ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΧΑΛΛΕΚΙΔΗΣ: ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΑ ΚΙΛΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ

Πώς να αντισταθούμε στους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα και τα σοκολατάκια που αυτές τις μέρες, έχουν την τιμητική τους;

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μας στερήσουμε τα γιορτινά εδέσματα. Το μυστικό, όπως και σε κάθε περίπτωση, είναι να απολαμβάνουμε ότι αγαπάμε, χωρίς να το παρακάνουμε.

 

Πέραν όμως από αυτή την τακτική, για καλή μας τύχη, στη ζωή μας υπάρχει και ο Γιώργος Μαχαλλεκίδης, ο οποίος μας εξηγεί πώς μπορούμε να χάσουμε τα κιλά των γιορτών.

 

Δες πιο κάτω τα 7 τιπς που αξίζει όλοι να υιοθετήσουμε στη ζωή μας! 

 

  1. Δώσε έμφαση στην αερόβια άσκηση

Θα έχεις παρατηρήσει πως όταν κάνεις cardio για πολλή ώρα, γυρίζεις σπίτι εξουθενωμένος. Αυτό όσο κι αν σε παραξενεύει, είναι το μυστικό όπλο για να χάσεις περισσότερα κιλά! Γιατί σε αντίθεση με τις αναερόβιες ασκήσεις (βαράκια κτλ), η αερόβια σε βοηθάνα κάψεις πολλές περισσότερες θερμίδες.

 

  1. Βάλε τα δυνατά σου!

Το να κάνεις απλά την άσκησή σου, στα κιλά και στην ένταση που έχεις συνηθίσει τόσο καιρό, δεν ωφελεί. Χρειάζεται να περάσεις στο επόμενο επίπεδο, όσο κι αν αυτό σου ακούγεται “επίπονο”. Ναι χρειάζεται να προσπαθήσεις ακόμα περισσότερο και να ιδρώσεις λιγάκι παραπάνω. Η ένταση της άσκησης, είναι αυτή που αυξάνει και ενεργοποιεί το μεταβολισμό.

 

  1. Μην φοβάσαι τα βάρη

Το αντίθετο μάλιστα! Αν κάνεις βάρη και παράλληλα προσέχεις τη διατροφή σου, θα προστατεύσεις τον μυϊκό σου ιστό και ταυτόχρονα θα κάψεις περισσότερο λίπος. Τα βάρη είναι η καλύτερη μέθοδος αύξησης της μυϊκής μάζας, επειδή ανεβάζουν τον μεταβολισμό, ο οποίος με τη σειρά του αυξάνει τον αριθμό των θερμίδων που καις όχι μόνο κατά τη διάρκεια της άσκησης, αλλά και σε κατάσταση ηρεμίας. Τέλος, αυτό το είδος προπόνησης, όταν εκτελείται με μικρής διάρκειας διαλείμματα ανάμεσα στα σετ, προκαλεί σημαντική συσσώρευση γαλακτικού οξέος, το οποίο οδηγεί στην απελευθέρωση αυξητικής ορμόνης, που είναι γνωστή για την ικανότητά της να συμβάλλει στην καύση λίπους.

 

  1. Σταμάτα να χαζεύεις ανάμεσα στις ασκήσεις

Ξέχνα τα μεγάλα διαλείμματα για τηλέφωνο και κουβέντα με τη φίλη σου. Γιατί οι μεγάλες διακοπές κάνουν την καρδιά σου να επιστρέφει ξανά στον κανονικό της ρυθμό. Όσο περισσότερο την κρατάς σε εγρήγορση, τόσο πιο σκληρά δουλεύει το σώμα σου και έτσι εσύ καις θερμίδες.

 

  1. Μην ξεχνάς να πίνεις νερό

Το σώμα σου, μετά από μια σκληρή προπόνηση, ιδρώνει και χάνει νερό, ξεμένει με λίγα λόγια από οξυγόνο. Για να το αναπληρώνεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πρέπει να ενυδατώνεσαι και να πίνεις νερό. Γιατί το νερό έχει οξυγόνο και βοηθά να καίγονται περισσότερες θερμίδες.

 

  1. Σωστή Διατροφή

Φυσικά η λύση δεν είναι να σταματήσουμε το φαγητό τελείως μετά τις γιορτές ούτε να καταφύγουμε σε διάσημες δίαιτες αποτοξίνωσης. Ένα προσεγμένο διαιτολόγιο, που μας παρέχει ενέργεια, καθώς επίσης όλες τις βιταμίνες και φυτικές ίνες που χρειαζόμαστε, θα μας βοηθήσει να χάσουμε τα κιλά των εορτών με ασφαλή και υγιή τρόπο.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αποταθείτε σε ένα Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, ούτως ώστε να σας καθορίσει τις ποσότητες και τη συχνότητα κατανάλωσης τον γευμάτων σας.

 

  1. Θέστε μακροπρόθεσμους στόχους

Εάν θέλετε να χάσετε τα περιττά κιλά των γιορτών και να μην τα βάλετε ξανά, θέστε ένα μακροπρόθεσμο στόχο στη ζωή σας. Η απώλεια βάρους και η βελτίωση της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής μας κατάστασης είναι κάτι πολύ καλό που απαιτεί πειθαρχία, θέληση, επιμονή και υπομονή. Δεν γίνεται να συμβεί μέσα σε μια νύχτα. Μπορείτε να διατηρήσετε τη δέσμευσή σας κρατώντας ένα ημερολόγιο, σημειώνοντας και καταγράφοντας την πρόοδό σας καθώς επίσης ζητώντας τη στήριξη και βοήθεια των φίλων και της οικογένειάς σας.