ΔΙΔΑΞΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ

Κάθε μικρή επιτυχία έχει μέγιστη σημασία και αξίζει να επιβραβεύεται

Ο κόσμος φαντάζει απέραντος στα μάτια τους και έτσι είναι. Έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση και από εμάς τους γονείς εξαρτάται το εάν θα συνεχίσουν να πιστεύουν στον εαυτό τους, εάν θα θέσουν ξεκάθαρους στόχους και εάν θα βρίσκονται σε αυτό που συχνά λέμε, το σωστό δρόμο.

Δείξε στα  παιδιά σου πόσο σημαντικό είναι να πιστεύουν στις δυνατότητες τους. Μην τους στερήσεις κανένα ταλέντο ακόμη κι αν αυτό απέχει πολύ από τα δικά σου θέλω. Ευτυχισμένα παιδιά είναι αυτά που μαθαίνουν να σέβονται τον εαυτό τους, να πιστεύουν στις δυνατότητες τους, να θαυμάζουν και να σέβονται τους γονείς τους και όχι να τους φοβούνται.

Κάθε επίτευγμα είναι η αφορμή για ένα μεγάλο μπράβο.

Γιατί κάθε προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά σου σήμερα, είναι τα μικρά μικρά βήματα, που θα τους οδηγήσουν στο όχι και τόσο άπιαστο μέλλον τους.

Χειροκρότησε τα με κάθε ευκαιρία και θύμιζε τους πόσο περήφανος γονιός είσαι. Άσε τα να σου περιγράψουν άνετα το χαρακτήρα και τα καλά τους.

«Είμαι έξυπνος. Είμαι δυνατός. Είμαι όμορφος. Είμαι ασταμάτητος»

Φράσεις τόσο απλές που όμως, αξίζει να τις λένε δυνατά στον εαυτό τους.

Καλύτερα να ακούνε τις συμβουλές παρά τις επικρίσεις σου. Να ξέρουν ότι είσαι δίπλα τους και να μπορούν να δεχτούν τα όχι σου, όχι γιατί έτσι πρέπει, αλλά γιατί πραγματικά είναι για το καλύτερο τους

Εάν στο παιδί σου αρέσει να ζωγραφίζει, τότε να είσαι δίπλα του. Εάν του αρέσει να χορεύει τότε δες τον να εξελίσσεται σε αυτό τον τομέα. Άνοιξε του όσο γίνεται τους ορίζοντες του και πρόσφερε του εμπειρίες για να μπορεί να διαλέγει πάντα τα καλύτερα στη ζωή του.

Τα πάντα είναι πιθανά, αρκεί να το πιστέψουν.

Βοήθησε τα να ανοίξουν τα φτερά τους και με ανεξαρτησία και υπευθυνότητα να πετάξουν ψηλά. Έχεις κι εσύ να μάθεις τόσα από αυτά. Σε έναν κόσμο απεριορίστων ευκαιριών και δυνατοτήτων, αξίζει κάποιος να πιστεύει σε αυτά και βεβαίως τα ίδια τα παιδιά μας να πιστεύουν στον εαυτό τους.

Μην τους πεις ποτέ «Δεν μπορείς», «Σιγά που θα τα καταφέρεις». Είσαι η κινητήριος δύναμη τους, όπως και αυτά είναι ο λόγος της δικής σου ύπαρξης.