ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ ΚΑΙ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΡΩΤΑ

H μουσική σκηνή RED υποδέχεται την Δήμητρα Γαλάνη με υπέροχα τραγούδια και ένα πρόγραμμα που θα μας κάνει όλους να τραγουδούμε.

Στις 22 Νοεμβρίου η Δήμητρα Γαλάνη θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τα Β-sides της πολύχρονης καριέρας της και όχι μόνο. Τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ και δεν τα ερμηνεύει συχνά στις live παραστάσεις της. Τραγούδια μεγάλα και ξεχωριστά που ζητάει επίμονα το κοινό όλα αυτά τα χρόνια.

 

Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ… Με αφορμή το «Σε ποιον να πω το σ’αγαπώ», ένα υπέροχο τραγούδι με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και μουσική δική του, η Δήμητρα Γαλάνη προσκαλεί στην παράσταση αυτή τον αγαπημένο ερμηνευτή και συνθέτη για να παρουσιάσει μαζί του μια αναδρομή σε αγαπημένα τραγούδια της ελληνικής μουσικής σκηνής. Οι δυο τους γνωρίζονται από παλιά, από τα πρώτα βήματα του Μιχάλη στο τραγούδι και ξαναβρέθηκαν στη σκηνή μαζί, πριν πολλά χρόνια, στον Ζυγό αλλά και στο gazarte την άνοιξη του 2018. Τα πρώτα του τραγούδια με τα οποία τον γνώρισε και τον αγάπησε το κοινό, θα πάρουν κι αυτά τη θέση τους στο πρόγραμμα, ενώ θα ακουστούν υπέροχα κομμάτια δικά τους και άλλων σημαντικών δημιουργών με τους οποίους έχει συνεργαστεί η Δήμητρα αλλά και πολλά ακόμα που δεν τα έχουμε ακούσει από την Δήμητρα και τον Μιχάλη μαζί. Δυο φωνές αισθαντικές που ταιριάζουν και θα μας συγκινήσουν ξανά, με ντουέτα μέσα από ένα απρόβλεπτο ρεπερτόριο.

 

Η Δήμητρα Γαλάνη τα τελευταία χρόνια, μέσα από επιλεγμένες εμφανίσεις, ρίχνει φως κάθε φορά σε διαφορετικές πτυχές του ελληνικού τραγουδιού. Με τη γνωστή ανησυχία που την διακρίνει και μια διάθεση διαρκούς πειραματισμού, εξερευνά άλλοτε τη σχέση Ανατολής και Δύσης στην ελληνική μουσική και άλλοτε τη συνέχεια και τη δύναμη της ελληνικής γλώσσας μέσα από τα τραγούδια. Αυτή τη φορά έρχεται με μια καινούργια ιδέα: Κοιτώντας πίσω στο πλούσιο ρεπερτόριό της αναζητά τα κομμάτια που η ίδια αγάπησε πολύ και αποτέλεσαν μέρος του συνόλου κάθε άλμπουμ που κυκλοφόρησε σε μια πιο φρέσκια εκδοχή & ενορχήστρωση μαζί με την πενταμελή μπάντα της.

 

«Στο πάτωμα τα ρούχα σου αδειανά», «Και σ’αγαπώ», «Πόθοι αδιέξοδοι», «Όσες φωτιές», «Ακατάλληλο», «Συρτάρια», «Αχ τα μάτια σου», «Δύσκολοι καιροί», «Μπαλάντα του Ούρι»… και η λίστα με πολλά ακόμα γνωστά και αγαπημένα συνεχίζεται.