μου έρευνα για να δω περί τίνος πρόκειται.

Πηγή: www.dentalalert.gr