ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΕΝΩ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ

Εδώ και δύο μήνες έχεις συστηθεί ξανά με τη γυμναστική και δεν παραλείπεις τις προπονήσεις σου.

Καλά, στάζεις ιδρώτα κι αυτό το επιβεβαιώνω ακόμα κι εγώ που βγαίνω από το γυμναστήριο πιο φρέσκια από ποτέ (αυτό πρέπει να το κοιτάξω).

 

Υπάρχουν μέρες που βαριέσαι αφάνταστα (άσε να μαντέψω… Δευτέρα και Τρίτη), αλλά έγινες βράχος πειθαρχίας. Το έβαλες στόχο και κάθε βράδυ χτυπάς ένα αερόβιο προγραμματάκι σε συνδυασμό με ασκήσεις ενδυνάμωσης. Τι κι αν το κινητό σου χτυπά ασταμάτητα, εσύ αποφάσισες ότι δεν θα το κουβαλάς μαζί σου από διάδρομο σε διάδρομο. Είσαι συγκεντρωμένη στο πρόγραμμα εκγύμνασης σου και μπράβο που δεν πιάνεις και κουβεντούλα με τους διπλανούς. Μου αρέσεις!

 

Όμως, κάτι γίνεται με την κακιασμένη ζυγαριά. Φαίνεται καινούργια και αξιόπιστη, αλλά ώρες-ώρες θες να την “κλωτσήσεις”… Κι εδώ σε συγχαίρω και πάλι για την αυτοσυγκράτησή σου. Είσαι κυρία ακόμα και με την αγαπητή ζυγαριά που δεν κατεβαίνει με τίποτα. Αναρωτιέσαι τι γίνεται και δεν χάνεις γραμμάριο.

 

Ρωτάς τον γυμναστή σου τι συμβαίνει και σε κοιτά με νόημα στα μάτια, ρωτώντας σε αν όντως προσέχεις τη διατροφή σου… Άσε που κοιτάζει και το μπουκαλάκι με το νερό… μπας και πάλι έφερες παγωμένο τσάι με γλυκαντικά (δεν είναι καλό αυτό). Μεταξύ μας, σε έχω δει να τρως και μπάρα δημητριακών με επικάλυψη διπλής σοκολάτας… στα αποδυτήρια. Παρατηρώ κάτι τέτοια, αλλά βλέπεις τσιμουδιά δεν βγάζω.

 

Κι αφού απάντηση δεν παίρνεις από τον mister trainer, σηκώνεις το τηλέφωνο και καλείς -σε κατάσταση απελπισίας- την κλινική διαιτολόγο σου. Ε ναι, σε έβαλε σε σκέψεις μήπως καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες την ημέρα με την πρόφαση ότι γυμνάστηκες μία ώρα και κάτι… Χμ, αν σκέφτηκες μήπως είναι ορμονικό θέμα, πάρε ένα τηλέφωνο και τον Ενδοκρινολόγο σου για να βγεις από την έννοια… Μην κατσουφιάζεις όμως επειδή σε έχω βάλει να παίρνεις σειρά τηλεφώνων. Αφού θες μία απάντηση.

 

Κι αφού τσέκαρες αν γυμνάζεσαι σωστά, αν τηρείς το διατροφικό σου πλάνο κι αν δεν υπάρχει κάποιο ορμονικό καμπανάκι… η σκέψη σου πάει στο ανεξιχνίαστο κεφάλαιο που λέγεται άγχος. Ηρέμησε και κάθισε να το συζητήσουμε. Πάρε το άγχος από τα μαλλιά και αποφάσισε ότι πρέπει να το βγάλεις έξω από τη ζωή σου… Δεν γίνεται να είσαι πειθαρχημένος στρατιώτης σε όλα τα άλλα και να αφήνεις το δαιμονικό άγχος να σε βγάζει knock out…

 

Δοκίμασε μία τάξη Zumba ή Kick Box… κάτι τελοσπάντων που να σου προσφέρει ταυτόχρονα κίνηση και εκτόνωση. Σου το λέω από πρώτο χέρι… Δεν κατεβαίνει η ζυγαριά αν δεν παλέψεις και με το άγχος. Θα μου πεις ότι οι ευθύνες, οι έννοιες και όλοι οι προβληματισμοί μου δεν επιλύονται με δύο τάξεις συνεχούς ενέργειας… αλλά είναι κι αυτό μια αρχή.

 

Αφού θες να τους εντυπωσιάσεις όλους τα προσεχή Χριστούγεννα… γιατί να μην πεισμώσεις και να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά και το άγχος…