ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΑΣΗ! ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Καθημερινά μας κατακλύζουν μέσα από τον κόσμο των social media, «τέλειες» γυναίκες.

Γράφει η Μαρίνα Αβραάμ 

 

Με αψεγάδιαστα σώματα, λαμπερά χαμόγελα, αλαβάστρινη επιδερμίδα. Γυναίκες που κτίζουν πάνω στην εικόνα τους, που κοιτούν ώρες ατελείωτες το κινητό, που εξαρτώνται από τα likes και τα σχόλια που περιμένουν να τους γράψουν οι φαν τους. Γυναίκες που ξεχνούν πώς έτσι κι αλλιώς είναι μοναδικές, είναι θηλυκές, είναι ξεχωριστές, είναι sexy! Γυναίκες που ξεχνούν να χαλαρώνουν και απλά να απολαμβάνουν τα όσα πέτυχαν. Τα όσα ζουν καθημερινά.

Με αγχώνει να γινόμαστε όλες οι γυναίκες ιδιες. Με αγχώνει να κρύβουμε τη μοναδικότητα μας γιατί θυμίζει ίσως κάτι από άλλη εποχή…

Είναι γυναίκες ροκ, άλλες ρομαντικές, άλλες ονειροπόλες, άλλες  sexy… Μα πάνω από όλα, είναι πάντα γυναίκες.

Εσυ που αγχώνεσαι για τα λίγα κιλά παραπάνω να το ξέρεις πως εγώ σε θαυμάζω. Γιατί μου θυμίζεις τι πάει να πει αληθινή γυναίκα. Εσύ που προβληματίζεσαι αν θα κόψεις τα μαλλιά σου στην τάση της εποχης, να ξέρεις πως σου πάνε κι έτσι και αλλιώς γιατί δείχνεις απόλυτα μεσογειακή, γιατί μπορείς να στηρίξεις κάθε σου επιλογή! Εσύ που σκέφτεσαι να πας και να βάλεις τις βλεφαρίδες, τα μάτια σου, είναι όμορφα έτσι κι αλλιώς γιατί μέσα τους έχουν μια λάμψη που δεν κρύβεται με τίποτα! Οι ραγάδες σου είναι η περίοδος που από την εφηβεία ενηλικιώθηκες, η μπορεί να δημιουργήθηκαν όταν εγκυμονούσες. Πόσο σπουδαίο. Η κυτταρίτιδα δεν είναι δα και τόσο τραγική. Τραγικό είναι να προσπαθείς να γίνεις κάτι άλλο που ούτε σου ταιριάζει, ούτε σε αντιπροσωπεύει

Τα πάντα να κάνεις για την εμφάνιση σου μόνο εάν θα σε κάνουν εσένα να αισθάνεσαι καλα. Μόνο εάν το έχεις σκεφτεί και κατέληξες πως ναι, θα ναι για το καλό σου και όχι γιατί αυτό προστάζει η οποία τάση των ημερών μας.

Γιατί εσύ, δεν είσαι τάση. Είσαι μια αυθεντική γυναίκα.

Κάθε μία γυναίκα ανάμεσα μας είναι μοναδική και ξεχωριστή. Καθε μια έχει τη δική της προσωπικότητα και χαρακτήρα. Κάθε μία αφήνει το στίγμα της.

Να μην το ξεχνάς ποτέ…