ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΜΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ Η COOL ΜΑΜΑ, Η ΛΙΓΟ ΤΡΕΛΗ, Η ΤΟΛΜΗΡΗ

Ξέρεις, όσο θετικός ανθρωπος κι αν είσαι, ξυπνάς κάποια πρωινά και μοιάζει τόσο μεγάλη και απέραντη η μέρα.

Photo by Jason Briscoe on Unsplash

Πιθανόν να μην θες να χαμογελάσεις, να θες να μείνεις όλη μέρα κλεισμένη στο σπίτι κάνοντας απολύτος τίποτα. Όμως, είναι τόσο δύσκολο γιατί είσαι μαμά και ξέρεις πολύ καλά πως κάποια μικρά ανθρωπάκια εξαρτώνται από σένα.

Και ειδικά αυτές τις μέρες, που δεν έχεις καμία διάθεση ούτε να ακούσεις τα γέλια τους, ούτε να ασχοληθείς, ούτε να μαγειρέψεις, ούτε καν να τα ακούς και να τα αισθάνεσαι τριγύρω.

Όχι δεν είσαι άσπλαχνη μαμά, ούτε και κακιά.

Θες απλώς ένα διάλειμμα.

Αναζητάς αυτή την πολυτέλεια έστω και των 30 λεπτών που θα είναι τονωτική για σένα και θα σε βοηθήσει για να φορτίσεις μπαταρίες και να ασχοληθείς και πάλι με όλα όσα σε περιμένουν.

Και μπορεί, να είσαι και λίγο δύσκολη προσωπικότητα και να ξέρεις πώς δεν μπορούν να σε καταλάβουν πολλοί.

Και έρχονται αυτά τα ανθρωπάκια, όσων χρονών κι αν είναι, είτε είναι 5 είτε είναι 15 και σου λένε πόσο σε αγαπούν, αγκαλιάζοντας σε δυνατά. Ξέρεις γιατί; Γιατί παρατηρούν τα πάντα. Γιατί αντιλαμβάνονται τα πάντα. Και τα μεγαλώνεις κάθε μέρα, δίνοντας και τη ψυχή σου γιατί θες να είναι σωστοί άνθρωποι και ευτυχισμένοι.

Σου μιλούν και σου δείχνουν ότι είναι εκεί για σένα. Και ίσως αισθανθείς τύψεις για τη συμπεριφορά σου, όμως σκέψου πόσο τυχερή είσαι. Γιατί εσύ, μεγαλώνεις αυτά τα υπέροχα μωρά που σε περιτριγυρίζουν! Και που σε καταλαβαίνουν περισσότερο απ΄όσο περίμενες. Παρά την ηλικία τους.

Το ξέρεις πολύ καλά. Δεν υπάρχει η τέλεια μαμά. Υπάρχει όμως η αληθινή μαμά, η cool μαμα, η τολμηρή μαμά. Αυτή που θα σκεφτεί και τον εαυτό της. Γιατί το γράψαμε εδώ πολλές φορές. Καλή μαμά, είναι αυτή που δεν ξεχνά ποτέ πόσο σημαντικό είναι να φροντίζει και τον εαυτό της.