ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΤΙΒΑ!

Ένα μικρό “εγκεφαλικό” τo παθαίνουν.

Τρίζουν τα δοντάκια τους. Ακονίζουν τα ήδη μυτερά νυχάκια τους και ξεκινούν να φορτώνουν, να μαζεύουν, πώς το λέμε… να ετοιμάζονται να αμολήσουν πικρές ατάκες για σένα που ανήκεις σε μία άλλη κατηγορία γυναικών.

Όχι και σε οποιαδήποτε όμως. Σε αυτή όπου η γυναίκα είναι άκρως θηλυκό από την κορφή μέχρι τα νύχια. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει έξω και να μην είναι ντυμένη και περιποιημένη στην εντέλεια. Όχι, καχύποπτη και γλυκιά αναγνώστριά μου, δεν έχει κόμπλεξ και δεν προσπαθεί να τα καλύψει με μία εξαιρετικά κομψή και αψεγάδιαστη εικόνα. Αυτή είναι η “καραμέλα” όλων των κοπελιών που απλούστατα βαριούνται να φορέσουν ένα όμορφο ρούχο, αρνούνται να ακουμπήσουν τη βούρτσα μαλλιών στο κεφάλι τους και έχουν τα σετ περιποίησης και καλλυντικών κρυμμένα κάπου στο τέταρτο συρτάρι αριστερά, αποκλειστικά για ιδιαίτερες περιπτώσεις.

 

Πες μου τώρα ποιες είναι αυτές οι περιβόητες special occasions που αναμασάς κάθε τρεις και λίγο. Αφού πάντρεψες τις ξαδέλφες σου, βάφτισαν και όλο το kindergarten τους, πήγες και στην αποφοίτηση του τέταρτου τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών σου, παντρεύτηκες και… κάπου εδώ τα δίπλωσες και κάθισες αναπαυτικά στην πολυθρόνα σου.

 

Κι όχι μόνο κάθισες, αλλά πετάς καρφάκια δεξιά, αριστερά κι όπου βρεις (πρόσεχε μην τα πατήσεις και γλιστρήσεις) και όποια περάσει από μπροστά σου και μυρίζει κυριολεκτικά γυναίκα, είσαι έτοιμη να την προσγειώσεις, να την απομυθοποιήσεις, να τη χλευάσεις… ότι θέλει να φαίνεται γκόμενα. Μάζεψε λιγάκι τα λόγια σου και ανέβασε, σε παρακαλώ, το επίπεδο του λόγου σου, αλλά στάσου, μην σηκώνεσαι και φεύγεις έτσι απλά από μπροστά μου. Θα τα ακούσεις μια κι έξω.

 

Είσαι γυναίκα… Τι πιο όμορφο! Τόνισε την θηλυκότητά σου και άσε τις χλιαρές και ατημέλητες εμφανίσεις για εκείνες τις νύχτες του Αυγούστου που σε βρίσκουν να περπατάς ξυπόλυτη στην αμμουδιά, χωρίς έννοιες, χωρίς κινητά και χωρίς κοινωνικές υποχρεώσεις… Παρόλο που κι αυτές τις μέρες, προσωπικά, κυκλοφορώ και πάλι σαν Ντίβα, θέλω να σε πάρω από το χέρι και να σε βάλω στην κυριολεξία να πακετάρεις κάθε τι που θυμίζει βγαίνω-έξω-στη-βεράντα-μου-και-σφουγγαρίζω και να δοκιμάσεις αυτά τα γυναικεία ρούχα που στολίζουν την ντουλάπα σου και κινδυνεύουν να χάσουν την ταυτότητα και το λόγο υπάρξής τους.

 

Κι αν σε ξανακούσω να τα χώνεις σε γυναίκες που αφιερώνουν χρόνο για το ντύσιμο και την περιποίησή τους, δεν πρόκειται να σου θυμώσω, αλλά θα σου δώσω ένα voucher για να επισκεφθείς άμεσα το G.Bar στη Λεμεσό, για να σε κάνουν κουκλίτσα! Κι αν γίνει αυτό μία φορά, πίστεψέ με θα αποχαιρετήσεις για πάντα τη δεν-με-νοιάζει-εμφάνιση και δεν θα συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο που κολακεύει το σώμα, το πρόσωπο και τα μαλλιά σου!