ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

Από την Ιόλη Πολύζου

Η αλήθεια είναι ότι ελάχιστες γυναίκες νιώθουν αυτοπεποίθηση για το σώμα τους μετά την γέννα. Η όψη της κοιλιάς, τα σημάδια και η χαλαρότητα που επικρατεί στο άλλοτε σφιχτό σώμα μας προκαλεί απογοήτευση και δημιουργεί την ανάγκη να επανέλθουμε στα προ παιδιού κιλά. Ειδικά εν όψη των διακοπών και της παραλίας, μας πιάνει πανικός. Αυτή η μαμά, ωστόσο έχει διαφορετική άποψη, την οποία αξίζει να διαβάσουμε.

«Μετά από τρείς εγκυμοσύνες και τρεις γέννες, αυτό είναι το σώμα μου. Το στήθος μου χρειάζεται οπωσδήποτε στήριξη, έχω κοιλίτσα και οι γοφοί μου είναι αρκετά τροφαντοί.

 

Νιώθω αδύνατη; Όχι.

 

Έχει επανέλθει το σώμα μου μετά τις γέννες; Όχι.

 

Παρόλα αυτά είμαι έτοιμη για την παραλία! Δεν νιώθω άσχημα για το πως είμαι. Έφερα στον κόσμο τρία παιδιά, τα δύο εκ των οποίων γεννήθηκαν με καισαρική. Το σώμα μου άλλαξε για να αντεπεξέλθει.

 

Πριν γεννηθεί η κόρη μου, είχα χάσει την αυτοπεποίθησή μου και ευχόμουν σχεδόν καθημερινά να γίνω όπως πριν: πιο αδύνατη. Τα σημάδια στην κοιλιά μου και η χαλαρότητα με έκαναν να ντρέπομαι. Έκανα δίαιτα και έχασα αρκετά κιλά.

 

Μια μέρα συνειδητοποίησα πόσο ανόητα σκεφτόμουν. Έχω τρία υπέροχα παιδιά. Κάθε ουλή, κάθε σημάδι μου θυμίζει την μοναδική στιγμή του τοκετού. Γιατί να θέλω να κρύψω ένα τέτοιο κατόρθωμα;

 

Το σώμα μου δεν είναι ίδιο αλλά το αγαπώ. Επιπλέον, τα παιδιά μου βλέπουν ότι έχω αυτοπεποίθηση και δεν ντρέπομαι. Αντίθετα νιώθω περήφανη και ευγνώμων. Υπάρχουν γυναίκες που παρακαλούν τον Θεό να αποκτήσουν παρόμοια σημάδια και ουλές και να γίνουν μητέρες. Και εγώ δεν έχω ένα, αλλά τρία παιδιά.

 

Είμαι πανευτυχής που μπόρεσα και έγινα μητέρα. Δεν πρόκειται να αφήσω τα πρότυπα ομορφιάς να επηρεάσουν αρνητικά την εικόνα που έχω για τον εαυτό μου. Το θεωρώ ανεπίτρεπτο. Τα παιδιά μου δεν πρόκειται να δώσουν σημασία στο σώμα μου, αλλά στο πόσο τα αγαπάω.

 

Αγαπάω το σώμα μου. Αγαπάω τον εαυτό μου. Και ναι, είμαι έτοιμη να κάνω θραύση στην παραλία».

Πηγή: https://www.mama365.gr/