ΒΑΖΕ ΚΑΤΩ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΚΥΚΛΟΥΣ

Έχω δει ανθρώπους να καταστρέφουν σχέσεις ζωής για τον εγωισμό τους. Έχω δει καριερίστες να δυσκολεύονται να αγγίξουν το στόχο τους γιατί θεωρούσαν υπερβολικά δύσκολο για τους ίδιους να ζητήσουν μια συμβουλή ή μια χείρα βοηθείας!

Γράφει η Μαρίνα Αβραάμ

 

Έχω δει όνειρα να γκρεμίζονται και ανθρώπους να μένουν μόνοι δηλητηριάζοντας το μέσα τους με τις δόσεις εγωισμού που τους πνίγουν.

Και μέχρι να τα βάλουν κάτω, μέχρι να σκεφτούν ότι καταστρέφουν όμορφα πράγματα γύρω τους, είναι αργά.  Τα καλύτερα πράγματα έχει αποδειχτεί ότι έρχονται όταν είσαι αληθινός, ειλικρινής, προσπαθείς, συζητάς, μαθαίνεις και προχωράς. Δεν είναι ντροπή να ζητήσεις βοήθεια, δεν είναι ντροπή να δεχτείς τη συμβουλή, να πεις συγγνώμη και σε νοιάζομαι. Δεν είναι καθόλου άσχημο να ακούσεις τα αρνητικά όταν αυτά λέγονται με αγάπη, για να πας στο επόμενο βήμα και να πάρεις τις σωστές και πολλές φορές καλύτερες αποφάσεις.

Δίνε πάντοτε δεύτερη ευκαιρία στους ανθρώπους γύρω σου. Για να αισθάνεσαι εσύ καλά με το μέσα σου, με τον εαυτό σου. Και μετά, εάν οι ίδιοι δεν επιθυμούν να αλλάξουν στάση, είναι δικό τους θέμα. Αλλά από πάνω σου φεύγει το βάρος και έτσι μπορείς να συνεχίσεις στο επόμενο σου βήμα.

Ο εγωισμός δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση. Και μπορεί να σου στερήσει πολλές χαρές, μεγάλες επιτυχίες, εμπειρίες και μαθήματα ζωής. Γι αυτό, επειδή πάντα κι εσύ κι εγώ θα έχουμε καλύτερα πράγματα να κάνουμε, βάλε κάτω τον εγωισμό για να κλείνεις όμορφα τους κύκλους της ζωής.