ΔΡ. ΕΛΒΑ ΣΥΜΕΟΥ: Η ΝΕΑΡΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΜΙΛΑ ΣΤΟ DOLCE

Συναντήσαμε τη νεαρή οδοντίατρο Έλβα Συμεού στο Symeou Dental Center και συζητήσαμε για το λειτούργημα της και άλλα που ενδιαφέρουν τον κάθε ένα

Συνέντευξη στην Εύη Παπανικολάου

 

Είσαι μία νέα και αρκετά υποσχόμενη παρουσία στο χώρο της οδοντιατρικής. Τι σε οδήγησε να ασχοληθείς με το επάγγελμα αυτό και τι σε κάνει να αφοσιώνεσαι με αγάπη;

Ακολούθησα την οδοντιατρική μετά από μια μικρή παράκαμψη, αφού πρώτα σπούδασα διατροφολογία. Και αφού όπως λέμε “το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον”, μετά από την αποφοίτησή μου, ακολούθησα την οδοντιατρική που πάντα ήταν μέσα μου λόγω των βιωμάτων με τον πατέρα μου, ο οποίος είναι επίσης οδοντίατρος. Σαν παιδί περνούσα αρκετό χρόνο μαζί του στην κλινική και αυτό ήταν κάτι που μου άρεσε πολύ. Αγαπώ πολύ τη δουλειά μου, αφού εκτός από την εξάλειψη του πόνου προσφέρεις και ποιότητα στη ζωή του ατόμου, αποκαθιστώντας τη μάσηση και την αισθητική του.

 

Πώς ξεκινά και πώς κλείνει η καθημερινότητα σου στο Symeou Dental Center;

Επειδή το κλίμα στο ιατρείο μας είναι  άκρως  οικογενειακό και πολύ φιλικό, ξεκινούμε πάντα με ένα καφέ όλοι μαζί συζητώντας τα περιστατικά της μέρας. Συνήθως το βράδυ φεύγουμε τρέχοντας, αφού έχουμε και τα μικρά μας στο σπίτι!

Εργάζεσαι μαζί με τον πατέρα και τον σύζυγό σου, οι οποίοι είναι οδοντίατροι. Μίλησέ μας λιγάκι για αυτή τη συνεργασία, καθώς και για τα αισθήματα που σου προκαλεί.

Γενικά μπορώ να πω ότι αισθάνομαι πολύ τυχερή που εργάζομαι μαζί με την οικογένεια μου. Στηρίζει ο ένας τον άλλο και υπάρχει κατανόηση και σωστή συνεργασία στο να προχωρούμε ο καθένας στην ειδικότητά του.

Οδοντίατρος, σύζυγος, μαμά, κόρη, αδελφή. Πώς συνδυάζονται αυτοί οι όμορφοι ρόλοι στο βαρυφορτωμένο σου πρόγραμμα;

Μπορώ να πω ότι γενικά οι πολλαπλοί ρόλοι που καλείται να καλύψει η σύγχρονη γυναίκα είναι πολύ δύσκολοι σε όλα τα επίπεδα. Προσπαθώ να κρατώ ισορροπίες! Όταν είμαι στο ιατρείο, είμαι αυστηρά οδοντίατρος και όταν φεύγω γίνομαι μαμά, σύζυγος, αδελφή και κόρη. Πρέπει να πω ότι με τον σύζυγό μου μοιραζόμαστε όλες τις ευθύνες που αφορούν στο σπίτι και τα παιδιά μας και αυτό ίσως είναι το μυστικό της σύγχρονης οικογένειας, δηλαδή η καλή συνεργασία. Επίσης θέλω να αναφερθώ και στην πολύτιμη βοήθεια που λαμβάνουμε από τις οικογένειές μας.

 

Ποιες συμβουλές θα έδινες στις μαμάδες για τη στοματική υγιεινή των παιδιών τους;

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αποκτήσουν σωστές συνήθειες από νεαρή ηλικία, έτσι ώστε να συνεχίσουν να τις εφαρμόζουν και ως ενήλικες. Καθημερινό βούρτσισμα και υγιεινή διατροφή, αποφεύγοντας τα πολλά γλυκά και φυσικά επισκέψεις στον οδοντίατρο από νωρίς.  

 

Ετοιμάζομαι για ταξιδάκι δεκαπέντε ημερών. Ποια μυστικά και συμβουλές θα μου έδινες για την υγιεινή του στόματος και των δοντιών μου;

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο μυστικό, απλώς η συμβουλή μου είναι να μην παραμελούμε τα δόντια μας στις διακοπές και να μην αμελούμε να τα βουρτσίζουμε ανελλιπώς, κυρίως το βράδυ, κάτι που βλέπουμε συχνά ότι πολλοί ξεχνούν την περίοδο των διακοπών. Επίσης θα ήταν καλό να αναφέρω ότι, για να μην έχουμε απρόοπτα, πρέπει να επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρό μας πριν νιώσουμε κάποιο πόνο, δύο φορές το χρόνο για check up μαζί με τον καθαρισμό μας, έτσι ώστε να αποφεύγουμε όσο μπορούμε τα απρόοπτα περιστατικά πόνου κατά την περίοδο των διακοπών μας.

 

Θα ήθελες να αναφερθείς σ΄ ένα επαγγελματικό περιστατικό που σου άφησε ένα γλυκό χαμόγελο στα χείλη;

Σίγουρα, δουλεύοντας πολλές ώρες στο ιατρείο έχω να θυμάμαι πολλά περιστατικά με χαμόγελο! Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις κάποιον που έρχεται στο ιατρείο και ντρέπεται να χαμογελάσει και να  φεύγει με ένα πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης και ευγνωμοσύνης, γεμάτος αυτοπεποίθηση.

 

Ποια είναι τα όνειρά σου, πρώτα ως μαμά και μετά ως οδοντίατρος;

Το όνειρό μου, σχετικά με τα παιδιά μου, είναι να μεγαλώσουν με υγεία στο σώμα και στην ψυχή και να γίνουν ισορροπημένοι και υγιείς ενήλικες. Τώρα, όσον αφορά στη δουλειά μου, εύχομαι να μπορέσω για πολλά χρόνια να προσφέρω ό,τι καλύτερο στους ασθενείς μου και να συνεχίσω να εξελίσσομαι.

 

Χάρισέ μας το motto σου!

“Κάθε μέρα είναι μια καινούργια αρχή”.

Symeou Dental Center, Λεωφ. Καλλιπόλεως 16, Διαμ. 301, Λευκωσία, τηλ.: 22 751789